• Haberler
  • Genel
  • 'Türkülerimizle, halaylarımızla tek yüreğiz' – Kocatepe Gazetesi

'Türkülerimizle, halaylarımızla tek yüreğiz' – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nda konuşan KESK İl Temsilcisi Hüdaverdi Kılınç, 'Türkülerimizle, halaylarımızla tek yüreğiz. Biz insanca yaşamak istiyoruz' dedi Kamu Emekçi Sendikaları Konfederasyonu, Cumhuriyet Halk Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği ile çeşitli sivil toplum kuruluşları, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nı Cumhuriyet Meydanı'nda kutladı. Kutlamaya, yaklaşık 750 kişinin katıldığı belirtildi. [&hellip]

“Türkülerimizle, halaylarımızla tek yüreğiz”

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nda konuşan KESK İl Temsilcisi Hüdaverdi Kılınç, “Türkülerimizle, halaylarımızla tek yüreğiz. Biz insanca yaşamak istiyoruz” dedi

Kamu Emekçi Sendikaları Konfederasyonu, Cumhuriyet Halk Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği ile çeşitli sivil toplum kuruluşları, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nı Cumhuriyet Meydanı’nda kutladı. Kutlamaya, yaklaşık 750 kişinin katıldığı belirtildi. Cumhuriyet Halk Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği üyelerinin Türk Bayrağı taşıdığı kutlamanın güvenliği için yaklaşık 250 polisin çalıştığı belirtildi.
124’ÜNCÜ KEZ KUTLANDI
Kutlamada Tertip Komitesi adına KESK İl Temsilcisi Hüdaverdi Kılınç konuşma yaptı. Emekçilerin tek yürek olduğunu ve hükümetin yanlış icraatlarına karşı mücadeleye devam ettiklerini söyleyen Kılınç, “Bu yıl işçi sınıfının uluslar arası birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs’ı 124’üncü kez kutluyoruz. Bugün 1 Mayıs 2014’te kolkola, omuz omuza sözümüzü ve türkülerimizi söylüyoruz, yitirdiğimiz tüm emekçileri anıyoruz. Tüm mağdurlarla, yoksullarla, işçilerle, kamu emekçileriyle, sanatçılarla, emeklilerle, basın emekçileriyle, mimar ve mühendislerle omuz omuzayız. Türkülerimizle, halaylarımızla tek yüreğiz. Bizler insanca yaşamak, onurlu yaşamak istiyoruz” dedi.
PAZARDA ALINIP SATILAN META DEĞİLİZ
Emekçilerin toplumsal hayatta birçok sorunla karşılaştıklarını hatırlatan Kılınç, bu sorunların üstesinden geleceklerini kaydetti. Kılınç, “Özel istihdam bürolarıyla, esnek çalışmayla, sözleşmeli personel uygulamalarıyla köle olmamaya direniyoruz. Bu yüzden kıdem tazminatımıza, örgütlenme hakkımıza sahip çıkıyoruz. Örgütlenme ve siyaset yapma hakkımıza sahip çıkıyoruz. Pazarda alınıp satılıp meta muamelesi görmeye hayır diyoruz” diye konuştu.
TEMEL HAKLARI SAVUNUYORUZ
Kamu emekçilerinin ücretlerinin iyileştirilmesi gerektiğini söyleyen Kılınç, şöyle devam etti:
“Kamu emekçileri olarak sefalet ücretlerinden bıktık usandık. Yandaş sendikalarla hükümetin kirli pazarlıkları ile, satış sözleşmeleri ile açlığa mahkum olmak istemiyoruz. En insani, en temel haklarımızı savunduğumuzda terörist damgası yemek, tutuklanmak istemiyoruz. Çünkü bizler bu ülkenin onurlu insanları olarak insanca yaşamak istiyoruz. Sermayeye ucuz işgücü olmak istemiyoruz.”
AKP’NİN SİYASET FELSEFESİ
Konuşmasında hükümeti de eleştiren KESK İl Temsilcisi Hüdaverdi Kılınç, “Acımızla alay edilmesini istemiyoruz, seçim mitinglerinde hedef gösterilmeyi istemiyoruz. Kâr ve rant için derelerimizin kurutulmasına, tarım arazilerimizin taş ocaklarına mahkum edilmesine artık yeter diyoruz. Hırsızlık, yolsuzluk ve rüşvet-talan, AKP’nin siyaset felsefesi olmuştur” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

KÜRTÇE DÖVİZ KRİZİ

Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamada kısa süreli “döviz” krizi çıktı. Emek Partisi İl Örgütü üyelerinin taşıdığı “Biji Yeke Gulane” (Yaşasın 1 Mayıs) döviziyle alana girilmesine polis izin vermedi. Partililer ile polisler arasında yaşanan tartışmanın ardından KESK İl Temsilcisi ve Kutlama Tertip Komitesi Başkanı Hüdaverdi Kılınç’ın devreye girmesiyle döviz için izin alınabildi. Dövizi gören bazı vatandaşlar, “Türkçe yetmiyor mu?” diyerek tepkilerini ortaya koydu. Kutlama için yetkili birimlere yazılan dilekçede “Türkçe dışındaki herhangi bir dilde pankart ve döviz taşınmayacak” ibaresinin bulunduğu iddia edildi.

KURTULUŞUN
TOPRAKLARI
Türkiye Gençlik Birliği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Altınkaya, TGB binası önünde yaptığı konuşmada, 1 Mayıs’ın Afyonkarahisar’da kutlanmasının çok anlamlı olduğunu söyledi. Altınkaya, “Bugün 1 Mayıs. 1 Mayıs’ı Afyonkarahisar’da, Cumhuriyetimiz’in kurulduğu, Kurtuluş Savaşımız’ın verildiği topraklarda kutluyoruz. Bu iki anlam birleşince, bu bayram daha coşkulu oluyor” dedi.

Bakmadan Geçme