• Haberler
  • Spor
  • U-13 Basketbol şampiyonası başladı – Kocatepe Gazetesi

U-13 Basketbol şampiyonası başladı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'ın ev sahipliği yaptığı turnuvalar devam ediyor. Her geçen gün birbirinden büyük turnuvalara ev sahipliği yapan Afyonkarahisar şimdi de Türkiye Basketbol U-13 Ligi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapıyor. Spor Toto Basketbol Ligi ve Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden takımların alt yapılarının yer aldığı U-13 Ligi'nde 32 takım mücadele edecek.Şampiyonanın ilk maçından önce konuşma yapan Türkiye [&hellip]

Afyonkarahisar’ın ev sahipliği yaptığı turnuvalar devam ediyor. Her geçen gün birbirinden büyük turnuvalara ev sahipliği yapan Afyonkarahisar şimdi de Türkiye Basketbol U-13 Ligi Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor. Spor Toto Basketbol Ligi ve Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden takımların alt yapılarının yer aldığı U-13 Ligi’nde 32 takım mücadele edecek.
Şampiyonanın ilk maçından önce konuşma yapan Türkiye Basketbol Federasyonu İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale, “İlimizde 28 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan U-13 Türkiye Basketbol şampiyonası öncesinde yer alacak takımların temsilcilerinin katılımlarıyla kura çekimimiz gerçekleştirildi. Bu organizasyon ile birlikte şehrimizin tanıtımına ve ekonomisine büyük katkı sağlanacaktır. İlimizin basketbol şehri olması için elimizden gelen gayreti sarf etmekteyiz. Göreve geldiğimizden bu yana ilimizde büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam etmekteyiz” dedi.
İLK MAÇTA DARÜŞŞAFAKA
DOĞUŞ GALİP
Afyonkarahisar Yeni Spor Kompleksi A-B Salonları, Atatürk Spor Salonu ve Mustafa Abi Spor Salon’nda yapılan maçlarda sporcular mücadele ediyor.
İlk gün müsabakalarında Darüşşafaka Doğuş (DAÇKA) ile Bandırma Kırmızı karşı karşıya geldi. İlk çeyreğe iki ekipte hızlı başladı. İlk çeyrekte üstünlüğü ele alan DAÇKA maçın sonuna kadar rakibini yanına yaklaştırmadı. Son çeyrekte 4 sayıya kadar farkı kapatan Bandırma Kırmızı oldu ve eşitliği yakalayamadı. DAÇKA maçı sonunda 80-63 kazandı.

Bakmadan Geçme