UEFA B kursu tamamlandı – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Futbol Federasyonu'nun programında yer alan UEFA B lisans kursunun ikinci etabı ilimizde gerçekleştirildi. Dün sona eren kursun ardından bugün Afyonkarahisar'dan ayıralacak olan kursiyerlerin eğitimine Ankara'da devam edilecek. Geçtiğimiz haftalarda TFF tarafından açılan ve kent merkezimizdeki Atatürk Spor Tesisleri futbol sahalarında uygulamaları ve sınavları yapılan UEFA A ve UEFA B kurslarından sonra yine aynı futbol [&hellip]

UEFA B kursu tamamlandı

Türkiye Futbol Federasyonu’nun programında yer alan UEFA B lisans kursunun ikinci etabı ilimizde gerçekleştirildi. Dün sona eren kursun ardından bugün Afyonkarahisar’dan ayıralacak olan kursiyerlerin eğitimine Ankara’da devam edilecek.

Geçtiğimiz haftalarda TFF tarafından açılan ve kent merkezimizdeki Atatürk Spor Tesisleri futbol sahalarında uygulamaları ve sınavları yapılan UEFA A ve UEFA B kurslarından sonra yine aynı futbol sahalarında uygulamaları yapılan UEFA B kursu düzenlendi. Teorik dersleri kentimizdeki termal otellerden birinde gören kursiyerler öğleden sonraları da Atatürk Spor Tesislerinin futbol sahalarında teorik bilgileri uygulamaya yansıttılar. Bu kursta ülkemizin çeşitli il ve ilçelerinden gelen 24 kursiyer UEFA B diploması almak için ter döktü.
ZAFER HAFTASI’NI UNUTMADILAR
Kurs nedeniyle ilimizde yer alan hocaları Tuna Güneysu ve Atilla Yüce nezaretinde eğitim gören antrenörler 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Afyonkarahisar’ın kurtuluşu nedeniyle büyük bir Türk bayrağı açtılar. Kurs katılımcıları tüm Afyonkarahisarlılar’ın Kurtuluş Bayramı ve Zafer Haftası’nı tebrik ettiler.
KURSİYERLER 15 YAŞ ALTI TAKIM ÇALIŞTIRACAKLAR
Kurs hakkında bilgiler veren eğitmen Tuna Güneysu “Burada UEFA B kursunun ikinci etabını yapıyoruz. Birinci etabını Ocak-Şubat aylarında yaptık, burada da ikinci etabını gerçekleştirdik. Buradan çıkacak kursiyerlerimiz, hepsi profesyonel liglerde oynamış kursiyerler 15 yaş altı takımları çalıştıracaklar” dedi.
AFYONKARAHİSAR’IN KURTULUŞUNU KUTLUYORUM
Çok güzel bir şekilde kurs geçirdiklerini ve tesislerin de çok güzel olduğunu kaydeden Güneysu; “Burada bize sağlanan imkânlar için Afyonkarahisar TÜFAD’a ve diğer tüm yetkililere çok teşekkür ediyoruz. Afyonkarahisar’ın kurtuluşunu kutluyorum. Biliyorsunuz Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir şehir, burada olmaktan da çok mutluyuz. Bizim içinde onur verici ve kurtuluş gününe denk gelmemiz bizim için bir şans bunun için kutluyoruz” ifadelerine yer verdi.
KURSLARIN BURADA YAPILMASI
TARİHİMİZDE BİR İLK
Afyonkarahisar TÜFAD Şube Başkanı Mustafa Keser ise; “ Afyonkarahisar tarihinde ilk defa açılmış olan A, B ve C kursu 22’sinde sona erdi ve B kursunun ikinci etabı açıldı. Daha sonra 1 Eylül’de açılacak olan A ve B kursu maalesef bazı sebeplerden dolayı Ankara’ya alındı. Biz TÜFAD olarak mutluyuz böyle bir kurs açılmasından dolayı, yaptığımız hizmetlerden dolayı, Afyonkarahisar’a bu zevki yaşattığımızdan dolayı, ilimiz tarihinde ilk defa 1’inci ligde oynayan futbolcuların burada kurs yapmaları bizler için onur meselesi” dedi.
ARKADAŞLARIMIZ YOĞUN İLGİ GÖSTERMEDİ
Keser; “Zaman zaman arkadaşlarımız gruplar halinde gelip izlediler. Eğer arkadaşlarımız bu işi biraz daha ciddiye almış olsalardı buradaki çalışmalara her gün gelerek izlemeleri lazımdı, burada çok farklı bir şekilde antrenman bilgileri edinebilirlerdi fakat maalesef arkadaşlarımızın bu olaylara çok ciddi yaklaşmadıklarını gördük” diyerek sözlerini sonlandırdı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme