'Türkiye'yi çıkmazdan BİZ KURTARACAĞIZ'

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Ağustos ayındaki il kongresinde verdiği sözü partisine katılan yeni üyelere rozet takma töreninde tekrarladı. Mısırlıoğlu, 'Türkiye alternatifsiz değildir. Türkiye'yi bulunduğu çıkmazdan biz çıkaracağız. Hem yerelde hem genelde Türkiye'yi biz kurtaracağız' dedi   İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen törenle partiye 40 yeni üye katıldı. İYİ Parti'nin 40 yeni [&hellip]

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Ağustos ayındaki il kongresinde verdiği sözü partisine katılan yeni üyelere rozet takma töreninde tekrarladı. Mısırlıoğlu, “Türkiye alternatifsiz değildir. Türkiye’yi bulunduğu çıkmazdan biz çıkaracağız. Hem yerelde hem genelde Türkiye’yi biz kurtaracağız” dedi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen törenle partiye 40 yeni üye katıldı. İYİ Parti’nin 40 yeni üyesinden beşine dün sabah Bahçem Restoran’ta düzenlenen törenle rozetleri takıldı. Törene; 22. Dönem Milletvekili ve İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Dr. Mahmut Koçak, kurucu İl Başkanı Erdal Gümüş, İl Başkanı Muhammet Mısırloğlu, Merkez İlçe Başkanı Burhanettin Buğa, Belediye Meclis Üyeleri, Gençlik Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Filiz Kandemir, Kadın Kollarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sevgi Ayar, Disiplin Kurulu ile Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
“BİZE PKK’LI,
FETÖ’CÜ DEDİLER TUTMADI”
İYİ Parti’ye katılım töreninin sunumunu Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Celal Bursalıoğlu yaptı. İYİ Parti’ye 40 yeni üye kaydının yapıldığını belirten Bursalıoğlu, “Yeni üyelerimizin birçoğu başka partilerden istifa ederek aramıza katıldı. Bilindiği üzere bizlere ‘PKK’lı’ denildi tutmadı. ‘FETÖ’cü’ denildi tutmadı. En son doğruyu söylediler ‘Yerli ve milli’ dediler. Yerli ve milli ifadesinden sonra İYİ Parti olarak bizim üye sayımız her gün katlanmaya başladı. Partimize katılan 40 yeni üyemizden bazıları maalesef pandemi nedeniyle aramızda olamadılar. Kırk kişilik yeni partililerimizden beşine rozetlerini takacağız. Diğer yeni üyelerimizin içerisinde istifa ettikleri partiden İYİ Parti’ye geçiş sürecinde resmi prosedürü devam edenler var.”dedi.
“AÇILIŞTA DUA EDECEK
İMAM BULUNAMAMIŞTI”
“Ben pek siyaset adamı olamadım. Partimiz kurulurken dediler ki, ‘Gel görev düştü.’ bu sözün ardından üzerimize düşeni yaptık.” diyen İYİ Parti Afyonkarahisar Kurucu İl Başkanı Erdal Gümüş,, “Umarım ki üzerimize partimizin kuruluşu sırasında düşen görevi layıkıyla yerine getirdik. Bu bir bayrak yarışıdır. Bayrağı diğer arkadaşlarımıza devir ettik. Ama hiçbir şekilde partimizden kopmadık. Çünkü o zaman Genel Başkanımız Meral Akşener’in de ifade ettiği gibi ‘Medeniyet yolunun taşlarını cesurlar döşer.’ sözünü düstur edindik. Şu günleri gördüğüm için çok mutluyum. Biz o dönemde ilimizde parti teşkilatını kurduğumuzda yaşadığım kısa bir anıyı paylaşmak isterim. 12 Ocak tarihinde partimizin İl Başkanlığı açılışını yapacaktık. Dedik ki dualarla açalım. Güzel bir açılış yapmayı düşündük. Belki çok garip gelecek ama o dönemde açılış programında dua edecek imam bulamamıştık.” ifadelerini kullandı.
“UYSAL VE AKCAN’LA
MAHKEME SÜRECİ SÜRÜYOR”
“Bırakın partiye üye olmayı insanlar parti önünden geçerken yönünü başka tarafa dönüyorlardı.” sözleriyle İYİ Parti’nin kuruluş ve teşkilatlanma sırasında zor günlerden geçtiğini söyleyen Gümüş, “Türkiye de oluşturulan algı operasyonu sonucu ‘PKK’lı, FETÖ’cü’ denildi. Hatta benim kurucu İl Başkanlığım dönemimde gerek DP Genel Başkanı Gültekin Uysal gerekse Bayındırlık ve İskân eski Bakanı Abdülkadir Akcan’la aramızdaki mahkeme devam etmektedir. Bize ‘FETÖ’cü’ dediler. Bir Ramazan Bayramlaşmasından sonra verilen birlik ve beraberlik mesajları akabinde bize ‘FETÖ’cü’ demişlerdi. Bizde Genel Başkanımızın sözlerini ifade ettiğimiz zaman bizi mahkemeye verdiler. Fakat biz şunu daima kendimize şiar edindik; Kargadan korksaydık darı ekmezdik. Biz bu yola çıkmazdık. Ama şu anda görüyorum ki gün geçtikçe partimiz yükseliyor. Son yerel seçimlerde gördük ki ‘Bir şey değişti her şey değişti.’ Önce Millet İttifakı olarak Belediye yönetimlerini nasip olursa da ilk genel seçimde merkezi hükümeti yani iktidarı kazanacağız. İnşallah Allah bize o günleri gösterir.” şeklinde konuştu.
“İYİ PARTİ İYİ OLMAYA MECBUR”
22. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, siyaseti birlikte yürümek ve kardeş olma sanatı olarak tanımladı. Siyasetin doğru ve dürüst olmaya, başkasını düzeltmekten ziyade kişinin kendisini düzelttiği bir sanat olduğunu söyleyen Koçak şöyle konuştu: “Siyaset başkasına şunu veya bunu yap demekten ziyade tüm bunları kendisinin yaparak örnek olması gerekliliği olan bir sanattır. Siyaset devlete ve millete Allah rızası için yapılan hizmetin adıdır. Dolayısıyla biz çok büyük sorumluluğu üstlenmişiz. Çünkü adımız da İYİ Parti. Biz iyi olmak mecburiyetindeyiz. İYİ durmak mecburiyetindeyiz. Toplumda da insanlar bizimle ilgili konuşurken ilk önce iyi sıfatını kullanma ihtiyacı duymaları gerekir. Biz her konuda iyi olmak zorundayız. Biz bilgi, ahlak, toplumda ki sosyal ilişkilerimizde olarak iyi olmak zorundayız. Çünkü biz sıfat olarak kendimize iyiyi seçmişiz. Parti olarak amblemimizi İYİ Parti olarak koymuşuz.”
“ÇALIŞMALAR VE HEDEF
KUTLU İKTİDAR İNŞAASI İÇİN”
Afyonkarahisar’a hizmet etmenin kendileri için büyük bir onur ve şeref anlamına geldiğini belirten Koçak şunları söyledi: “Bu onur ve şerefi kazanmak için hep birlikte mücadele ediyoruz. Zaten çalışıyoruz ama gece gündüz aralıksız çalışacağız. Geleceğe matuf seçime Kasım veya başka bir zamana göre değil bir seçim biter bitmez hiç hızımızı kesmeden zaten sahadayız çalışıyoruz. Çünkü bir hedefimiz, bir iddiamız, bir idealimiz var. Fikirlerimizi iktidara taşıyacağız. Hep beraber bir dönem Türkiye’yi arkasından millet gördükten sonra tadına doyamayacağı için dönemlerce hizmet verecek kutlu bir iktidarı, Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretecek, işsizliğine, aşsızlığına çaresizliğine, dış politika da ki beceriksizliğine çareler üretecek kutlu iktidarı birlikte inşaa edeceğiz. Hedefimiz o çalışmamız o.”
“MİLLETİN VE DEMOKRASİNİN İYİ PARTİ’YE İHTİYACI VAR”
Başka siyasi partilerin söylemleri, açıklamaları ve yaptıklarıyla ilgilenecek vakitleri olmadığın dile getiren Koçak şunları kaydetti: “Memleketin işi çok hep beraber önümüze bakacağız. Geleceğe yürüyeceğiz. Saflarımızı sıklaştıracağız. Kırgınlıkları ve dargınlıkları ortadan kaldıracağız. Bu milletin ve Türkiye demokrasisinin İYİ Parti’ye ihtiyacı var. İYİ Parti ile nefes alıp veriyor. Eğer İYİ Parti olmamış olsaydı yerel seçimleri de 2018 yılında ki seçimlerin sakin bir şekilde gözden geçirilmesini öneriyorum. İYİ Partinin Türk demokrasisi ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti için çoğulculuk, katılımcılık ve katılımda ki adaletle ilgili üstlendiği büyük misyonu çok rahat bir şekilde değerlendirmek mümkündür. Zaten hepimiz değerlendiriyoruz. Onun için bu nefes borusunu daha da kuvvetlendirmemiz lazımdır. Demokrasimiz nefes almakta zorlanıyor. Onun için bu nefes borusunun güçlenmesine ihtiyacı vardır. Hep beraber el ele gönül gönüle biz bunu başaracağız. Hem yerelde hem genelde iktidar olacak büyük çalışmayı yürütüyoruz. Başta Genel Başkanımız Meral Akşeher ve genel merkezimiz olmak üzere eskisiyle yenisiyle tüm Milletvekillerimizle, en ücra köşede ki köylerimizde ki üyelerimize kadar hepsine o enerjiyi hep beraber vereceğiz. Her birimiz bir fidan olacağız. O fidan gelişip büyüyecek, kudretli bir ağaç olacak, mevye verip altında insanlarımızı gölgelendirecek. Biz olaya böyle bakıp böyle çalışacağız.”
“50 GÜNDE 300’ÜN ÜZERİNDE
ÜYE KAYDI YAPILDI”
Programın son konuşmasını İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu yaptı. 16 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştirilen ilk kongresinde bir iddia da bulunduğunu hatırlatan Mısırloğlu, “O gün bir şeyi iddaa etmiştik. Biz iktidar olacağız. Türkiye alternatifsiz değildir. Türkiye’yi bulunduğu çıkmazdan biz çıkaracağız. Hem yerelde hem genelde Türkiye’yi biz kurtacağız demiştik. Mazbatayı aldğıımızdan bu tarafa bugün (dün) 50. gündür. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 50 günlük süreçte 50’den fazla faaliyet yaptık. İl merkezimiz de ilçelerimizle beraber 50 günde en az 300’ün üzerinde üye yaptık, üye yapmaya da devam ediyoruz. İyiliğe devam ediyoruz. ‘Demokrasinin yolunu cesurlar döşer.’ çizgisinde millet bizi çağırıyor düstüruyla çalışıyoruz. Ancak iyiler, cesurlar, kararlılar, ülke sorunlarını bilenler, vatanseverler, vatanı için herşeyi feda eden, herşeyi göze alan iyi insanlar başaracaktır. Bu doğrultuda Genel Başkanımız Meral Akşener’in izinde Afyonkarahisar’dan kongremizden bu tarafa yakmış olduğumuz iktidar olacağız meşalesiyle Allah nasip kısmet ederse en hızlı şekilde devam ediyoruz ve devam etmeye çalışacağız. İnşallah hep birlikte daha büyük olacağız. Değişik siyasi partilerde görev yapmış kardeşlerimizi partimize kazandırmaktan dolayı mutluyuz. Onlara hoşgeldiniz diyorum. Onlara iyi ki varsınız diyorum. İyi ki iyiler ailesine katıldınız diyorum.” dedi.
BEŞ YENİ ÜYEYE ROZETLERİ TAKILDI
Başka siyasi partilerin üyeliğinden istifa ederek İYİ Parti’ye geçen toplam 40 üyeden beşine pandemi şartları gözetilerek rozetleri takıldı. Yeni partililer; İsmail Şekeroğlu, Kadriye Şekeroğlu, Fatma Akçalı, Emre Erdin ve Atike Demiröz’e rozetlerini; İYİ Partii İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Merkez İlçe Başkanı Burhanettin Buğa, Gençlik Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Filiz Kandemir, Kadın Kollarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sevgi Ayar ve 22. Dönem Milletvekili Dr. Mahmut Koçak taktı. Tören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme