• Haberler
  • Genel
  • Türklerin Belçika’ya göç etmelerinin 50’nci yılı kutlanacak

Türklerin Belçika’ya göç etmelerinin 50’nci yılı kutlanacak

Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı makamında ziyaret etti. Belçika ile Türkiye arasında güzel ilişkiler olduğunun altını çizen Büyükelçi Trenteseau, 2014 yılında Türklerin Belçika’ya göç etmeleri ile ilgili anlaşmanın 50. yılının kutlanacağı söyledi Belçika Konsolosu Frank Felix ve Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala’nın da katıldığı ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Konukları Afyonkarahisar [&hellip]

Türklerin Belçika'ya göç etmelerinin 50'nci yılı kutlanacak

Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı makamında ziyaret etti. Belçika ile Türkiye arasında güzel ilişkiler olduğunun altını çizen Büyükelçi Trenteseau, 2014 yılında Türklerin Belçika’ya göç etmeleri ile ilgili anlaşmanın 50. yılının kutlanacağı söyledi

Belçika Konsolosu Frank Felix ve Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala’nın da katıldığı ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Konukları Afyonkarahisar Belediyesi’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Çoban, Büyükelçi Marc Trenteseau’a Afyonkarahisar’ın kültürel, tarihi, gıda ve turizm potansiyeli hakkında bilgi verdi.
“TERMAL SULARIMIZDAKİ
MİNERAL ORANI AVRUPA’NIN
3 KATI BÜYÜKLÜĞÜNDE
5 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Afyonkarahisar’ın bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Başkan Çoban, “Afyonkarahisar, özellikle Roma İmparatorluğu döneminde mermerin başkenti olarak biliniyormuş. Bugün termal turizmde 25 bin yatak kapasitesine sahip bir iliz. Otellerimize hem Türkiye’den, hem de dünyadan misafirlerimiz geliyor. Termal sularımızın içindeki mineral oranı Avrupa’nın neredeyse üç katı büyüklüğünde. Şehrimiz aynı zamanda tarım ve hayvancılık şehri. Özellikle yöresel kaymak ve lokum dünya çapında meşhur. Afyon et ve et üreticilerimiz hem Fransa, hemde Belçika’dan bir çok hayvan getiriyorlar. Bizlerde yerel yönetimler olarak Afyonkarahisar’ın vizyonunu değiştirmek için bir çok ilke imza atıyoruz” dedi.
“TÜRKLER YAŞADIKLARI ŞEHRE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR”
Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau ise Belçika ile Türkiye arasında güzel ilişkiler içerisinde olduklarına dikkat çekerek, “Belçika’ya gelen Türkler, ülkemize gayet güzel entegre oldu. Türkler, aynı zamanda yaşadıkları şehre büyük katkılar sağlıyorlar. Hatta bazı şehirlerin ya da yerleşim yerlerinin belediye başkanları siyasetçiler, senatörler Türk kökenli. Büyükelçi olarak ben sizlerle çok iyi ilişkilerle bulunduğumuzu zannediyorum. Dileğimiz bu iyi ilişkilerin devamı. Önümüzdeki yıl 2014’te Türklerin Belçika’ya göç etmeleri ile ilgili anlaşmanın 50. yılını kutlayacağız. Bazı etkinlikler düzenlenecek” diye konuştu.
Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau’a ziyaretin anısına vazo hediye etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme