• Haberler
  • Spor
  • UEFA ülkeler sıralaması ne oldu? UEFA ülke puanına göre Türkiye kaçıncı sırada?

UEFA ülkeler sıralaması ne oldu? UEFA ülke puanına göre Türkiye kaçıncı sırada?

UEFA ülke puanı sıralamamız, ülkemizi temsil eden takımların aldığı başarılı sonuçlarla sürekli olarak güncelleniyor.

Takımların Avrupa’daki performanslarına bağlı olarak sürekli güncellenen ve bu hafta gerçekleştirilen maçlar sonrasında Türkiye’nin ülke puanı sıralamasındaki yeri ve puan durumu vatandaşlar tarafından da merakla takip ediliyor.

Ülke puanları Türk takımlarının Avrupa’da elde ettiği sonuçlara ve belirli hesaplama kriterlerine dayanarak hesaplanıyor. Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United’ı 3-2 yenerken, Fenerbahçe Konferans Ligi’nde Spartak Trnava’yı 2-1 ile mağlup etti. Beşiktaş ise evinde Lugano’ya 3-2 kaybetti. UEFA ülke puanı sıralamasında son durum da oynanan bu maçların ardından yeniden hesaplanıyor. 6 Ekim 2023 UEFA ülke puan sıralaması şu şekilde:
Türkiye puanını 34 bin 850’ye çıkardı. Türkiye, UEFA ülke puanında sezonu 9. ve 10. sırada bitirmeyi başarırsa 2024/25 sezonu Süper Lig şampiyonu, 2025/26 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne direkt olarak katılabilecek.

Haber

NASIL HESAPLANIYOR?
Ülke puanı hesaplamasında, takımların topladığı puanlar, ülke adına turnuvalara katılan takım sayısına bölünüyor ve son 5 sezonluk performans baz alınıyor. Ülke puanı hesaplamasında eleme turlarında alınan galibiyetlerde kulüpler birer puan kazanırken, grup maçlarında itibaren bu puan ikiye katlanıyor. Bunların haricinde takımlar, grup maçlarıyla birlikte bonus puanlar da kazanabiliyor.

Bakmadan Geçme