• Haberler
  • Spor
  • Türkler de Almanya'yı gezdi – Kocatepe Gazetesi

Türkler de Almanya'yı gezdi – Kocatepe Gazetesi

İki gençlik merkezinin ortaklaşa hazırladığı ve uyguladığı projenin teması 'İnsan Hakları, Gençlik Politikaları ve Demokrasi' olarak belirlenmişti. Her iki ülkeden 2 yönetici ve 14-26 yaş aralığında yer alan 16 genç projede yer aldı. Proje kapsamında Alman katılımcılar 26 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'de yapılan programa katıldı. Programın ilk beş günü Muğla ilinde uygulanırken son beş [&hellip]

İki gençlik merkezinin ortaklaşa hazırladığı ve uyguladığı projenin teması “İnsan Hakları, Gençlik Politikaları ve Demokrasi” olarak belirlenmişti. Her iki ülkeden 2 yönetici ve 14-26 yaş aralığında yer alan 16 genç projede yer aldı. Proje kapsamında Alman katılımcılar 26 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında Türkiye’de yapılan programa katıldı. Programın ilk beş günü Muğla ilinde uygulanırken son beş günü ise Afyonkarahisar’da uygulandı.
Projenin ikinci etabı 11-20 Ekim tarihleri arasında Almanya’da uygulandı. Almanya etabındaki proje kapsamında Hagen, Dortmund, Duesseldorf, Köln ve Holanda’nın Venlo şehirlerinde faaliyetler yapıldı. Türk katılımcıları program kapsamında, proje teması ile ilgili Nazi Hapishanesi, Parlamento Binası ziyareti ve konu ile ilgili yapılan atölye, film, izleme etkinlerine dahil olarak İnsan Hakları, Gençlik Politikaları ve Demokrasi hakkında Almanya örneğini yerinde görme fırsatı yakaladı. Ayrıca Almanya’nın birçok şehrini gezme fırsatı yakalayan gençler, Almanya’nın tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi sahibi oldu.
Proje başarıyla tamamlanırken katılımcı gençlerin konu ile ilgili bilgi birikimleri arttı. Aynı zamanda yurt dışı tecrübesi ve farklı dostluklar edinme imkânına sahip oldu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme