• Haberler
  • Genel
  • Uçan bir cisim yaklaşıyor – Kocatepe Gazetesi

Uçan bir cisim yaklaşıyor – Kocatepe Gazetesi

Şehrin semalarında uçan cismi gören Manisalılar çok şaşırdı. Ancak cismin fotoğraf çekimi yapan ahtapot denilen cihaz olduğu anlaşıldı. Afyonkarahisarlı Volkan Sepin isimli vatandaş tarafından yapılan ‘Uçan Ahtapot’ adlı cihaz, Manisa’nın hava fotoğraflarını çekecek 8 kolu bulunan ve her kolunda mini pervanesi olan uçan ahtapot, görenleri şaşırttı. Uzaktan kumandalı ‘uçan ahtapot’ yaklaşık 500 metre ile 1 [&hellip]

Uçan bir cisim yaklaşıyor

Şehrin semalarında uçan cismi gören Manisalılar çok şaşırdı. Ancak cismin fotoğraf çekimi yapan ahtapot denilen cihaz olduğu anlaşıldı. Afyonkarahisarlı Volkan Sepin isimli vatandaş tarafından yapılan ‘Uçan Ahtapot’ adlı cihaz, Manisa’nın hava fotoğraflarını çekecek

8 kolu bulunan ve her kolunda mini pervanesi olan uçan ahtapot, görenleri şaşırttı. Uzaktan kumandalı ‘uçan ahtapot’ yaklaşık 500 metre ile 1 kilometre yüksekliğe çıkarak Manisa’nın ve Organize Sanayi Bölgesi’nin havadan fotoğraflarını çekti. Uzaktan kumanda ile kontrol edilen ahtapot daha sonra yine kalktığı alana güvenli bir şekilde indirildi.
‘Uçan ahtapot’u getiren firma yetkilileri, cihazın Türkiye’de 4 firmada bulunduğunu, aynı anda hem görüntü, hem fotoğraf çekimi yaptığını, uzaktan kumanda ile kontrol edildiğini açıkladı. Hava şartlarından etkilenmediği belirtilen cihazın istenilen yönde ve yüksekliğe çıkabildiği belirtildi. Firma yetkilileri, “Manisa Valiliği’nin isteğiyle Demirci ve çeşitli yerlerde hava fotoğraf ve görüntüleri çektik” dedi.
Manisa’da Mesir Festivali’nin son gününde Sultan Camii minarelerinden halka mesir saçımı ve binlerce vatandaşın mesir macunu kapabilmek için verdiği mücadelenin de uçan ahtapot tarafından çekileceği belirtildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme