• Haberler
  • Genel
  • TÜSİAV, Bakan Yıldırım’ı ağırladı – Kocatepe Gazetesi

TÜSİAV, Bakan Yıldırım’ı ağırladı – Kocatepe Gazetesi

Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı’nın (TÜSİAV) her ay düzenlediği “Tecrübe Konuşuyor” toplantılarının Kasım ayı konuğu Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım oldu. Toplantının ev sahipliğini hemşerimiz TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak yaptı Dedeman Otel Avizeli salonda gerçekleşen yemekli toplantıya Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın açıklamaları, tecrübeleri ve esprileri damgasını vurdu. Yemeğe Ulaştırma, Denizcilik [&hellip]

TÜSİAV, Bakan Yıldırım'ı ağırladı

Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı’nın (TÜSİAV) her ay düzenlediği “Tecrübe Konuşuyor” toplantılarının Kasım ayı konuğu Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım oldu. Toplantının ev sahipliğini hemşerimiz TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak yaptı

Dedeman Otel Avizeli salonda gerçekleşen yemekli toplantıya Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın açıklamaları, tecrübeleri ve esprileri damgasını vurdu. Yemeğe Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun, Global Teknik A.Ş. yöneticisi Nuray Karalar, Barışkent ve BA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın ve TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak’ın yanı sıra bir çok sivil toplum kuruluşu da katıldı.
Toplantıda konuşan Bakan Yıldırım; ‘tecrübe konuşuyor’ dendiğinde yaşlandığını hissettiğini söyleyerek, tecrübe denince insanın aklına yaşını başını almış, saçları kırlaşmış, Ali Coşkun gibi birinin akla geldiğini belirtti. Bunun üzerine eski Sanayi Bakanı Coşkun, ‘Ben bir Aliyim, o bin Ali’ ifadelerini kullanırken, Yıldırım bunun üzerine ‘Hep böyle diye diye bütün angarya işleri bana attın’ diyerek esprili bir dille konuşmasına devam etti.
Bakan Yıldırım, 10 yılda birçok tecrübe edindiklerini ve bir çoğunun akıllarında olmadığını belirterek, anılarını yazmama pişmanlığı duyduğunu söyledi. Tecrübenin okulu olmadığını kaydeden Yıldırım, tecrübenin hayatla başladığını, hayatla bittiğini söyledi. Bakan Yıldırım, “Tecrübenin mezun olma imkanı hiçbir zaman olmuyor. Tecrübeler mutlaka anlam kazanıyor. Eğer hata yapmamak için çok gayret ederseniz, o zaman da tecrübe sahibi olmanıza imkan yok. Mutlaka hata yapacaksınız. Eğer iflas etmemişseniz, tercihen birkaç sefer iflas edip tekrar canlanmamışsanız, esasında iş adamı olmanın, iş sahibi olmanın önemini bir anlamda kavrayamazsınız” şeklinde konuştu.
TÜSİAV tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı hizmetlerden bahseden Bakan Yıldırım, 2011 Ağustos ayı itibariyle 15 bin 75 kilometre yol yaptıklarını söyledi. Yıldırım, “6 bin kilometreden aldık, 21 bin kilometrenin üzerine çıkardık. Türkiye bir yandan ulaşımda çağ atladı. Bunu sadece Türkiye içinde değil, Türkiye’ye ziyarete gelen yabancılar bunu daha iyi gördüler” şeklinde konuştu. Ankara ‘ya yaptığı yatırımlardan da bahseden Yıldırım, THY nın tahmin edilen yolcu sayısının çok üzerine çıkarak üste para aldıklarını belirtti. Bakan Yıldırım, “Hatta THY’yi Vezneciler-500 Evler hattına benzeterek yine esprili bir şekilde “ Çuvalını, valizini alan biniyor” diyerek konuşmalarına son verdi.
Toplantı TÜSİAV, TÜGİAD Ankara Şubesi, ANGİAD, AFİDER, Genç Girişim ve Yönetişim Birliği, Genç Liderler Derneği, Sanayici ve Yatırımcılar Birliği gibi birkaç sivil toplum kuruluşunun Bakan Yıldırım’a takdim ettiği şilt, plaket ve flamalar ile sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme