• Haberler
  • Gündem
  • Türkiye'yi Suriye yapmak istediler – Kocatepe Gazetesi

Türkiye'yi Suriye yapmak istediler – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel gazetecilerle sohbet etti. Sel, toplantıda FETÖ/PYD darbe kalkışmasını değerlendirdi.MEYDANLAR TERKEDİLMEYECEKİl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Türkiye'nin FETÖ/PYD darbe kalkışması ile zor bir dönemeçten geçtiğini söyledi. Türk halkının bu süreçte gerçek anlamda duyarlı davrandığını belirten Sel 'Her geçen gün yeni görüntüler çıkıyor. Bu görüntülerden bu işin ne kadar [&hellip]

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel gazetecilerle sohbet etti. Sel, toplantıda FETÖ/PYD darbe kalkışmasını değerlendirdi.
MEYDANLAR TERK
EDİLMEYECEK
İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Türkiye’nin FETÖ/PYD darbe kalkışması ile zor bir dönemeçten geçtiğini söyledi. Türk halkının bu süreçte gerçek anlamda duyarlı davrandığını belirten Sel; “Her geçen gün yeni görüntüler çıkıyor. Bu görüntülerden bu işin ne kadar ağır bir netice doğuracağını çok rahat artık görebiliyoruz. Hamd olsun Allah’ın yardımı ile bu atlatıldı. Tam anlamı ile sahaları terk etmeyeceğiz. Bilindiği üzere Mısır’da da benzeri şeyler olduğunda, herkes rahatlayıp darbe girişimi bitti denildikten sonra esas darbeyi yaptılar. O açıdan herşey yoluna girmeden inşallah meydanları terk etmeyeceğiz” dedi.
“KALKIŞMA GECESİ MEYDANDA TOPLANDIK”
Meclis Başkanı Salih Sel, demokrasi nöbetinin 11 gündür tutulduğunu bu nöbetlerin ilk ikisinin büyük önem taşıdığının altını çizdi. Bugüne kadar Afyonkarahisar’da gördüğü en büyük mitinglerin en az iki katı katılımın ilk iki günde gerçekleştiğini belirten Sel; “Verilmiş sadakamız varmış. Halk duyarlı davrandı. Sokaklara çıkıldı. Darbe kalkışması günü Belediye Başkanımız yurt dışında idi. Eğer meclis toplantıları olmasa bende Çevre Hizmetleri Birliği’nin sözünü ettiğim yurt dışı programında olacaktım. Herşeyde bir hayır vardır. İyi ki gitmemişim. Kalkışma gecesi ben, partimizin önceki dönem başkanlarından Mehmet Zeybek, Milletvekilimiz Hatice Dudu Özkal’da Afyonkarahisar meydanında ki toplanmaya katıldık” diye konuştu.
GEREKLİ HASSASİYET GÖSTERİLDİ
Her kesimden, her görüşten, her yaştan insanın ülkesine ve vatanına sahip çıkmak için meydanlarda olduğunu ifade eden Salih Sel, vatan sözkonusu olunca herşeyin bir tarafa bırakıldığının darbe kalkışmasında görüldüğünü kaydetti. Kalkışmaya yönelik görüntüleri izlerken zaman zaman ağladığını söyleyen Sel; “Bir süre sonra düşündüğümde bu yaptıklarının normal olduğu kanısına vardım. Çünkü Mavi Marmara hadisesi yaşandığında Fetullah Gülen, ‘Otoriteden izin mi aldınız’ diyordu. Çünkü onun otoritesi İsrail’di. İsrail’in dışında ortadoğu da bir güç istemiyorlar. Türkiye son 14 yılda çok büyük mesafeler kat etti. Her yıl artan büyüme oranı bazılarını rahatsız etti. Zaman zaman Gezi olayları, 17-25 Aralık hadiseleri oldu. Ama hamd olsun bu algı operasyonlarına çoğunluk katılmadı. Son olarak yaşanan hadisede vatandaşlarımız gerekli hassasiyeti gösterdi. Vatandaş tanka , topa, helikoptere, uçağa imanıyla karşı geldi. Hamd olsun bunu püskürttük. Cumhurbaşkanımız evlerinize girebilirsiniz demedikçe biz alanları terk etmeyeceğiz. Birlikteliğimizi muhafaza etmemiz lazım. Türkiye’yi Suriye yapmak istediler. Bana göre şehitlerimiz vatan için hakkıyla şehit düştü” şeklinde konuştu. >> Burcu Aydın’ın haberi.

 AFJET Ekim’de elektrik üretecek

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, AFJET A.Ş’nin 2016 yılı Ekim ayı itibariyle elektrik üretimine başlayacağını söyledi

İGM Başkanı Salih Sel, jeotermal ısınma sistemi işletme şirketi AFJET A.Ş’nin Ekim ayı içerisinde başlayacağı elektrik üretiminin son derece karlı bir yatırım olacağını kaydetti.
Elektrik üretimi için yapılan yatırımın yaklaşık dört yılda kendisini amorti edeceğini söyleyen Sel; “Elektrik üretimi için 20 trilyon liralık yatırım yapıyoruz. Tüm ekipmanlarımız geldi. Montaj çalışmaları devam ediyor. EPDK’dan gerekli müsaadeleri aldık. İnşallah Ekim ayında elektrik üretimine başlıyoruz. Elektrik üretimi ile yaklaşık 4 ile 5 trilyon civarında bir yıllık gelirimiz olacak. Elektrik üretimini yeni bir kaynak kullanarak değil, boşa giden 110 ile 120 derece arasında suyun 40-50 derecelik bölümünü kullanarak yapacağız. Bundan sonra da başkaca planladığımız yatırımlarımız var. Netlik kazanınca açıklama yapacağız.” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme