• Haberler
  • Gündem
  • Türklerle Dalga Geçen Rumlara Cevap: 'Bu Kadar Yürekten Çağırma, Bir Gece Ansızın Gelebilirim'

Türklerle Dalga Geçen Rumlara Cevap: 'Bu Kadar Yürekten Çağırma, Bir Gece Ansızın Gelebilirim'

 Kıbrıs Barış Harekatı'nın '50. Senesine' özel '50 Gemi' ile geçit töreni yapılacak

20 Temmuz 1974 yılında “Ayşe Tatile Çıksın” emri ile başlayan Kıbrıs Barış Harekatı ile yavru vatan Kıbrıs’a barış, huzur ve güvenlik getiren Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, harekatın yıl dönümünde boy gösterisi yapacak. 50 gemi ile Kıbrıs sularında Geçit Töreni düzenleneceğini duyuran Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından bir video yayınladı. 50 gemi ile gerçekleşecek olan geçit törenini izlemeye tüm Kıbrıslıları davet eden Milli Savunma Bakanlığı, Kıbrıs’taki harekatta kahraman ordumuzun kahraman şehit ve gazilerini rahmet minnet ve saygı ile de andığını belirtti.

RUMLAR: “BEKLEDİM DE GELMEDİN” TÜRKLER: “BU KADAR YÜREKTEN ÇAĞIRMA, BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ”

KKTC Dış İşleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Kıbrıs Barış Harekatı’na kadar Rumların radyolarda “Bekledim de gelmedin” şarkısını çalarak Türkler ile dalga geçtiğini, Türklerin ise harekat ile “Bu kadar yürekten çağırma bir gece ansızın gelebilirim” diyerek karşılık verdiğini ifade etti. Ertuğruloğlu, Türk askeri adaya geldiğinde sevinçten “Girne’den yol bağladık, Anadolu’ya” şarkısı ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ne destek olduklarını belirtti. Bakan Ertuğruloğlu: “Kıbrıs Barış Harekatı sadece Kıbrıs Türkü’ne barış, huzur ve güven getirmekle kalmamış, Rum tarafına da aynı şekilde barışı getirmiş ve Yunanistan’da askeri cuntanın devrilerek yerine sivil idarenin gelmesini sağlamıştır. 20 Temmuz, Akdeniz’deki bütün ilişkileri sil baştan belirleyen Mavi Vatan’ın yolunu açan tarihi bir gündür. Bu günün 50. yıl dönümünü kutlamaktan gurur duyuyoruz.”

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN RUMLARA GÖNDERME

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medyadan paylaştığı videoda Rumların bu yaklaşımına göndermede bulunarak başlık olarak “Bu Kadar Yürekten Çağırma, Bir Gece Ansızın Gelebilirim” yazdı.

Bakmadan Geçme