• Haberler
  • Genel
  • Türkiye'ye yeni ihracatçılar gerek – Kocatepe Gazetesi

Türkiye'ye yeni ihracatçılar gerek – Kocatepe Gazetesi

Hür İşadamları Derneği, Zafer Kalkınma Ajansı işbirliğiyle üyelerine Dış Ticaret Eğitimi verdi. Bir haftalık eğitimin ardından sertifika töreninde konuşan HÜRSİAD Başkanı Ramazan Özçelik, yeni ihracatçıların piyasaya girmesi gerektiğini belirtti Hür İşadamları Derneği, Zafer Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle üyelerine 1 haftalık eğitim verdi. Atılım Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ece Pişkinsüt'ün uzman olarak anlattığı eğitime 24 işadamı katıldı. [&hellip]

Türkiye’ye yeni ihracatçılar gerek

Hür İşadamları Derneği, Zafer Kalkınma Ajansı işbirliğiyle üyelerine Dış Ticaret Eğitimi verdi. Bir haftalık eğitimin ardından sertifika töreninde konuşan HÜRSİAD Başkanı Ramazan Özçelik, yeni ihracatçıların piyasaya girmesi gerektiğini belirtti

Hür İşadamları Derneği, Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle üyelerine 1 haftalık eğitim verdi. Atılım Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ece Pişkinsüt’ün uzman olarak anlattığı eğitime 24 işadamı katıldı. Eğitimin son gününde HÜRSİAD binasında düzenlenen sertifika töreninde konuşan Dernek Başkanı Ramazan Özçelik, piyasanın yeni ihracatçılara ihtiyaç duyduğunu kaydetti.
Özçelik, “Başbakanımız 2023’te 500 milyar dolar ihracat hedefi koydu. Bunu yakalamak için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Akademisyenlerimiz gelecek, sizlere anlatacak. Yeni ihracatçılar kazanma adına çalışmalar yapacağız. Bu sene Türkiye yaklaşık 3.2 civarında büyüme gerçekleştirmiş. Dış ticarette ise yüzde 15 büyüme var. İhracatımızı artırmanın birkaç unsuru var. Bir tanesi, mevcut ihracatçıların tonajlarını ve miktarlarını artırmaları. Bir diğeri, ihraç edilen malların katma değerinin artırılması” dedi.
AFRİKA’YA İHRAÇ DÜŞÜNÜLMELİ
İhracat için Afrika ülkelerinin hedef alınmasını isteyen Özçelik, “Yeni ihracatçıları sektöre kazandırmak gerekiyor. Bizim ihracatçı sayımız, 5 sene önce çok azdı. Yeni yeni Anadolu’dan ihracatçılar katılıyor. Yeni ihracatçılar çıksın, memleketimiz için çok önemli bir mesele bu. Önümüzdeki ay Cezayir gezimiz var. Cezayir ve Afrika ülkeleri, yeni keşfettiğimiz ülkeler. 5 sene önce pek kale almadığımız ülkelerdi. Buralar çok bakir bir alan. Afrika’ya ihracat yapmayı hedef alın” diye konuştu.
DIŞ TİCARET ZOR BİR FAALİYET
Eğitimi veren Dr. Ece Pişkinsüt ise dış ticaretin cesaret gerektiren, zor bir faaliyet olduğunu söyledi. Pişkinsüt, “Dış ticaret zor bir iş. Cesaret edip bu tür eğitime katılanlara teşekkür ediyorum. Çok mutlu oldum böyle bir eğitim vermekten. Yurtdışına açılmak çok zor bir iş. Hele para dönmez gibi bir önyargımız varsa çok zor. Tarım ülkesiyiz ama sanayimiz de gelişiyor. 500 milyar dolar ihracata ulaşmak için tüm firmalarımızın çaba göstermesi gerekiyor. Mümkün mertebe bütün firmalarımızı güçlendirmemiz ve ihracata teşvik etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
LOKUM VE MERMER
HEDİYE EDİLDİ
Konuşmaların ardından, sertifika töreni gerçekleştirildi. Sertifika töreninin sona ermesiyle birlikte üzerinde HÜRSİAD yazılı bir pasta kesildi. Eğitimci Dr. Eve Pişkinsüt’e Afyon Mermeri’nden yapılmış bir kalemlik ve Afyon Lokumu hediye edildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme