Türkmen: İhsaniye'de hafta bir başhekim değişiyor!

İhsaniye'nin CHP'li Belediye Başkanı Tunay Türkmen, ilçedeki hastanenin acilen Devlet Hastanesine dönüşmesi gerektiğini söyledi ve ekledi: 'Haftada bir değişen başhekim kimdir ben bile bilmiyorum!'   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İhsaniye İlçe Başkanı Mevlüt Çakır ve İhsaniye Belediye Başkanı Tunay Türkmen tarafından dün öğleden sonra partide basın toplantısı düzenlendi. ÇAKIR: YOLUMUZ İKTİDAR YOLU CHP İhsaniye İlçe [&hellip]

İhsaniye’nin CHP’li Belediye Başkanı Tunay Türkmen, ilçedeki hastanenin acilen Devlet Hastanesine dönüşmesi gerektiğini söyledi ve ekledi: “Haftada bir değişen başhekim kimdir ben bile bilmiyorum!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İhsaniye İlçe Başkanı Mevlüt Çakır ve İhsaniye Belediye Başkanı Tunay Türkmen tarafından dün öğleden sonra partide basın toplantısı düzenlendi.
ÇAKIR: YOLUMUZ İKTİDAR YOLU
CHP İhsaniye İlçe Başkanı Mevlüt Çakır yaklaşık 2 yıldır CHP İlçe yönetimi görevini başarıyla sürdürdüklerini kaydetti. Çakır, “Bu sürede ilçemiz İhsaniye’de belde teşkilatlarımızı, kadın kollarını kurduk. Üyemiz olmayan köylerde üye çalışmalarımızı tamamladık. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla ve Belediye Başkanımızla sürekli belde ve köylerimizi geziyoruz. Partimizin millet ittifakını anlatıyoruz. Olabilcek erken seçime ve zamanında olacak genel seçime bizler hazırız. Yolumuz iktidar yolu.” dedi.
“BAŞHEKİM KİM BEN
BİLE TANIMIYORUM”
İhsaniye Belediye Başkanı Tunay Türkmen, İhsaniye İlçesi’nde yürütülen belediye hizmetleri hakkında bilgiler verdi. İhsaniye’de Covid-19 vakalarının azaldığını belirten Türkmen, “29 bin nüfuslu İhsaniye’de bugün itibariyle 7 vaka var. İlçemizde bir hastenimiz vardır. Biz bu hastanenin acilen devlet hastanesi olmasını istiyoruz. Bir İhsaniye’li olarak ilçenin Belediye Başkanı olarak hastanemizin başhekimi kim ben bile bilmiyorum. Çünkü her hafta başhekim değişiyor.”diye konuştu.
“HAVAİ HATLAR YER ALTINDA,
YAYA YOLLARI ONARILIYOR”
29 bin nüfuslu İhsaniye İlçesi’nde 8 mahallenin yer aldığını aktaran Türkmen, “İlçemizin nüfusu 29 bindir ve 8 mahallemiz bulunmaktadır. İlçemizin nüfusunu zaman içerisinde çıkardık. Sekiz mahallemizde kilitli taş sorununu tamamiyle çözüme kavuşturduk. Havai elektrik hatları yer altına alındı. Alt yapı çalışmaları nedeniyle bozulan yaya yolları onarılmaktadır. İlçemizdeki pazaryerini vatandaşın daha rahat ulaşabileceği hale getirdik. Hal fiyatları ışığında pazar yerindeki ürün fiyatlarını kontrol altında tutuyoruz.” şeklinde konuştu.
“KESİNTİSİZ UCUZ
ULAŞIM HİZMETİ VERİLİYOR”
İhsaniye İlçesi’nde 7 gün 24 saat kesintisiz ulaşımın ucuz şekilde sağlandığını aktaran Türkmen şunları kaydetti: “Ulaşım biz göreve seçildiğimizde karma karışıktı. Göreve geldikten sonra birlik sistemini kurduk. Artık ilçe merkezinden 15 dakikada bir il merkezine yolcu taşımacılığı yapılmaktadır. İhsaniye’de 7 gün 24 saat kesintisiz ulaşım hizmeti vermekten son derece memnunuz. Bu hizmet en ucuz fiyatla verilmektedir. Aynı zamanda araçlar araç takip sistemi ile vatandaşlarca da takip edilmektedir.”
“8 MAHALLEYE BELEDİYE’YE
AİT FIRINLAR YAPILIYOR”
Köy fırınlarının sürekli çalıştığını, ilçede bulunan 8 mahallede İhsaniye Belediyesi’ne ait fırınlar yaptıklarını aktaran Türkmen şöyle konuştu: “İki mahallemizde fırın yapımını tamamladık. Umumi tuvalet eksiği de tamamlandı. Kabirlerin bakımlarıda ihmal edilmiyor. Cenazesi olan insanımıza hiçbir işi yansıtmıyoruz. Belediye bu hizmetleri yani doğumdan ölüme kadar ki süreçte ki tüm hizmetleri layıkıyla yapma gayretindeyiz.”
“İHSANİYE BÖLGESİNE
1 MİLYON TURİST BEKLENİYOR”
Çevreye son derece önem verdiklerini bu anlamda çevre temizliği konusunda büyük bir hassasiyet gösterdiklerinin altını çizen Türkmen şunları söyledi: “Çevre temizliğine önem veriyoruz. Park alanları genişletiyoruz. Yeni parklar yapıyoruz. Ağaçlandırmaya önem veriyoruz. İki yıl içerisinde 19 bin ağaç diktik. Afyonsarahisar Valisi Sayın Gökmen Çiçek’in desteğiyle Ayazini köyümüzde yürütülen önemli çalışmalar sonucu inşallah bu yıl bölgemize ilçemize en az bir milyon turist bekliyoruz. Malum Emre Gölü ve Ayazini köyünde gezen turistler ilçemizin merkezinden geçecekler.”
“ÜRETEN KADINLARA KADIN KOOPERATİFİ KURULDU”
Ana geçim kaynağının tarım olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Tunay Türkmen sözlerini şöyle sürdürdü: “Sulu tarım için birçok arazimize elektrik götürdük. Bölgemize 5 tane patates tüccarı, çilek ve lavanta tüccarı geldi. İlçemizde yaşlı nüfusu oranımız fazla durumdadır. Ne yazık ki gençlerimiz göç ediyorlar. Belediye hizmetleri kapsamında engellililer için bir araç oluşturduk. Birçoğunun hastane randevularını alırken, temizliklerinden sobalarının kurulum ve temizliğine kadar Belediye olarak biz ekiplerimiz vasıtasıyla ilgilenioyruz. Üreten kadınlarımızın emeklerinin karşılık bulması için Kadın Kooperatiflerimizi kurduk.”
“İHSANİYE’YE DOĞAL GAZ BEKLENİYOR”
İhsaniye bölgesinde internet sıkıntısı olduğundan yakınan Türkmen, “Bölgemizde internet sıkıntısı vardır. Bu konuda yazışmalar yapıyoruz. Etüt merkezi oluşturarak öğrencilerimize destek olduk. İhsaniye Belediye hizmet binasının inşaatını tamamladık. İnşallah gelecek Mayıs ayında taşınmayı planlıyoruz. Yüzde 60’lık ödemeyi gerçekleştirdik. Üç milyon liralık ödeme yaptık. İhsaniye ilçesinde Türkiye’de ki en ucuz içme suyu kullanılıyor. Pandemi de vaka sayılarımız da oldukça düşüktür. Sözün başında da ifade ettiğim üzere bugün itibariyle 29 bin kişide bugün 7 hastamız var. Vefat edenleri titizlikle defin ettik. Köy, belde demeden defin aracımız gönderip şartlarını yerine getirdik. İl merkezine en yakın mesafede olan ilçemize doğal gaz bekliyoruz.” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme