U-13 Ligi fikstür çekimi yapıldı

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda dün saat 14.00’de U-13 Ligi fikstür çekimi toplantısı yapıldı Amatör spor Kulüpleri Federasyonu’nda dün öğle saatlerinde U-13 Ligi fikstür çekimi ve istişare toplantısı yapıldı. Toplantıya ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, TÜFAD Başkanı ve Demirspor Teknik Direktörü Agah Bıyıkoğlu, Belediyespor Koordinatörü İbrahim Yılmaz ve Belediyespor, Afyonkarahisarspor, İscehisarspor kulübü temsilcileri katıldı. Toplantıda ASKF Başkanı [&hellip]

U-13 Ligi fikstür çekimi yapıldı

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda dün saat 14.00’de U-13 Ligi fikstür çekimi toplantısı yapıldı

Amatör spor Kulüpleri Federasyonu’nda dün öğle saatlerinde U-13 Ligi fikstür çekimi ve istişare toplantısı yapıldı. Toplantıya ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, TÜFAD Başkanı ve Demirspor Teknik Direktörü Agah Bıyıkoğlu, Belediyespor Koordinatörü İbrahim Yılmaz ve Belediyespor, Afyonkarahisarspor, İscehisarspor kulübü temsilcileri katıldı. Toplantıda ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, U-13 Ligi’nin önemini şu sözlerle ifade etti: “U-13 Ligi futbolcuların gelişimi, onların hakemlere, arkadaşlarına, hocalarına saygılı olmaları ve bu saygıyı öğrenmeleri için önemli bir lig. Çünkü fidanı toprağa ne kadar iyi yerleştirir onu ne kadar özenli büyütüp su verirseniz o fidan büyüdüğünde o kadar fazla sağlıklı meyve verir. Gerçekten amatör futbolda da profesyonel futbolda da sahalarda görmek istemediğimiz ancak her yerde karşılaştığımız kötü tezahürat, kavga gibi bilinçsiz hareketler bizleri yaralıyor. Türk futbolcusunu kötülüyor. Bizleri küçük düşüren hareketlerdir bunlar. Bu nedenle toplantıya katılamayan arkadaşlarımada aynı şeyleri söyleyeceğim. Lütfen bu yaş grubundaki çocuklarımızla ilgilenelim. Onlara gerekli özeni gösterelim. Onlara iyilikler, sporun kazanmak ve kaybetmekten ibaret olmadığını söyleyelim” dedi.
“Herkesi sabırlı olmaya davet ediyoruz”
ASKF Başkanı Küçüksağrıcı, iyi birer futbolcu olmadan önce insanların önce iyi birer birey olması gerektiğinin altını çizerek konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Son zamanlarda sahalarda tanık olduğumuz şiddet olaylarını hiç tasvip etmiyorum. Herkesi sabırlı olmaya davet ediyorum. ‘O beni dövdü, ben de onu döveceğim, o beni yendi bende ne pahasına olursa olsun onu yneceğim’ mantığını atmamız gerekiyor. Bunu yapmak için de futbolculara küçükten bu alışkanlığı kazandırmak gerekiyor. Ben sizlere bu toplantıya katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.
İki grupta yapılacak
ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı’nın konuşmalarından sonra istişare edilerek U-13 Liginin kriterleri belirlendi. Toplantıya katılan takım yöneticilerinin oylamasıyla maçların Afyonkarahisar merkezde oynanmasına karar verildi. Çift devreli lig usulüne göre oynanacak ligde gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar Play-Off grubu oluşturacaklar. Bu takımlar da kendi aralarında müsabakalar yaptıktan sonra şampiyonu belirleyecekler. Şampiyon olan takım U-13 Türkiye Şampiyonası Grup müsabakalarında Afyonkarahisar’ı temsil edecek.
2-3 Nisan’da başlayacak
Toplantıda alınan karar gereğince ligin 2-3 Nisan tarihlerinde başlatılmasına karar verildi. İki grupta yapılacak U-13 Ligi’nde şu takımlar mücadele edecek:
A Grubu
Afyonkarahisar Belediyespor
Afyonkarahisarspor
Gebeceler Belediyespor
İscehisarspor
Taşoluk Belediyespor
B Grubu
Demirspor
Sandıklı Belediyespor
Bolvadin Belediyespor
Akören Belediyespor
Ahmetpaşaspor

Bakmadan Geçme