• Haberler
  • Genel
  • Turuncu kahramanlara üniversiteli gönüllü takviyesi

Turuncu kahramanlara üniversiteli gönüllü takviyesi

Dumlupınar Üniversitesi Arama Kurtarma Kulubü öğrencilerine AFAD bünyesinde ki uzmanlarca arama kurtarma eğitimi verilecek. Turuncu renkli kıyafetleri nedeniyle halk arasında turuncu kahramanlar olarak anılan kurtarmacılara üniversiteli gönüllüler takviye kuvvet olacak Afyonkarahisar İl Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü’nce Dumlupınar Üniversitesi Arama ve Kurtarma Kulübü üyesi öğrencilere eğitim verilecek. Eğitim çalışması dün başladı. Eğitim prog-ramının açılış konuşmasını [&hellip]

Turuncu kahramanlara üniversiteli gönüllü takviyesi

Dumlupınar Üniversitesi Arama Kurtarma Kulubü öğrencilerine AFAD bünyesinde ki uzmanlarca arama kurtarma eğitimi verilecek. Turuncu renkli kıyafetleri nedeniyle halk arasında turuncu kahramanlar olarak anılan kurtarmacılara üniversiteli gönüllüler takviye kuvvet olacak

Afyonkarahisar İl Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü’nce Dumlupınar Üniversitesi Arama ve Kurtarma Kulübü üyesi öğrencilere eğitim verilecek. Eğitim çalışması dün başladı. Eğitim prog-ramının açılış konuşmasını AFAD Müdürü Mehmet Buldan yaptı.
Çok yönlü görevlere devam
AFAD Müdürü Mehmet Buldan, yakın zamanda Van ili ve ilçelerinde yaşanan deprem felaketinin toplumda oluşturduğu afet düşüncesi ile ilin ve bölgenin deprem kuşağı içinde bulunması göz önüne alındığında arama ve kurtarma personeline olan ihtiyacın ortada olduğunu söyledi. Arama kurtarma ekiplerinin eğitimi ile koordinesinin ne denli önemli olduğunun bir kez daha anlaşıldığına işaret eden Buldan; “Özellikle 99 körfez depreminden sonra ülkemizin yadsınamayacak bir gerçeği olarak gün yüzüne çıkan deprem gerçeğine müdahale noktasında Afet ve Acil Durum Müdürlükleri olarak bizler her dönemde kendimizi yenileyerek elimizdeki imkanlar çerçevesinde her an göreve hazır halde bulunan aktif bir kurumuz. Her geçen gün önceki bilgi ve tecrübele-rimize yenilerini ekleyerek tüm yurt çapında arama kurtarma, hasar tespiti ve iyileştirme hususlarında bizlere verilen görevleri layıkıyla yapmaya devam etmekteyiz.” dedi.
Toplam 319 zorlu görev
Mehmet Buldan, Dumlupınar Üniversitesi Arama Kurtarma Kulübü öğrencilerinin de Türkiye’nin afet gerçeğine duyarsız kalmayarak, imkanlar çerçevesinde bir şeyler yapma gayreti içine girdiklerinden söz etti. Öğrencileri duyarlılıkları nedeniyle kutlayan Buldan; “Arama ve kurtarma konularında eğitim almak için geldiğiniz Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliğimizle ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Kurulduğu 2001 yılından bugüne 240 sıkışmalı büyük trafik kazası, 3 deprem, 11 göçük, 26 boğulma, 3 sel, l uçak, l tren kazası, 5 yangın, 13 kayıp vakası (arazi araması) ve 16 KBRN (Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer) görevine giderek, ciddi bir bilgi birikimi ve tecrübeye sahip olan kurumumuz, 10 yıllık süreçte bölge genelinde toplam 319 görevde 463 vatandaşımıza ölü, 322 vatandaşımıza yaralı olarak ulaşmıştır.” diye konuştu.
Hedef bilinçli
kurtarmacılar yetiştirmek
Arama Kurtarma Kulübü öğrencilerininde üzerlerine giydikleri arama kurtarmacı kıyafetleriyle onlardan biri olmak yolunda ilk adımı attığını belirten AFAD Müdürü Mehmet Buldan şöyle konuştu: “Artık tüm toplum bu turuncu kahramanlara son derece sempati ile yaklaşıyor, bizleri seviyor, benimsiyor, güveniyor. Sizlerde bu durumun bilincinde olarak, eğitimlerde maksimum çaba ve gayreti sarf ederek, en iyi şekilde yetişmiş birer kurtarmacı olarak bu birlikten ayrılmalısınız. Derslerinize giren eğitici personel konularında gerçek anlamda uzman arkadaşlarımızdır. Onlardan olabildiğince faydalanmanızı öneriyorum. Bundan böyle sizlerde afetlerde bizlerin omuz omuza çalışacağı birer nefer olacağınızdan özellikle emeğe, bilgiye saygı ve bir nevi usta çırak ilişkisi içinde geçecek olan eğitimlerin genel düzenine riayet hususlarında azami dikkat sarf etmenizi rica ediyorum.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme