• Haberler
  • Sağlık
  • 'Tütünsüz Gençlik' çalıştayı düzenlendi – Kocatepe Gazetesi

'Tütünsüz Gençlik' çalıştayı düzenlendi – Kocatepe Gazetesi

Çocuk ve gençleri tütünden uzak tutmak amacı ile,  bu yıl yapılan '31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü' etkinliklerinin ana teması Sağlık Bakanlığı tarafından ' Tütünsüz Gençlik' olarak belirlendi. Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda, bütün illerden gelen gençler ve sivil toplum örgütleri ile birlikte Nisan Ayında gerçekleştirilen 'Tütünle Mücadelede Sivil Toplum ve Gençlik Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştayda oluşturulan 'Tütünle Mücadele [&hellip]

Çocuk ve gençleri tütünden uzak tutmak amacı ile,  bu yıl yapılan “31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü” etkinliklerinin ana teması Sağlık Bakanlığı tarafından “ Tütünsüz Gençlik” olarak belirlendi. Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda, bütün illerden gelen gençler ve sivil toplum örgütleri ile birlikte Nisan Ayında gerçekleştirilen “Tütünle Mücadelede Sivil Toplum ve Gençlik Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştayda oluşturulan “Tütünle Mücadele Gençlik Eylem Planı”31 Mayıs kutlamalarında gençler tarafından kamuoyuna aktarıldı.
EYLEM PLANI
HAZIRLANDI
“Tütünle Mücadele Gençlik Eylem Planı”, gençlerin bizzat kendileri için tütünle mücadele konusunda neler yapabileceklerini, bu mücadelede nasıl daha aktif yer alabileceklerini, sahada nasıl tütünle mücadelenin etkin bir parçası haline gelebileceklerini tartışarak geliştirdikleri strateji ve faaliyetleri içeriyor. Çalıştayda Afyonkarahisar’Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Afyonkarahisar Gençlik Merkezinde Gençlik Lideri olarak hizmet veren Sosyolog Özge Mutlu temsil etti.
Bu çerçevede Ankara’ da düzenlenen kutlamalara Özge Mutlu ile beraber; Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Musa Uslan, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Çelikkaya da katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme