'Türkiye'nin kutuplaşmayı kaldıracak gücü yok'

24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayarak sözlerine başlayan Şenel, 'Öncelikle bütün fedakar ve cefakar öğretmenlerimizin öğretmenler günün kutluyorum. Biz ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ diyen ve ‘İlim Çin’de dahi olsa gidip alınmasını’ emreden kadim bir inancın mensuplarıyız. Bir harf değil, bütün hayatlarını bir neslin yetişmesine adayan öğretmenlerimiz elbette her türlü övgünün üzerindedir. Bugün [&hellip]

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Şenel, “Öncelikle bütün fedakar ve cefakar öğretmenlerimizin öğretmenler günün kutluyorum. Biz ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ diyen ve ‘İlim Çin’de dahi olsa gidip alınmasını’ emreden kadim bir inancın mensuplarıyız. Bir harf değil, bütün hayatlarını bir neslin yetişmesine adayan öğretmenlerimiz elbette her türlü övgünün üzerindedir. Bugün ne yazık ki öğretmenlerimiz bırakın kırk yılık hatırı 40 günlük itibar dahi göremiyor. Hemen hemen her gün medyada öğretmene şiddet haberleri ile karşı karşıya kalıyoruz.” diye konuştu.
“YASAYI İPTAL EDENLERE TEŞEKKÜR EDERİZ”
KHK ile ihraç edilmiş doktorların, özel hastanede çalışmasını engelleyen yasa tasarısının uzun süre tartışıldığını belirten Şenel, “Hatta komisyondan da ilgili 5. Madde geçti. Neyse ki yapılan uyarılar dikkate alınarak bu karardan vazgeçildi. Adeta insanları canlı birer ölü haline getirecek olan bu yasayı iptal eden ve iptal edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Sadece sağlık sektöründe değil, diğer meslek gruplarında da yaşanan bu tür adaletsizliklerin bir an önce son bulmasını temenni ederiz.” şeklinde konuştu.
“KUTUPLAŞMA TEHLİKESİNE DİKKAT”
Günümüzde ekonomik sıkıntılar gibi bir başka büyük problemin ülkede hızla artan kutuplaşma ve gerilim siyaseti olduğunu söyleyen Adnan Şenel sözlerine şöyle devam etti: “Bunun en son örneğini ne yazık ki bir ilçe Belediye Başkan adayının canlı yayında yaptığı açıklamada gördük. Buradan seslenmek istiyorum; Savaşa değil seçime gidiyoruz. Kutuplaşma ve gerilimden ancak bu ülke zarar görür. Milletin tercihini sandık belirler. Tehdit ve baskılar değil. Bu talihsiz açıklama ile alakalı hem ilgili parti hem de devletimizin üzerine düşeni yapması elzemdir. Buradan iktidara ve Sayın Cumhurbaşkanına seslenmek istiyorum. Bu kutuplaşmayı bitirecek en önemli merci sizsiniz, seçimlere gittiğimiz şu süreçte siyasi partilerin Genel Başkanlarını bir araya getirmeli, kardeşlik ve dostluk tesis edilmelidir. Artık Türkiye’nin kutuplaşmayı kaldıracak gücü kalmamıştır. Her zaman söylediğimiz gibi biz bütün uyarılarımızı bir kardeşlik vazifesi olarak yapıyoruz. Şüphesiz ki güç ve kudret sahibi Cenab-ı Allah’tır. Allah ülkemizin, bölgemizin ve bütün insanlığın yardımcısı olsun.”

Bakmadan Geçme