Üçüncü Tarım Fuarı’na gün sayılıyor
3. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı arifesinde düzenlenen tanıtım toplantısında bu yıl ki fuarın diğerlerinden katılım ve ilgi açısından farklı olacağı belirtildi 3. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı 17-20 Nisan tarihlerinde Afyonkarahisar’da Kültürpark ve Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek. Fuar 10.00-17.00 saatlerinde ziyarete açık tutulacak. FUARDA CİDDİ BÜYÜME VAR 17-20 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 3. Tarım Hayvancılık [&hellip]
3. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı arifesinde düzenlenen tanıtım toplantısında bu yıl ki fuarın diğerlerinden katılım ve ilgi açısından farklı olacağı belirtildi
3. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı 17-20 Nisan tarihlerinde Afyonkarahisar’da Kültürpark ve Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek. Fuar 10.00-17.00 saatlerinde ziyarete açık tutulacak.
FUARDA CİDDİ BÜYÜME VAR
17-20 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 3. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı tanıtım toplantısında ilk sözü ART Fuar Organizasyon Şirketi’nin Genel Müdürü Şafak Arıkan aldı. Arıkan, bu yıl üçüncüsü yapılacak olan fuarın; Afyonkarahisar Belediyesi, ATSO, ATB ve AZOB katkılarıyla düzenlendiğini kaydetti. Şafak Arıkan fuara; KOSGEB, TOBB, Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü, ESOB, ZMO, AFDSYB, HAYKOP ve Veteriner Hekimler Odası’nın da destek verdiğini söyledi. Arıkan, “Afyonkarahisar’ın ilk ihtisas fuarı unvanını taşıyan Tarım ve Hayvancılık Fuarı geçen yıllarda düzenlenme oranlarına göre kapalı oran bazında yüzde 12, açık alan bazında yüzde18 büyüyerek 8 bin metrekare kapalı 14 bin metrekare açık alan olmak üzere toplam 22 bin metrekare de düzenlenmektedir. Fuardaki bu büyüme tarım sektörünün 20 yıllık fuar tecrübesi olan Art Uluslararası Fuar Organizasyona güvenini ifade ederken, firmaların Art’ nin düzenlendiği tarım fuarlarının verimliliğine inandıklarının da kanıtıdır.” dedi.
GENİŞ DÜZEYDE
KATILIM SAĞLANACAK
ART Genel Müdürü Şafak Arıkan fuara; İngiltere, Rusya, Arabistan, Almanya, İtalya, Fransa olmak üzere 6 ülke, Afyonkarahisar, Konya, Kayseri, Sakarya, Muğla, Bursa, Aydın, Ankara, İstanbul, Eskişehir, Kütahya, İzmir, Balıkesir, Burdur, Karaman, Denizli, Antalya, Tekirdağ, Isparta, Trabzon, Adana, Bandırma, Gaziantep, Manisa, Siirt olarak 25 ilden katılım gerçekleşeceğini belirtti. Arıkan; “Geçen sene 43 bin olan profesyonel ziyaretçi sayısı bu yıl 60 bin olarak hedeflenmiştir. Gıda TArım Hayvancılık Müdürlüklerine, Ziraat Odalarına, Ticaret ve Sanayi Odalarına, Ticaret Borsalarına, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerine, Hayvancılık Kooperatifleri Birliklerine, Süt Üreticileri Birliğine, Pancar Ekicileri Kooperatiflerine, KÖYDER’lere özel davetiye gönderilerek ulaşım ücretlerinin tamamı tarafımızdan karşılanmak üzere araç tahsisleri yapılmış olup, talepler karşılanmaya devam etmektedir.” diye konuştu.
FUARA ETKİN DUYURU
Fuar için 300 vinil afiş, 10 bin kağıt afiş ve yüz bin ziyaretçi davetiyesi ile köylere kadar bilgilendirme yapıldığını ifade eden Şafak Arıkan; “İki ulusal, 9 yerel gazete, 2 ulusal, 2 tematik televizyon kanalı ile tanıtım çalışmaları desteklenmektedir. Portföyümüzdeki 3 bin 470 firmaya mail ile bilgi verilmiştir. Bin 200 firma ile bire bir görüşülerek fuar konusunda bilgilendirme sağlanmıştır. Fuarımızı destekleyen tüm kurum, kuruluş ve kişilere, fuara katılımları ile bizlere güç veren katılımcılara, fuarı ziyaret edecek olan tüm ziyaretçilerimize, bizleri haberleri ile destekleyen güzide basınımıza saygı ve şükranlarımızı sunuyorum.” şeklinde konuştu.
Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nı gerçekleştirme heyecanını yaşadıklarını kaydetti. Hangi alanda olursa olsun fuarların tüm paydaşlarına her zaman bir takım kazanımlar sağladığını söyleyen Arap şöyle konuştu: “Fuarlar gerek çiftçi gerekse sektör noktasında hem bilgilendirme, bilgi edinme hem de ticari kazanç anlamında ekonomiye hız verecek şekilde düzenlendiği bölgeye bir hareketlilik kazandırmıştır. Ben öyle zannediyorum, daha da geniş kapsamlı, fazla katılımlı bir fuar olacak. Fuarın ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu tür fuarlarda bilhassa yeni teknolojiler katılımcılara çok direk olarak ulaştırıldığını, insanların ufuklarının geliştirildiği ortamlar ortaya çıkıyor. İnşallah başarılı, bol katılımlı bir fuar olur.”
ÇİFTÇİLER BİLGİ SAHİBİ OLUYOR
Afyonkarahisar Ziraat Odası (AZOB) Başkanı Ahmet Çankaya, 2012 yılında Tarım Fuarı’nın birincisinin düzenlendiğini söyledi. Geçen yıl ikinci fuar organizasyonunun yapıldığın�� kaydeden Çankaya; “Oda da göreve geldiğimizden beri sürekli ilimizde bir tarım fuarının gerçekleşmesini istedik. İlk tarım fuarı düzenlendiğinde bundan çiftçimiz tarım makineleri ve çeşitli konularda bilgi sahibi oldu. İkinci fuarda sayı katılımcı çoğaldı. Bu yılki fuarın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
BORSA SEKTÖREL
TÜM FUARLARI DESTEKLİYOR
Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Genel Sekreteri Hüseyin Eker, son aylarda özellikle tarım ve hayvancılıkla ilgili yumurta ihracaatı başta olmak üzere diğer tarımsal ürünlerin ihracaatının da katılmasıyla lokomatif sektör mermerin ihracaat rakamlarını geçtiğine dikkat çekti. Eker şunları söyledi: “Diğer tarımsal ürünleri kattığımız da kiraz, haşhaş vb ürünlerimizi de kattığımızda zannedersem mermer sektöründeki ihracaat rakamlarını tarım hayvancılık sektörünün geçtiği görülmektedir. İlimizde tarım ve hayvancılık gıda sektörü ile birlikte bence lokomotif sektör olacak. Tarım Hayvancılık ve diğer sektörel fuarların ilimizde düzenlenmesini bizlerde Borsa olarak destekliyoruz. 3. Tarım Hayvancılık Fuarına emeği geçenlere teşekkür ederken organizasyonun ilimize hayırlı olmasını diliyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)
“Fuar Afyon’un fuarı”
Afyonkarahisar’ın hak ettiği yere ulaşmasında fuar gibi organizasyonların son
derece önemli olduğunu söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, el birliği ile Afyon’un fuarına Afyon’un sahip çıkması gerektiği mesajını verdi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, geçen yıl ilk kez düzenlenen Gıda Fuarı’nın beklentiyi karşılamadığını söyledi.
İl Müdürü Hüseyin Arap, toplumda insanların fuara bakış açısının değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Fuarların firmaların gücünü ortaya koydukları, ilin gücünün ortaya konulduğu yerler olarak görülmesi gerektiğine değinen Arap; “Fuarlar semt pazarı değildir. Marka şehir isek bizim marka şehir olduğumuzu el birliği ile tüm otorite kurum, kuruluş ticari anlamda firma, şirket bir araya gelerek çevre illerde ki düzenlenmiş fuarların merkezi konumunda hareket etmesi gerekiyor. Bizim bu algıyı bu çabayı inşallah üçüncü tertip edilen fuar gittikçe bu konuda bizim artık profesyonelce bir bakış açısında olduğumuzu gösterecektir. İlimizde de artık taşlar yerine konulacak, bakış açısı bundan sonra değişecektir. İnşallah bir daha ki gıda fuarının çok daha ses getireceğini, tarım fuarının da bir çok ilde düzenlenenin önüne geçeceğini düşünüyorum. İlimizin hak ettiği yere gelmesinde bu tür fuarların önem taşıdığını düşünüyorum. Bunlar bireysel çaba ile olacak şeyler değil. Bu tür organizasyonlar el birliği ile olur. Fuar Afyon’un fuarıdır.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)
Arıkan: Afyon fuarını bir
numara yapmaya çalışıyoruz
ART Şirketi Genel Müdürü Şafak Arıkan, Afyon Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nı bir numara yapmak için çalıştıklarını söyledi
ART Fuar Şirketi Genel Müdürü Şafak Arıkan, fuar organizasyonu anlamında her ilin kendi ölçeğinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Fuar organizasyonu işine girişirken herhangi bir ilden korkarak işe başlamadıklarını kaydeden ART Genel Müdürü Şafak Arıkan, şirket olarak imkanlar ölçüsünde bugüne kadar her şeyin en iyisini yapmaya uğraştıklarını kaydetti. Afyonkarahisar’daki fuar organizasyona en büyük desteği ATB, ATSO; Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü ve bağlı birimleri, AZOB tarafından verildiğini kaydeden Arıkan; “Bu yıl açıklanan program içinde 52 adet tarım fuarı var. 52 Adet tarım fuarı arasından biz Afyonkarahisar Tarım Hayvancılık Fuarı’nı bir numara yapmaya çalışıyoruz. Her organizasyona saygı duyuyorum. Ama Afyon büyüklüğünün ve gücünün farkına varmalı diyorum.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)
“Tarım Fuarı’na çocuğumuz gibi davranmalıyız”
AS Fuar Şirketi’nin sahibi Mehmet Abdioğulları, Afyonkarahisar’ın diğer
illerin önüne geçmesi için fuar ve kongre merkezi olmak zorunda olduğunu
söyledi. Abdioğulları, duruma bir bütün olarak karar verilmesi gerektiğini,
tarım fuarına şehrin çocuğu gibi davranmak zorunda olunduğunu kaydetti
AS Fuar Şirketi’nin sahibi Mehmet Abdioğulları, ART Fuar Şirketi’nin Genel Müdürü Şafak Arıkan’ın yaklaşık 18 yıldır Afyonkarahisar’a fuarcılığın ne olduğunu anlatmaya çalıştığını söyledi.
Mehmet Abdioğulları, ART Fuar Şirketi’nin Genel Müdürü Şafak Arıkan’ın fuarcılık anlamında uzun yıllar tek başına mücadele ettiğini belirtti. Abdioğulları, Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap’ın, ATB Başkanı Mehmet Mühsürler ve Borsa Genel Sekreteri Hüseyin Eker’in, Ziraat Oda Başkanı Ahmet Çankaya ve yönetim kurulu üyelerinin konuya el atmaları ile birlikte Afyon’un ilk ihtisas fuarının doğduğuna değindi. İhtisas fuarı doğuş bedelinin kolay ödenmediğine dikkat çeken Mehmet Abdioğulları şöyle konuştu: “Aynı tarihlerde Denizli, Eskişehir, Burdur, Kütahya, Uşak gibi illerde de tarım fuarı düzenlenmektedir. O yörelerin halkı, valileri, bürokrasisi, medyası, milletvekilleri, bakanı kendi fuarının öne çıkabilmesi için olağanüstü destekler veriyorlar. Hatırlanacağı üzere Kocatepe gazetesinde Murat Arısoy, tarım fuarına yeterince destek verilmediği ile ilgili bir yazı yazmıştı. Rakip firmam olmasına rağmen ART Fuar Organizasyon Şirketi Genel Müdürü Şafak Arıkan’ı kutluyorum. Çünkü Afyonkarahisarlı’nın göremediği bir boşluğu görerek şehrimize bizden fazla sahip çıkıp fuarcılığı bize öğrettiği için. Medyaya düşen sosyal sorumluluk gereği biz diğer illerin önüne geçmek istiyorsak fuarlar ve kongreler merkezi olmak zorundayız. Buna bir bütün olarak karar vermeliyiz. Bu tarım fuarına çocuğumuz gibi davranmalıyız.” (Kocatepe Haber Merkezi)