• Haberler
  • Genel
  • Türkiye’nin kişisel markaları belirlendi – Kocatepe Gazetesi

Türkiye’nin kişisel markaları belirlendi – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Grv. Dr. Fikret Yaman yaptığı “Kişisel Marka Olmak, Türkiye’nin Kişisel Markaları” adlı anket çalışmasıyla, Türkiye’de toplumu etkileyen ve alanında kişisel marka olmuş isimleri belirledi 𔄛 bin kişiyle anket çalışması yapıldı”Çalışmayla ilgili bilgi veren Öğr. Grv. Dr. Fikret Yaman, Türkiye’nin 81 ilinden toplam [&hellip]

Türkiye'nin kişisel markaları belirlendi

Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Grv. Dr. Fikret Yaman yaptığı “Kişisel Marka Olmak, Türkiye’nin Kişisel Markaları” adlı anket çalışmasıyla, Türkiye’de toplumu etkileyen ve alanında kişisel marka olmuş isimleri belirledi

“3 bin kişiyle anket çalışması yapıldı”
Çalışmayla ilgili bilgi veren Öğr. Grv. Dr. Fikret Yaman, Türkiye’nin 81 ilinden toplam 3 bin kişiyle yüz yüze yapılan anket çalışmasının sonuçlarına göre 12 alanda Türkiye’nin kişisel markalarını belirlediğini ifade etti. Arş. Grv. Yaman, “Günümüzde ürünlerin ve işletmelerin haricinde artık kişiler de marka olmakta. Buna literatürde kişisel marka adı veriliyor. Kişisel markalar toplum tarafından benimsenmiş, örnek alınan kişiler ve toplumdaki insanlar kişisel marka olarak gördükleri insanlar gibi davranmaya çalışıyorlar. Yani kişisel markalar bir nevi toplumun önderleri olarak karşımıza çıkıyorlar. Çalışmamda ülkemizde toplumu etkileyen alanında kişisel marka olmuş isimleri tespit ettim. Bu çalışmada siyasetten medyaya, spordan gazeteciliğe kadar 12 alanda Türkiye’nin kişisel markaları belirlenmiştir. Çalışmada Türkiye’nin 81 iline ulaşılıp 3000 kişiyle anket yapıldı ve bunun için 200 gönüllü anketörden yararlanıldı. Çalışma 2011 yılının Ocak ve Şubat aylarında gerçekleşti. Mart ayında veriler toplandı ve sonuçlar değerlendirildi” dedi.
“Erdoğan birinci sırada yer aldı”
Yapılan anket sonuçlarına göre, siyaset alanında bi-rinci sırada Recep Tayyip Erdoğan; ikinci sırada Kemal Kılıçdaroğlu; üçüncü sırada Bülent Ecevit; dördüncü sırada Turgut Özal ve beşinci sırada Deniz Baykal Türkiye’de kişisel marka olmuş isimler olarak ortaya çıktı. Spor alanında Hakan Şükür bi-rinci sırada yer alırken, Fatih Terim ikinci sırada; Arda Turan üçüncü sırada; Rıdvan Dilmen dördüncü ve Hidayet Türkoğlu ise beşinci sırada yer aldı. Gazeteciler arasında Uğur Dündar birinci; Uğur Mumcu ikinci; Mehmet Ali Birand üçüncü; Ahmet Altan dördüncü ve Emin Çölaşan beşinci oldu. Ankette Lider başlığı adı altında belirtilen isimler arasında Mustafa Kemal Atatürk birinci; Recep Tayyip Erdoğan ikinci; Abdullah Gül üçüncü; Turgut Özal dördüncü ve Alparslan Türkeş beşinci sırada yer aldı.
“Marka isimler öne çıktı”
Medya alanında birinci sırada Aydın Doğan, ikinci sırada Acun Ilıcalı, üçüncü sırada Uğur Dündar, dördüncü sırada Ali Kırca, beşinci sırada Okan Bayülgen; Yazarlar arasında birinci sırada Orhan Pamuk, ikinci sırada Elif Şafak, üçüncü sırada Reşat Nuri Gültekin, dördüncü sırada Yaşar Kemal ve beşinci sırada Ayşe Kulin; ses sanatçısı alanında birinci sırada Zeki Müren, ikinci sırada Sezen Aksu, üçüncü sırada Tarkan, dördüncü sırada İbrahim Tatlıses ve beşinci sırada Müzeyyen Senar; tiyatro sanatçılarından birinci sırada Nejat Uygur, ikinci sırada Yılmaz Erdoğan, üçüncü sırada Levent Kırca, dördüncü sırada Müjdat Gezen ve beşinci sırada Haldun Dormen; sinema sanatçıları arasında birinci sırada Türkan Şoray, ikinci sırada Kemal Sunal, üçüncü sırada Kadir İnanır, dördüncü sırada Şener Şen ve beşinci sırada Tarık Akan; komedyenlerden birinci sırada Cem Yılmaz, ikinci sırada Beyazıt Öztürk, üçüncü sırada Ata Demirer, dördüncü sırada Kemal Sunal ve beşinci sırada Şahan Gökbakar; iş adamları arasında birinci sırada Sakıp Sabancı, ikinci sırada Ali Ağaoğlu, üçüncü sırada Vehbi Koç, dördüncü sırada Rahmi Koç ve beşinci sırada Güler Sabancı; şairlerden ise birinci sırada Mehmet Akif Ersoy, ikinci sırada Necip Fazıl Kısakürek, üçüncü sırada Nazım Hikmet, dördüncü sırada Atilla İlhan ve beşinci sırada Can Yücel Türkiye halkının örnek aldığı kişisel marka isimler olarak öne çıktı.

Bakmadan Geçme