'Türkiye'nin ihtiyacı umut' – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Köse, burada yaptığı açıklamada 'Güçlü demokratik bir parlamenter sistem istiyoruz. Darbe hukukundan arınmış, hukukun üstünlüğünü öngören bir adalet sistemi istiyoruz. Bağımsız ve tarafsız yargı istiyoruz. Üniversitelerin bilgi üretmesini, çağdaş, laik bir eğitim sistemi istiyoruz. Sorgulayan, başarıya ulaşan, geleceğimizi güvence altına alan [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Köse, burada yaptığı açıklamada “Güçlü demokratik bir parlamenter sistem istiyoruz. Darbe hukukundan arınmış, hukukun üstünlüğünü öngören bir adalet sistemi istiyoruz. Bağımsız ve tarafsız yargı istiyoruz. Üniversitelerin bilgi üretmesini, çağdaş, laik bir eğitim sistemi istiyoruz. Sorgulayan, başarıya ulaşan, geleceğimizi güvence altına alan bir eğitim sistemi istiyoruz. Etnik kimlik ve yaşam tarzları üzerinden siyaset istemiyoruz.
Yolsuzluğun olmadığı, kul hakkının yenmediği, hesap verebilir bir devlet istiyoruz. Devlette liyakat istiyoruz; Halkın gözü, kulağı ve sesi olan bağımsız bir medya istiyoruz” dedi.
ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NÜ ANLATACAĞIZ
Köse, şöyle devam etti:
“Medyatik olmak için değil, gerçekten mücadeleye ortak olmak için hareket edeceğiz. O yüzden yaptıklarımıza ve söylediklerimize çok dikkat edeceğiz. Ev ziyaretlerimizi kesinlikle aksatmayacağız ve hiç ulaşamadığımız bölgelere gideceğiz. Tüm vatandaşlarımıza Adalet Yürüyüşümüz’ün bir son olmadığını dile getireceğiz.Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı tüm mağdurların sesini yükselteceği Adalet Kurultayı’nı da anlatacağız. Adalet Yürüyüşü’nden alınan cesaret ve enerjiyle, adaletsizliklere karşı toplumsal reaksiyon daha hızlı ve yaygın verilir oldu. Yürüyüş sonrası kolektif eylemin gücü arttı ve yaygınlaştı. Özellikle kadın hareketleri yürüyüş sonrası cesaret buldu. Türkiye’nin en çok ihtiyacı olan şey umut. Bizler Adalet Yürüyüşümüz’leumutun tohumlarını ektik.Sırada onu yeşertmek var.”

Bakmadan Geçme