U-13 Ligi şampiyonu Fenerbahçe oldu

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun 2016-17 sezonu faaliyet programında yer alan U-13 Ligi Erkekler müsabakaları Afyonkarahisar'da yapıldı. Yapılan müsabakalarda Fenerbahçe ile Anadolu Efes alt yapıları karşı karşıya geldi. Atatürk Spor Salonu'nda yapılan Final maçına Vali Aziz Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Gençlik Hizmetleri ve Spor [&hellip]

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun 2016-17 sezonu faaliyet programında yer alan U-13 Ligi Erkekler müsabakaları Afyonkarahisar’da yapıldı. Yapılan müsabakalarda Fenerbahçe ile Anadolu Efes alt yapıları karşı karşıya geldi. Atatürk Spor Salonu’nda yapılan Final maçına Vali Aziz Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Basketbol İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale izledi. Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe ilk çeyreğin sonuna kadar oldukça hızlı bir yükselişle Efes’in önüne geçmeyi başardı. İlk çeyrekte oyuna giremeyen Efes ise bu çeyrekte yaptığı hatalardan maçı kaybetti.
İkinci çeyreğe 22-12 önde başlayan Fenerbahçe bu çeyrekte yine 22 ayı üretmeyi bildi. Efes ise sarı kanaryalara 21 sayı ile cevap verdi ve soyunma odasına Fenerbahçe 44-33 önde gitti.
İkinci yarıya iki ekipte aynı oranda hızlı başladı. İki ekipte aynı oranda hata yaparken, yine aynı sayılarla sayı buldu. Maça ortak olmak isteyen Efes farkı bir türlü kapatmayı başaramadı. İkinci yarının ilk çeyreği de Fenerbahçe’nin 64-53 üstünlüğü ile tamamlandı.
Son çeyreğe iki takımda hızlı başladı. Maça dahil olmak isteyen Efes yüklendi fakat farkı azaltamadı. Fenerbahçe rakibinin farkı kapatmasına engel oldu. Maçın sonunda 82-73 kazanan Fenerbahçe şampiyon oldu. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme