'Üç hilali gören ülkücünün yüreği dayanmaz'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar 1'nci sıra Milletvekili adayı Mehmet Taytak ve beraberindekiler Gedik Ahmet Paşa Medresesi (Taş Medrese) bahçesinde mola verdi. Taytak, mola sırasında Kocatepe Gazetesi muhabirinin sorularını cevaplandırdı.Burcu Aydın: 24 Haziran seçimleri için aralıksız olarak çalışmalar devam ediyor. Seçmenin şahsınıza ve partinize olan tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz?Mehmet Taytak: MHP Afyonkarahisar 1'nci sıra Milletvekili adayı [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar 1’nci sıra Milletvekili adayı Mehmet Taytak ve beraberindekiler Gedik Ahmet Paşa Medresesi (Taş Medrese) bahçesinde mola verdi. Taytak, mola sırasında Kocatepe Gazetesi muhabirinin sorularını cevaplandırdı.
Burcu Aydın: 24 Haziran seçimleri için aralıksız olarak çalışmalar devam ediyor. Seçmenin şahsınıza ve partinize olan tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Mehmet Taytak: MHP Afyonkarahisar 1’nci sıra Milletvekili adayı olarak 26 Mayıs Cumartesi günü Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin öncülüğünde Milletvekili Aday Tanıtımı ve Seçim Beyannamemizin ilan edildiği toplantı ile çalışmalara başladık. Bismillah diyerek 26 Mayıs tarihinden itibaren zaman ve saat kavramı gözetmeden seçmenle iç içe seçim çalışması yürütüyoruz. Ben de diğer milletvekili adayı arkadaşlarım gibi Afyonkarahisar Milletvekili adayı olarak seçim bölgemdeyim. Sekize yakın ilçemizi ziyaret ettim. İl merkezinde de çalışmalarımızı aksatmıyoruz. Bunu siyaseten söylemiyorum gerçekten MHP’ye büyük bir teveccüh var.
Burcu Aydın: Şahsınız ve siyasi kimliğinizle kamuoyunda tanınan ve uzun yıllar siyaset sahnesinde yer alan bir isim olarak kendinizi ve çalışmalarınızı hatırlatır mısınız?
Mehmet Taytak: Uzun yıllar MHP Genel Başkan Yardımcılığı, MYK Üyeliği gibi görevlerde bulundum. Hatırlanacağı üzere 1995 yılı seçimlerinde MHP’den ikinci sıra milletvekili adayı olmuştum. Daha sonraki süreçlerde ise İstanbul’dan aday oldum. Şartlar gereği süreç böyle gelişti. Bu dönem Sayın Genel Başkanımızın teveccühü ile memleketimizden birinci sıra milletvekili adayı olduk.
Burcu Aydın: Başta memleketiniz Bolvadin ilçesi olmak üzere diğer ilçeler kısaca Afyonkarahisar genelinde şahsınıza ve partinize bakış açısını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Mehmet Taytak: Benim ilçem Bolvadin’de de, diğer ilçelerde de, merkezde dâhil memleketim beni bağrına bastı. Bu tavırlarla sanki bana ‘hakkın’ diye ifade etmeye çalışıyorlar. MHP’nin, Genel Başkanımızın ortaya koyduğu duruşlar ve tavırlar milletimiz tarafından çok ciddi manada algılanmış.
Burcu Aydın: Peki bu dönemde MHP’nin Afyonkarahisar’dan birden fazla milletvekili çıkarma ihtimali var mı?
Mehmet Taytak: Ben bu dönemde halkımızın Afyonkarahisar’da MHP’Den ikinci milletvekilini çıkaracağına inanıyorum. 1999 yılında bu toprağın insanı hemşehrilerimiz bize üç milletvekilliği verdi. O günkü milliyetçi rüzgâr günümüz Türkiyesi’nde yine esmektedir. Türkiye bugünde böyle bir durumu yaşamaktadır. İnşallah hemşehrilerimiz beni TBMM’ye tek başıma göndermeyecekler. Arkadaşlarımla birlikte TBMM’ye gideceğimize inanıyorum.
Burcu Aydın: MHP olarak vatan ve beka için iktidara destek verildiği açıklaması sıkça yapıldı. Bu özveriniz karşılığını seçmende görüyor musunuz?
Mehmet Taytak: MHP olarak vatanın bekası için iktidara destek verdik. Vatandaşta bu desteğin karşılığını samimi şekilde görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Beka mücadelemizin karşılığını insanımızda gerçekten görüyoruz. İnsanlarımız ‘Başka ne yapabiliriz?’ diyorlar. Bir vatandaşımız ‘Biz Sayın Bahçeli’nin ayağının turabı olmak isteriz. Allah ondan razı olsun vatanı kurtardı, bizleri kurtardı. Bugün ülkede bir savaş çıkmamışsa Devlet Bey’in dik duruşu sayesinde’ dedi. Püskürttüğümüz 15 Temmuz darbe girişimi büyük bir imtihandı. Ülkemiz uçurumun eşiğinden döndü. İnsanlarımız bunu görmüş. Bunu siyaseten söylemiyorum. Bundan dolayı çok mutluyum. Milletimiz MHP’yi ve Genel Başkanımızın düşüncelerini çok iyi anlamış. Bize de ondan dolayı çok yakın ve samimi davranıyorlar. İnşallah bunu 24 Haziran seçiminde Afyonkarahisar’da sandıktan en az 2 milletvekili çıkararak taçlandıracağımızı düşünüyorum.
Burcu Aydın: MHP dışında tercihte bulunacak olan, kırgın ya da kızgın ülkücülere seçim öncesi bir tavsiyeniz var mı?
Mehmet Taytak: Tüm seçmenlerimizin oyuna talibiz. Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli 26 Mayıs tarihide ki konuşmasında, herhangi bir sebeple başka partilere giden arkadaşlarımıza ‘kucaklamak için bekliyorum’ demişti. Bu vesile ile ben o arkadaşlarımıza şunu söylemek isterim; Her taş kendi yerinde ağırdır. Ülkücünün adresi MHP’dir. Arkadaşlarımızın hepsi birlik ve beraberlik adına, milletimizin bekası adına, milletimizin istiklali ve istikbali adına yine MHP’ye bekliyorum. Ben arkadaşlarımızın bu dönem bize yine oy vereceklerine inanıyorum. Ülkücünün ibresi MHP’den şaşmaz. Çünkü seçim sandığına gidip üç hilali oy pusulasında gördükleri zaman hiçbirin yüreği dayanmaz. Mührü üç hilale tekrar basacaklarına inanıyorum. >> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı

Bakmadan Geçme