• Haberler
  • Genel
  • Üçüncü okuma haftası başlıyor – Kocatepe Gazetesi

Üçüncü okuma haftası başlıyor – Kocatepe Gazetesi

Okuma kampanyasını yürüten heyet adına bir açıklama yapan Emekli Albay İsmail Özdilek, Aralık 2009 yılından başlayarak, her yılın Aralık ayının 3ncü haftasını Valilik ve Belediye desteği ile öğrenci ve vatandaşlara okuma alışkanlığı kazandırmak maksadı ile Okuma Haftası ilan ettiklerini bildirdi Emekli Albay İsmail Özdilek, okuma kampanyasını destekleyen heyet adına yaptığı açıklamada, birinci ve ikinci Okuma [&hellip]

Üçüncü okuma haftası başlıyor

Okuma kampanyasını yürüten heyet adına bir açıklama yapan Emekli Albay İsmail Özdilek, Aralık 2009 yılından başlayarak, her yılın Aralık ayının 3ncü haftasını Valilik ve Belediye desteği ile öğrenci ve vatandaşlara okuma alışkanlığı kazandırmak maksadı ile Okuma Haftası ilan ettiklerini bildirdi

Emekli Albay İsmail Özdilek, okuma kampanyasını destekleyen heyet adına yaptığı açıklamada, birinci ve ikinci Okuma Haftalarının başarılı bir şekilde tamamlandığını bildirdi. Özdilek, Belediye Başkanı Buhranettin Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ve ulusal basının desteği ile tedarik edilen 34 bin kitabın İkinci Okuma Haftası içersinde öğrencilere ve vatandaşlarımıza dağıtıldığını kaydetti.
İsmail Özdilek açıklamasının devamında; “Bugün üç kitap 10TL satılmaktadır. Kadın Kollarımız ve vatandaşlarımızı 100 TL karşılığı 30 adet kitap almaya ve evlerinde okunmayan kitaplarını vermek isteyen hemşerilerimiz de bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. Kitapların toplanması ile ilgili olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Kültür Müdürü Ayşe Güner ve Belediye Kültür Müdürü Gökan Güzeltaş’la temasa geçebilirler. Yurt içi ve yurt dışında yaşayan hemşerilerimize ulaşma yönünde yazılı ve görsel basınımızın desteğini bekleriz. Üçüncü Okuma Haftası ile ilgili olarak:
Afyonumuz 394 köy, 92 belde ve 18 ilçedir. Gerek şehir merkezinde ve gerekse Beldelerde ve ilçelerde mevcut kütüphaneler yetersiz ve elimiz-deki parmak sayısı kadar bile değildir. Maalesef halkımız okumadan uzaktır ve okullarımız sadece öğrencilere hizmet vermekte ve etrafındaki mahalle ve her yaştaki köy sakinlerine her hangi bir okuma katkısı yoktur. Üçüncü Okuma Haftasının Hedefi: Kitap okumayı tabana yaymak ve herkesin kitap okumasını kolaylaştırmak ve kütüphane ile buluşturmak için her köy ve her mahallede bulunan okullarımızdaki bir odayı kütüphane haline getirmeyi ve Her Köye Mahalleye Bir Kütüphane Projesi’ni Üçüncü Okuma Haftasında başlatmayı hedefledik. Afyon Muhtarlar Dernek Başkanını da heyete dâhil ederek konu ile ilgili çalışmaları başlattık” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme