U-14 Ligi’nin rengi ‘Siyah Beyaz’

U-14 Ligi'nin rengi 'Siyah Beyaz

U-14 Ligi Cumartesi günü oynanan final maçıyla sona erdi. Finalde rakibi İscehisarspor’u 4-1 yenen Afyonspor Gençlik U-14 Ligi’nin şampiyonu oldu.

U-14 Ligi bu hafta oynanan finalle sona erdi. A Grubunun lideri Afyonspor Gençlik ve B Grubunun zirvesinde yer alan İscehisarspor, şampiyonluk kupası mücadelesinde Merkez 3 Nolu Saha’da karşılaştılar. Şampiyonluk kupasını rakibini 4-1’le geçen Afyonspor Gençlik aldı.
Samet ve Mustafa ‘Kartal’ı uçurdu
İscehisarspor’la Afyonspor Gençlik arasında oynanan final karşılaşmasına Afyonspor Gençlik raki-bine oranla daha iyi başladı. Büyük mücadeleye sahne olan maçta Afyonspor Gençlik takımının 4 golünün ikisi Mustafa Dere’den diğer iki golü de Samet’ten geldi. Maçın ilk düdüğüyle gerek İscehisarspor olsun gerekse Afyonspor Gençlik oyuncuları olsun seyir zevki veren bir oyun ortaya koydular. 14’üncü dakikada Mustafa Dere, Afyonspor Gençlik’in ilk golünü attı. Bu golden sonra İscehisarspor’lu futbolcular rakip sahada daha fazla gol aradı ancak ilk yarıda başka gol sesi çıkmadı ve müsabaknın ilk 45 dakikası 1-0 Afyonspor Gençlik üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci yarıda şampiyon belli oldu
İkinci yarıya İscehisarspor iyi başladı ancak ilerleyen dakikalarda bu üstün oyununu sürdüremedi. 52’nci dakikada Arif’le beraberlik golünü bulan Kırmızı Beyazlı ekip galibiyet golü için Afyonspor Gençlik kalesine yüklendi ancak kaleci Mehmet, bu tip pozisyonlarda başarılıydı. 60’ıncı dakikada Afyonspor Gençlik’in atağında Muharrem’in soldan ortasına Mustafa Dere güzel bir vuruş çıkartarak takımını 2-1 üstünlüğe taşıdı. Skorda üstünlüğü bir kez daha yakalayan Afyonspor Gençlik 64’üncü dakikada Samet’in golüyle 3-1’i buldu. Bu golden 4 dakika sonra Samet, bir gol daha atarak takımını farka götüren futbolcu oldu. 4-1 Müsabaka 4-1 sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme