'Türkiye'nin yeni hikayesi 16 Nisan'da uç verdi'

MURAT ARISOY'un HABERLERİ   Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Kongresi, Afyon Lisesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Vedat Sever, Hafize Özmen ve Umut Kılıç'ın aday olarak yarıştığı Kongre'ye Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Hakkı Akalın, İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve CHP Eski İstanbul Milletvekili Müslüm Sarı, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP İl [&hellip]

MURAT ARISOY’un HABERLERİ

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Kongresi, Afyon Lisesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Vedat Sever, Hafize Özmen ve Umut Kılıç’ın aday olarak yarıştığı Kongre’ye Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Hakkı Akalın, İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve CHP Eski İstanbul Milletvekili Müslüm Sarı, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan ve partililer katıldı.
“DAHA BÜYÜĞÜZ, DAHA
FAZLAYIZ”
Kongre’de partililere hitap eden İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve CHP Eski İstanbul Milletvekili Müslüm Sarı, Türkiye’nin yeni bir hikayeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Sarı, “AKP, Türkiye için eski bir hikayedir. Yeni hikaye ise 16 Nisan’da uç verdi. 16 Nisan’da gördük ki biz daha büyüğüz, daha fazlayız. Türkiye’nin yeni hikayesini laikliği, barışı isteyenler yazacak” dedi.
İKTİDAR, ALTIN
TEPSİDE SUNULMAZ
Sarı, konuşmasında şu vurguları yaptı:
“Koşullar bizden yana diye kimse bizi iktidarı altın tepside sunmayacak. Biz yelkenleri dik tutalım. Nereye gideceğini bilmeyen gemiye hiçbir rüzgâr yardımcı olamaz. Biz hazır mıyız, Cumhuriyet Halk Partililer hazır mı? Cumhuriyet Halk Partililerin hazır olması lazım. Cumhuriyet Halk Partisi bu Kurultay’da yeni bir heyecan, yeni bir siyaseti, yeni bir hikayeyi ortaya koymalıdır. Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’nin miadı 2019’da dolacaktır. Bu çok açık.”
HALK PARTİSİ TEK ALTERNATİF
CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Hakkı Akalın ise “Ülkede üniversiteler susturulmuşsa, medya yazamıyorsa, siyasi partiler sorgulanıyorsa, o ülkede baskı rejiminin olduğundan bahsedebiliriz. Karanlıktan çıkmamız için elimizde bir partimiz var. Bu karanlıktan kurtulmamız için Cumhuriyet Halk Partisi tek alternatiftir. Sorunlara rağmen biz bir aileyiz. Bundan da iftihar ediyorum” şeklinde konuştu.
DANIŞMA KURULLARI
TOPLANACAK
CHP Merkez İlçe Kongresi’nde adaylar da konuştu. Adaylardan Vedat Sever, başarısız olması durumunda istifa sözü verdi. Sever, “Ben ihtiras için, birilerini bir yerlere getirmek için değil; çocuklarımız için, kadınlarımız için, gençlerimiz için, torunlarımız için göreve talip oldum. Cumhuriyet’i ortadan kaldırmak, ülkenin işçisini, memurunu, çiftçisini bir avuç egemene sunmaktan ibaret bir anlayışla ülkeyi yöneten bir yönetimle karşı karşıyayız.
Alanlarda siyasi çalışmalarımızı artıracağız. Gençlik Kollarımızı, Kadın Kollarımızı, mücadele edecek şekilde örgütleyeceğiz. Partimiz ile ilgili görüşleri ve önerileri tespit edebilmek için Danışma Kurulları’nı toplayacağız” dedi.
İKTİDAR
 HEDEFİYLE ÇALIŞILACAK
Sever, iktidar hedefiyle çalışacaklarını belirterek “Merkez İlçe’de bir önceki seçime göre oy oranlarımızı iktidar hedefiyle artıracağız. Yerel yönetim seçimlerini önemsiyoruz. Şimdiden ilimizin büyükşehir belediyesi olması göz önünde bulundurularak çalışmalarımızı başlatacağız, Afyonkarahisar’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin yüzde 25 Türkiye ortalamasını yakalayamadık. Hepinizin huzurunda ekibim ve şahsım adına söz veriyorum: Biz bu yola hedef koyarak çıktık. İlk seçimlerde oy oranlarımızda artış sağlayacağımıza söz veriyoruz. Aksi halde görevi daha iyi yapacağına inandığımız bir ekibe devretmek adına onurlu istifamızı sunacağız” şeklinde konuştu.
MİLLETVEKİLİ DESTEKLİYORSA GURUR DUYARIM
CHP Merkez İlçe Başkan Adayı Hafize Özmen de tüm beldelerde CHP tabelalı belde binalarının olacağını kaydetti. Özmen, “2019’da 3 tane seçim geçireceğiz. Genel ve Cumhurbaşkanlığı’nı kazanmak, yerelden geçer. Geçmişte, bazı beldelerde aday çıkaramamışız, ya da göstermelik adaylar çıkarmışız. Benim hakkımda ‘Milletvekili destekliyor’ gibi söylentiler hakkında konuşmak istiyorum: 3 yılda 3 seçim yaşayıp referandumda kapı kapı dolaşıp Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilinizin desteğini alıyorsam, bundan gurur duyuyorum. Biz kadınlar, siyaseti her yerde daha kolay yapabiliriz. Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyetimizi daha kolay anlatabiliriz. Ulaşılabilir bir Merkez İlçe Başkanı olacağım. Sağlıklı bir üye yapısını gerçekleştireceğiz. Bütün beldelerde CHP tabelasını dikeceğiz. CHP tabelasının olmadığı hiçbir beldemiz olmayacak” dedi.
AKLIMIZI KİRAYA VERMEYECEĞİZ
CHP’li delegelerden yoğun alkış alan bir diğer aday Umut Kılıç da şu ifadeleri kullandı:
“Onurlu duruşumuzla yalnızca ve yalnızca görevimize odaklanmalıyız. Kişilere ve kliklere indirgenmeyecek düzeyde büyük bir partiyiz. Aklımızı kiraya vermek, birilerinin şakşakçılığını yapmak gibi bir lüksümüz asla ve asla olmaz. Birilerinin adamı, askeri olacaksak, bizler dünya tarihinin en büyük teşkilatçısı olan Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Biz, yere çaksan dikine gidecek kişilerden oluşan bir örgütlülüğü sağlamalıyız. Bizim oy aldığımız kesimler, eğitimli ve gelir seviyesi yüksek kişiler. Biz mücadelemizi, kitlelere göre şekillendirmeliyiz. Belde ve köylerdeki oylarımıza bakın: Hangi oranda? Bu oy oranı yükseldiği zaman biz Cumhuriyet Halk Partisi’ne başarılı diyebiliriz. Emekçi kitleden oy almalıyız. Gençlik, her zaman siyasi hareketin motor ve öncü gücü olmuştur.”

“SANDIKTA YENECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Adalet ve Kalkınma Partisi’ni sandıkta yeneceklerini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Adalet ve Kalkınma Partisi’ni yeneceklerini, ancak bu galibiyetin emperyalist odakların destekleri ile değil, halkın desteğiyle seçimde olacağını aktardı. Köksal, özetle şöyle konuştu:
“Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında yolsuzluk, hırsızlık yapanlardan gerçek anlamda hesap sorulacak. Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşım, aç kalır, susuz kalır, işsiz kalır; ama asla haksız kazanca el sürmez. Ama onlar, Ankara’daki beyler ve onların çocukları fersah fersah milyon dolarları adacıklara aktarırlar. Rüşvet çarklarını, Amerika’da hayırsever şarlatan Reza’nın itirafları ile öğreniriz. Bunların hepsinin hesabı sorulacak. Herkes yargı önünde hesap verecek.”
“Deniz’i Deniz yapan parkası değil yüreğidir. O yürek, her türlü tehdide rağmen Cumhuriyet diyen, Cumhuriyet Halk Partisi diyen aslan yürekli sosyaldemokratlardadır.”
“Cumhuriyet Halk Partisi olarak iki önemli seçim var. Yerel seçim önemli, çünkü genele giden yol yerelden geçiyor. Bizim belediye seçimlerinde muhakkak başarılı olmamız gerekiyor. Yerelde Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını tüm belediyelere dikmeliyiz. Genel seçimde Erdoğan’a ‘güle güle’ diyeceğiz. Hiçbir zaman emperyalist güçlerden ve darbelerden medet uman bir parti olmadık. Biz sandıkta yeneceğiz bunları.”
“Gençlerin ve kadınların yer almadığı hiçbir siyasi mücadele başarıya ulaşmamış. 68’i ve 78’i kuşak yapan gençlik hareketi idi. CHP’nin de gençlik ve kadın hareketine sahip çıkması gerekiyor. Örgütte gençlere ve kadınlara muhakkak yer verilmeli. Hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’nden büyük değildir.”
“Ben bu partinin 6 Oku’nun altında milletvekili olma gururunu yaşıyorum. Herkes parti bayrağı altında mücadele etmeyi öğrenecek. Ben 2019 için çok umutluyum. Vatandaşın sıkıntısını görüyorum.”
“Duyduğum bir şey var: Burcu Hanım neden Ankara’da oturmuyor, deniyor. Bu bir tercih meselesidir. Meclis’in çalışma günleri dışında isterseniz Ankara’da keyif çatarsınız, isterseniz alanda partinize bir oy kazandırmak için mücadele edersiniz. Ben bu yolda söz verdim, koltukları değil ayakkabıları eskitme sözümü tutmaya devam edeceğim.”

“SORUNLARI KONGREDE TARTIŞALIM”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, parti içi sorunların, sosyal medya yerine kongre salonlarında tartışılması gerektiğini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, partililere uyarılarda bulundu. Demirkırkan, partideki sıkıntı ve sorunların herkese açık sosyal medya alanları yerine kongre salonlarında ya da birebir görüşülerek giderilmesi gerektiğini söyledi. Demirkırkan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:
“Bizler ısrarla doğruları söylemeye devam ediyoruz. Biz aslında bu gücü, bu direnci Kuvva-ı Milliye’den alıyoruz. Biz bu gücü Sarı Saçlı Mavi Gözlü Dev’den alıyoruz, Mustafa Kemal Atatürk’ten, İsmet İnönü’den alıyoruz, Bülent Ecevit’ten alıyoruz, Deniz Baykal’dan, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan alıyoruz.”
“16 yıldan beri AKP iktidarının ülkemize getirdiklerini hepimiz biliyoruz. Bu ülkede 16 milyon kişi devletten yardım alıyor. Bir taraftan bakıyorsunuz, yüzde 11 büyüme açıklanıyor, İşsizlik ise yüzde 10’un üzerinde. Yoksullukla baş edemediler. Esnaf kredi borçlu. Esnaf, her geçen gün kepenk kapatıyor. En kötü gelir dağılımındaki üç ülkeden biriyiz.”
“Biz bugünden itibaren Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarafıyız. Afyon’da oyumuzu nasıl artırırız, bunun hesabını yapacağız. Bundan sonra ne diyeceğimizi ve ne yapacağımızı konuşmamız lazım. Bunları yapmazsak sadece kürsülerde heyecanlı konuşmalar yapar, nutuklar atarız. Seçimi kazananları da kaybedenleri de CHP’nin kutlamalarında ve etkinliklerinde görmek istiyoruz.”
“Cumhuriyet Halk Partisi’nin sorunlarının tartışılacağı zeminler kongre salonları olmalı. Örgüt hiyerarşisindeki işleyiş üzerinde durmamız gerekiyor. Siz görevdeki herkesi Facebook ve Twitter’da eleştirerek bir yere varamazsınız. Bir sözü olan, çıkar burada söyler, cevabını alır. Sosyal medya paylaşımları şovdan öte gitmiyor, birbirimizi küçük düşürmekten başka sonuç çıkmıyor, Sosyal medyada, insanlar karşımızda yokken konuşma işini bırakalım.”

“YÜZDE 51’İ BULMAK GEREKİYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi Eski Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, iktidar olmak için yüzde 51 oy oranına ulaşılması gerektiğini belirtti. Ünlütepe, “16 Nisan öncesinde yüzde 30 oy alan bir parti iktidar olabiliyordu. Şimdi yüzde 51 oy alan bir parti iktidara gelebiliyor. Partimizin oy yüzdeleri yüzde 25-26’larda. Peki yüzde 51’i nasıl alacağız? Türkiye’nin fotoğrafını iyi çekebilirsek, sonuca varabiliriz. O parti bunu yaptı, bu parti bunu yaptı söylemleri ile iktidara ulaşmamız imkansız. 16 Nisan Referandumu’nda Cumhuriyet Halk Partisi, doğru bir yol çizdi; yüzde 48’e yakın bir oy aldı” dedi.

MERKEZ İLÇE’NİN OYLARI ARTMALI

Cumhuriyet Halk Partisi Eski İl Başkanı Yalçın Görgöz, Merkez İlçe’de atılım yapılmasının yerinde olacağını belirtti. Görgöz, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin çoklu adaylarla kongreleri bizim gururumuzdur. Ancak şöyle bir olay var: Afyonkarahisar 500 bin seçmeni olan, bu seçmen ağırlığının Merkez İlçe’de olduğu bir il. Aldığımız oy, yüzde 16,5. Merkez İlçe’nin oy oranı ise yüzde 11,5. Merkez İlçe’nin oy oranı, diğer ilçelere kambur” diye konuştu.

Bakmadan Geçme