• Haberler
  • Genel
  • Üçüncü ‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ turnesinin ilk durağı Afyon

Üçüncü ‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ turnesinin ilk durağı Afyon

Doğuş Grubu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ana sponsorluğu kapsamındaki 'Kampüste Senfonik Akşamlar' turnesinin üçüncüsünü Ege Bölgesi'ndeki üniversitelerde gerçekleştiriyor. Turnenin ilk durağı Afyonkarahisar olacak Doğuş Grubu, 2007 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzaladığı bir protokolle başlayan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ana sponsorluğu kapsamında gerçekleştirdiği 'Kampüste Senfonik Akşamlar' projesini farklı Anadolu şehirlerine taşımaya devam ediyor. 2009 [&hellip]

Üçüncü 'Kampüste Senfonik Akşamlar' turnesinin ilk durağı Afyon

Doğuş Grubu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ana sponsorluğu kapsamındaki ‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ turnesinin üçüncüsünü Ege Bölgesi’ndeki üniversitelerde gerçekleştiriyor. Turnenin ilk durağı Afyonkarahisar olacak

Doğuş Grubu, 2007 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzaladığı bir protokolle başlayan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ana sponsorluğu kapsamında gerçekleştirdiği ‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ projesini farklı Anadolu şehirlerine taşımaya devam ediyor. 2009 yılında ilki gerçekleştirilen proje ile, CSO’yu bugüne kadar gitmediği Anadolu’daki illere götürerek, bu illerde bulunan üniversiteler aracılığıyla gençlere ve bölge halkına klasik müziği sevdirmeyi hedefleyen turne, bu yıl 6 ilde gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıllarda oldukça ilgi gören ve bu yıl 10-18 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan turnenin ilk durağı Afyon Kocatepe Üniversitesi.
TURNE 6 ÜNİVERSİTEDE GERÇEKLEŞECEK
Çoksesli evrensel sanat müziğinin Türkiye’de yaygınlaştırılması için çeşitli projeler üreterek klasik müziğin daha fazla insan tarafından tanınıp sevilmesini hedefleyen Doğuş Grubu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ana sponsorluğu kapsamındaki ‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ turnesinin üçüncüsünü Ege Bölgesi’ndeki 6 üniversitede gerçekleştiriyor.
EN ESKİ SENFONİ ORKESTRALARINDAN BİRİ
Dünyada bugüne kadar kesintisiz devamlılık sağlamış, en eski senfoni orkestralarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Doğuş Grubu ve üniversiteler işbirliği ile 10-18 Kasım tarihleri arasında 6 şehirde düzenleyeceği birer konserle Ege Bölgesi üniversitelerindeki gençler ve bu şehirlerdeki klasik müzik tutkunlarıyla buluşacak. Doğuş Grubu üçüncü yılına giren projeyle, klasik müziği Türkiye’deki tüm gençlere sevdirmeyi ve uzun vadede bu müzik türüne ülkemizde hak ettiği önemi kazandırmayı hedefliyor.
SON KONSER MUĞLA ÜNİVERSİTESİ’NDE
10 Kasım’da Afyon Kocatepe Üniversitesi ile başlayacak ‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ turnesi, 11 Kasım Pazar günü Isparta’da Süleyman Demirel Üniversitesi’nde, 13 Kasım Salı günü ise Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde devam edecek. CSO, 14 Kasım tarihinde Denizli Pamukkale Üniversitesi’nde, 16 Kasım’da da Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde konserler verecek ve 17 Kasım’da Muğla Üniversitesi’nde vereceği konserle turneyi noktalayacak.
CİHAT AŞKIN VE İDİL BİRET DE SAHNE ALACAK
Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası; Afyonkarahisar konserinde ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın’a eşlik edecek. Isparta, Burdur ve Denizli’de de Cihat Aşkın’la sahne alacak olan CSO, turnenin son iki durağı Aydın ve Muğla’da ise dünyaca ünlü piyanist İdil Biret’e eşlik edecek. (Kocatepe)
HEDEF 6 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞMAK
Konserlerin yapılacağı illerin seçiminde öncelikle ilde mevcut bir senfonik orkestranın olmaması ve o ili CSO’nun yakın geçmişte veya şu ana kadar hiç ziyaret etmemiş olması gibi kriterler dikkate alınıyor. ‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ projesi ile bu yıl 6000’in üzerinde öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme