• Haberler
  • Genel
  • 'Türklük ve İslam davasında merkezimiz Türkiye'

'Türklük ve İslam davasında merkezimiz Türkiye'

Afganistan'ın efsanevi lideri General Raşit Dostum'un oğlu Batur Dostum, Türklük ve İslamiyet davasında her zaman merkezlerinin Türkiye olduğu belirtti. Dostum: Türkiye'nin gösterdiği sadakat, dostluk var. Biz buraya geldiğimizde hürmet gördük ve okullara alındık. Bunu her bir ülke ve devlet yapamıyor. Bu cesareti gösteren büyük Türk Devletine, Dr. Mahmut Koçak ve Afyonlular itibarıyla teşekkür etmek istiyorum. [&hellip]

“Türklük ve İslam davasında merkezimiz Türkiye”

Afganistan’ın efsanevi lideri General Raşit Dostum’un oğlu Batur Dostum, Türklük ve İslamiyet davasında her zaman merkezlerinin Türkiye olduğu belirtti.

Dostum: Türkiye’nin gösterdiği sadakat, dostluk var. Biz buraya geldiğimizde hürmet gördük ve okullara alındık. Bunu her bir ülke ve devlet yapamıyor. Bu cesareti gösteren büyük Türk Devletine, Dr. Mahmut Koçak ve Afyonlular itibarıyla teşekkür etmek istiyorum.

“Türkistan’ın Kader Mayasında Bir Bölge Güney Türkistan ve Günümüzdeki Değerleri” başlıklı sunumu Özbek asıllı Afganistan’ın efsanevi lideri General Raşit Dostum’un oğlu Batur Dostum gerçekleştirdi.
KATLEDİLEN TÜRKLER
ALLAH’IN HİKMETİYLE AYAKTA
Sunumuna besmele ile başlayan Batur Dostum, ilk konuşmacı Mustafa Yiğit’in Doğu Türkistan’la ilgili durumu çok güzel özetlediğini söyledi. Türk Milleti’nin her tarih döneminde bir demirin ateşte dövülüp pişirildiği şekilde yüzyıllarca demir gibi ateşte ezildiğini vurgulayan Dostum; “Çanakkale’de 250 bin, Sarıkamış’ta 90 bin, Hitler’in Türkleri Yahudi diye katletmesinin sayısı milyonları aşmaktadır. Stalin kendi düşüncelerini gerçekleştirmek için sayısız Türk’ü sürgün etmiş, katletmiştir. Bunun yanında Doğu Türkistan, Çeçenistan, Kafkasya, Azerbaycan, Güney Türkistan, Afganistan. Türkler katlediliyor, ama her yüzyılda Allah’ın hikmeti ile tekrar bir yerden İslam’ın kılıcı gibi adaletin sembolü olarak meydana çıkıyorlar. Allah-u Teâlâ’dan dileğim şudur ki; Böyle liderlerimizi hiçbir zaman hiçbir yüzyılda bizden eksik etmesin. Tabii ki Türkler her zaman İslamiyet’in bayraktarlığını yapa gelmişlerdir. Fakat son 250 yıldan beri sanki Türk denilince bizler faşist olarak algılanıyoruz. Bizim Türk dediğimiz İslamiyet’in bayrağı altında onun adaletini yerine getirmek için haksızın hakkını alabilmek için mücadelesinin sembolüdür.” dedi.
GENERAL DOSTUM ESARETİN SESİ
Batur Dostum, Afganistan coğrafyasını tanıtmadan önce bu bölgede hüküm süren Türk hükümdarları hakkında harita üzerinde kısaca bilgiler verdi. Afyonkarahisar Gençlik Platformu onur konuğu olarak adlandırılmasından duyduğu gururu ifade eden Dostum; “Ben bir Afganistan Türk’ü olarak genç yaşımda o topraklarda defalarca suikasta maruz kalan bir gencim. Durum General Raşit Dostum’un bazı dönemlerini anlattığımda daha iyi anlaşılacak. 250 Yıldan beri Doğu Türkistan, 750’den sonra da Afganistan Türklüğü esaret altındaydı. General Dostum bunların sesi olmuştu.” diye konuştu.
AFGAN TÜRKLERİ
AFYON’DA DA SEVİLİYOR
Afganistan’daki komünizm rejimini de Türkler’in devirdiğini söyleyen Batur Dostum, babası General Raşit Dostum’un 1992 yılından sonra Türkiye ile özellikle Afyonkarahisar’la kurduğu ayrı bir dostluğu olduğunu kaydetti. Dostum; “Babamız her Türkiye’ye geldiğinde Ankara ve İstanbul görüşmelerinden sonra Afyon’a uğramaktadır. Doktor hocamız Mahmut Koçak gibi dostlarıyla yaklaşık 3-4 gününü burada dinlenmekle geçirmektedir. Ben burada kardeşlerimizi gördüm. Kendisini elleriyle besliyorlar. Demek ki Afganistan Türklerine karşı böyle bir sevgi var. General Raşit Dostum’u da böyle bir sevgi ile karşıladıkları için babamız her zaman gelmektedir.” şeklinde konuştu.
“AFYONKARAHİSAR’I
TÜRKİSTAN’DAN AYRI GÖRMEYİN”
Afganistan’daki Türklüğün 1992 yılından sonra Özallar’a yakın bir dostluğu bulunduğuna değinen Batur Dostum şöyle konuştu: “Yaklaşık 503 kişi ‘Büyük Öğrenci Projesi’ ile Türkiye’ye göndermişti. O dönemden bu döneme Afganistan’dan Türkler gelmekte, buralarda yetişip tekrar Afganistan’a dönmektedir. 1994 Yılında General Raşit Dostum kendi parasını bastı. Devlette bu geçerli oluyordu. Çünkü aşiret kavgaları ve iç savaşlar mevcuttu. İkiz Kuleler saldırısı ile Afganistan Türkleri kendi mücadelesini başlatmıştır. Onun üzerinde etkin köken var. Bu yüzden Afgan değil Afganistan denilmelidir. Türklük ve İslam davasında merkezimiz her zaman Türkiye olmuştur. Türkiye’nin gösterdiği sadakat, dostluk var. Hangi parti olursa olsun biz buraya geldiğimizde dosthanece karşılandık. Hürmet gördük ve okullara alındık. Bunu her bir ülke ve devlet yapamıyor. Bu cesareti gösteren büyük Türk Devletine de Dr. Mahmut Koçak ve Afyonlular itibarıyla teşekkür etmek istiyorum. Afyonkarahisar’ı Afganistan’dan, Doğu Türkistan’dan, Kerkük’ten ayrı görmeyin. Biz buraya geldiğimizde Afyonkarahisar; Doğu Türkistan’dır, Afganistan’dır. Kerkük’tür.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme