• Haberler
  • Genel
  • “Turuncu kahramanlar” Afyon’a döndü – Kocatepe Gazetesi

“Turuncu kahramanlar” Afyon’a döndü – Kocatepe Gazetesi

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekipleri, Van’daki çalışmalarının ardından Afyonkarahisar’a döndü. 42 kişilik ekip Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve il protokolü tarafından Valilik girişinde karşılandı Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekipleri, Van’daki başarılı çalışmalarının ardından Afyon’a döndü. Van’da meydana gelen depremden hemen sonra Van’a intikal eden, Erciş’te Sevgi [&hellip]

"Turuncu kahramanlar" Afyon'a döndü

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekipleri, Van’daki çalışmalarının ardından Afyonkarahisar’a döndü. 42 kişilik ekip Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve il protokolü tarafından Valilik girişinde karşılandı

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekipleri, Van’daki başarılı çalışmalarının ardından Afyon’a döndü. Van’da meydana gelen depremden hemen sonra Van’a intikal eden, Erciş’te Sevgi Apartmanı enkazından 108 saat sonra tespit ettikleri bir ses sonrasında başlattıkları çalışmada, 12 yaşındaki Ferhat Tokay’a ulaşarak, enkaz altından sağ olarak çıkaran ekip, takdir kazanmıştı. 7 araçlık bir konvoyla Afyonkarahisar’a gelen sivil savunma ekipleri, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Okçin Akşit ve İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli tarafından Valilik girişinde karşılandı. Vali İrfan Balkanlıoğlu, arama-kurtarma ekipleriyle tek tek tokalaştı.
“Önemli olan ders çıkarmak”
Valilik toplantı salonunda arama-kurtarma ekibine hitaben bir konuşma yapan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu hatırlatarak “Önemli olan, bundan ders çıkarmak. Bazı depremler küçük çaplı göründü ve diğer bölgeleri etki-lemeyecek gibi düşünüldü. 1999’daki depremde bir kırılma noktası meydana geldi”dedi.
Ülkenin değişik bölgelerinde arama kurtarma birlikleri ve timlerinin oluşturulduğunu anlatan Balkanlıoğlu, bunun da faydasının Türkiye’de görüldüğünü bildirdi.
Türkiye’nin bu anlamda güçlü bir arama kurtarma ekibine sahip olduğunu belirten Balkanlıoğlu, “Hem Sağlık Bakanlığının UMKE ekipleri, hem sivil savunma ekiple-rimiz, sadece Türkiye içerisinde değil, yurt dışında bile pek çok can kurtarmaya vesile oluyor”dedi.
“Vatan size minnettar”
Deprem hadisesinin duyulması ile birlikte Van’a giden ekipleri kutlayan Balkanlıoğlu, “Orada cansiparene çalışmanız, her takdirin üstündedir” ifadelerini kullandı. Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:
“Bir insanı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmak gibidir deniyor. O deprem yıkıntısı altında kendimizin kaldığını düşünelim. Ya da bir yakınımızın orada enkazın altında kaldığını düşünelim. Bütün dünyanın her işi bırakıp bizimle uğraşmasını isteriz. Çünkü, her insan bir alemdir ve bir kainattır. O anlamda insan ha-yatı kutsalların en kutsalıdır. Görev amacıyla gitmiş olsanız bile ben inanıyorum ki o depremde sizden birisi veya yakını kalmış gibi bütün çabanızla gayret sarf ettiniz. 108 saat enkazın altında kalan bir kişiyi kurtardınız. Sizleri tebrik ediyorum. Bunun yanı sıra pek çok ceset çıkardınız. Bu da enkazın altından birilerini diri çıkarmak kadar önemlidir. Çünkü, insan ölüsünü, dirisini bulmak ister. Çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Allah başka acı göstermesin. Bu vatan sizlere minnettardır.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme