• Haberler
  • Gündem
  • 'Türkiye'nin yararına hangi çalışma varsa içinde olacağız'

'Türkiye'nin yararına hangi çalışma varsa içinde olacağız'

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, daha önce olduğu gibi bundan sonra da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu liderliğinde, Türkiye'nin yararına hangi çalışma varsa içinde olacaklarını söyledi   Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclisi'nin 2021 yılı Ocak ayı olağan toplantısında güncel gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. 'ATSO [&hellip]

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, daha önce olduğu gibi bundan sonra da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı
M. Rifat Hisarcıklıoğlu liderliğinde, Türkiye’nin yararına hangi çalışma varsa içinde olacaklarını söyledi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclisi’nin 2021 yılı Ocak ayı olağan toplantısında güncel gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.
“ATSO YURT DIŞINDA
BİRİNCİLİK İÇİN YARIŞACAK”
2020 yılının Kovid-19 salgınına rağmen ATSO açısından verimli geçtiğini kaydeden Serteser, “Lobi faaliyetleri” olarak adlandırdığımız faaliyetlerimizde, çoğunlukla olumlu geri bildirimler aldık; sorunların çözülemediği alanlarda da çalışmaların sürdüğünü söylemek isterim. Lobi faaliyetlerimize 2021 yılında da devam edeceğiz. Yeşil Bina sertifikası alan Odamız, BREEAM’in düzenlediği ödül töreni için ilk elemeyi geçerek shortlist’e (kısa liste) kalmayı başardı. Commercial Project (Ticari Projeler) kategorisinde yer alan Odamız; Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, İspanya ve Romanya’daki binalarla birincilik için yarışacaktır. Yarışmanın bu aşamasında, dünya genelinde herkesin oy kullanabileceği platformda en çok oyu alan bina, birinci olacak. Oy kullanılacak platform, ayrıca bildirilecektir. Siz değerli Meclis Üyelerimiz’in de bu platformda Odamız için oy kullanmasını rica edeceğiz.” şeklinde konuştu.
“ATSO TOBB TARAFINDAN
TEK PİLOT ODA SEÇİLDİ”
ATSO olarak 2020’nin Aralık ayında Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi Avrupa Birliği Projesi’nin imzalarını attıklarını kaydeden Serteser, “128 bin 5 Avro’luk bütçeye sahip olan Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi projesi 18 ay sürecek; proje bütçesinin yüzde 85,89’u Avrupa Birliği fonlarından Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından karşılanacak. Bu projemizin Odamız’a, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bununla birlikte yıl içinde 2 Avrupa Birliği, 2 Zafer Kalkınma Ajansı ve 2 UR-GE projesini sürdürdük. Son bir yıldır, dijitalleşme kavramı ile daha çok karşılaşmaya başladık. “Kovid sonrası” olarak tanımlanan bu dönemde de dijitalleşmenin günümüzdeki önemini koruyacağına ilişkin yorumlar yapılmaktadır. Biz de Oda olarak dijitalleşmenin unsurlarını kullanmak için gayret gösteriyoruz. 2020 yılının sonu itibariyle Kapasite Raporları’nda çevrimiçi düzene geçilmesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz tarafından tek pilot Oda seçildik. Odamız’ın bu konuda pilot olarak seçilmesi, Odamız’ın itibarını göstermektedir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz’e gönderdiğimiz Kapasite Raporları’nın yüzde 95’inin hızlı ve çabuk onaylanması, Birliğimiz ile yakın ilişki kurulması ve her konuda görüş alışverişine önem verilmesi, pilot Oda seçilmemizde en önemli etkenler olmuştur.” dedi.
“ATSO İŞ MERKEZİNDE
BOŞ DÜKKAN KALMADI”
ATSO İş Merkezi’nde boş dükkan ve daire kalmadığını söyleyen Serteser, “Bu hafta itibariyle ATSO İş Merkezi’nde boş dükkan ve dairemiz kalmadı. İş Merkezimiz’i inşa ederken yola çıktığımız hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum. Bu hedefin sürdürülebilir olması bizim önceliklerimiz arasındadır. Hizmet binamızın arka kısmında bulunan Güneş Enerjisi Santrallerimiz de Odamız’a büyük katkı sağlamıştır. Bugün geldiğimiz noktada her iki projenin de Odamız için ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. 2020 yılında koronavirüs salgını dolayısıyla İl Sağlık Müdürlüğü’nün talepleri, Afyonkarahisar Valiliği’nin onayı ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde 48 odalı Birinci Basamak Yoğun Bakım Ünitesi kurulması için protokol imzaladık. Odamız’ın ve hayırsever iş insanlarımızın desteğiyle Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Birinci Basamak Yoğun Bakım Ünitesi inşaatı başladı. İnşaat, en kısa sürede bitirilerek Ünite’nin teslimi gerçekleştirilecektir.” diye konuştu.
“PANDEMİNİN ARDINDAN
İHRACAT ARTACAK”
“2019 yılında 368 milyon 387 bin dolar olan ihracatımız 2020 yılında yüzde 12,20 gerileyerek 323 milyon 437 bin dolar olmuştur.” diyen Serteser, “Yumurtacılığın en önemli pazarı olan Irak’ın 2019’un Nisan ayından bu yana yumurta ithalatını yasaklaması, ihracatımızı olumsuz etkilemiştir. Buna rağmen, toplamda yüzde 12,20 gerileme, bizlere pandemi sonrasında çabuk toparlanacağımız yönünde ipucu veriyor. Afyonkarahisarımız’ın ihracatında yıllardır birinci sırayı alan ve çoğunluğu mermer olan madencilik ürünleri sektörü, 2020 yılını 2019 yılına göre yüzde 2,50 gerileme ile 200 milyon 482 bin dolarlık dışsatım ile kapattı. Kovit-19’a rağmen bu oranda bir kayıp yaşanması, pandeminin ardından ihracatın daha çok artacağı yönünde bizlere umut verdi.” ifadelerini kullandı.
“BENDE SIRAM GELİNCE
AŞI OLACAĞIM”
Aşılama çalışmaları hakkında değerlendirmede bulunan Serteser, “Ülkemizde koronavirüs salgınına karşı aşılama çalışmaları başladı. Bu konuda herkesin dikkatli ve duyarlı olması gerekiyor. Ben de Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği öncelik listesinde sıram gelince aşı olacağım. Ancak aşı olmamız, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymayı sürdürmeyeceğimiz anlamına gelmemelidir. Yetkililer aksini açıklayana kadar, yeni normal kuralları olarak tanımlanan alışkanlıklarımıza devam edeceğiz. Aşı konusunda öncelikli sektörlerin yeniden değerlendirilmesi, ülkemize doğrudan katma değer sağlayan işletmelerimizin ortakları, yönetici ve çalışanlarının aşı çalışmalarından bir an önce yararlanması gerektiğini düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, lokanta, restoran ve kafe gibi sektörlerde alınan tedbirler nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan 2019 cirosu 3 milyon lira ve altı olan, gerçek usulde vergilendirilen ticari işletmelere destek ödemesi yapılacağını; cirosu 2020 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 50 ve daha fazla azalan işletmelere, 2 bin liradan az, 40 bin liradan fazla olmamak üzere, ciro kaybının yüzde 3’ü oranında destek ödemesi yapılacağını açıkladı. Talebimizi ilettiği için Sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu’na, talebimiz hakkında düzenleme kararı için Sayın Cumhurbaşkanımız’a teşekkür ediyoruz.” dedi.
“EKONOMİK BÜYÜME VE İSTİHDAM İÇİN ÖNCELİK FİYAT İSTİKRARI”
Serteser konuşmasında şunları söyledi:
“Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz, TESK, TÜSİAD ve MÜSİAD tarafından ortak açıklama yapılarak ekonomik büyüme ve istihdam için Türkiye’nin birinci önceliğinin fiyat istikrarı olduğu vurgulandı. Açıklamada Hükümetimiz ile iş dünyası arasında istişare ortamının sağlandığını, bu sürecin enflasyonla mücadeleye destek olacağına dikkat çekildi. Hatırlarsınız, İstihdam Seferberliği’nde de, Enflasyonla Mücadele Kampanyası’nda da Oda olarak yer almıştık. Daha önce olduğu gibi bundan sonra da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu liderliğinde, ülkemizin yararına hangi çalışma varsa içinde olacağız.” >> Burak AYDIN’ın Haberi

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

Bakmadan Geçme