Türkiye’ye ve Afyon’a hizmet edilecek

İl Milli Eğitim Müdür Metin Yalçın, göreve yeni başlaması ve 2011-2012 eğitim yılının ikinci yarısının ders zilinin çalması nedeniyle bir açıklama yaptı. Yalçın, Afyonkarahisar ve Türkiye için güzel hizmetlere imza atacaklarını belirtti 1 Şubat 2012’de Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Metin Yalçın, yazılı bir açıklama yaptı. Yalçın, 'Bir konuda başarıdan bahsediliyorsa bu başarı tek [&hellip]

Türkiye'ye ve Afyon'a hizmet edilecek

İl Milli Eğitim Müdür Metin Yalçın, göreve yeni başlaması ve 2011-2012 eğitim yılının ikinci yarısının ders zilinin çalması nedeniyle bir açıklama yaptı. Yalçın, Afyonkarahisar ve Türkiye için güzel hizmetlere imza atacaklarını belirtti

1 Şubat 2012’de Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Metin Yalçın, yazılı bir açıklama yaptı. Yalçın, “Bir konuda başarıdan bahsediliyorsa bu başarı tek kişiye bağlı bir başarı değil, orada mutlaka bir takımın bir ekibin başarısından söz edilebilir. İşte bizler de eğitimin gelişmesini, niteliğinin artırılmasını bu ruh ve anlayışla sağlamaya çalışacağız. Ekip ruhunu ve iyi ilişkileri daima ön planda tutacağız” dedi.
Makam ve mevkilerin emanet olarak verildiklerini hatırlatan Yalçın, “Bu emanetleri çok iyi korumamız gerektiğini ve bir gün bu emanetleri bir başkalarına bırakacağımızı da asla unutmamalıyız. Bizlerin buralardaki varlık sebebi geleceğimizi şekillendirecek olan yavrularımızdır, gençlerimiz ve bizden hizmet bekleyen toplumumuzdur. Çünkü bizler 18 yaşına kadar öğrencilerimize, hayatlarının son anına kadar da tüm insanlarımıza eğitim vermekle sorumluyuz. Eğitim herkes için bir haktır ve diğer hakların elde edilmesinde de bir araçtır. Kaliteli bir eğitim vermek için herkese kucak açmak, iyi ilişkiler kurmak ve fırsat eşitliğini de sağlayacak bir bilinçle insanlarımıza saygı ve sevgi çerçevesinde gayret ve çabamızı sergilemek en büyük ödevimizdir” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar’da önemli hizmetlere imza atmak istediklerini kaydeden Yalçın, şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar’da eğitim niteliklerinin ülkemiz normlarının seviyesinde tutulması ve tüm vatandaşlarımızın iş gücü becerileri kazanarak küresel bilgiyle donatılmasını sağlayacak bir noktaya getirilmesi için hep birlikte uğraşacağız. İnsanımızın eğitiminde olmazsa olmazı olan, okul öncesi ve ortaöğretimde ilimizin okullaşma oranlarını yükseltmek istenilen düzeye çıkarmak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alacaktır. Hedeflerimize ulaşmak için ortak aklı kullanarak başarıya ulaşacağız. Bu noktada, görev yaptığımız süre içerisinde başta eğitim camiası olmak üzere, sivil toplum örgütleri, siyasi partilerin temsilcileri, basınımızın temsilcileri, Afyonkarahisar halkı, esnafı, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici ve çalışanları ile birlik olup, onların da desteğini alarak mesai mefhumu gözetmeksizin hizmet üretmeye gayret göstereceğiz. Unutmayalım ki yapacağımız her türlü güzel hizmetler halkımız için, ilimiz için ve ülkemiz için olacaktır. Afyonkarahisar’ımız bu güzel hizmetlerden faydalanacaktır.” (Kocatepe)

Okullar şenlendi

2011-2012 eğitim-öğretim sezonun ikinci yarısının başlamasıyla birlikte okul bahçeleri de şenlendi. Tatilde sık sık kar topu oynayan öğrenciler, okulları tatil edecek kadar kar yağışı bekliyorlar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme