'Türkiye'nin en önemli sağlık meslek lisesi olacağız'

Özel Park Sağlık Koleji Genel Koordinatörü Fesih Aktaş, okulda basın toplantısı düzenleyerek kurum hakkında bilgi verdi. Özel Park Sağlık Koleji'nin Türkiye'de önemli bir konumda olduğunu belirten Aktaş, 'Okulumuz Park Hayat Hastanelerinin bir iştiraki olarak faaliyet göstermektedir. Park Koleji sağlık hizmetlerine personel yetiştirmek üzere kurulmuştur. Afyonkarahisar ve Akşehir'de hastanelerimiz var. Öğrencilerimizi hem hastanemizde, hem okulumuzda eğitiyoruz. [&hellip]

Özel Park Sağlık Koleji Genel Koordinatörü Fesih Aktaş, okulda basın toplantısı düzenleyerek kurum hakkında bilgi verdi. Özel Park Sağlık Koleji’nin Türkiye’de önemli bir konumda olduğunu belirten Aktaş, “Okulumuz Park Hayat Hastanelerinin bir iştiraki olarak faaliyet göstermektedir. Park Koleji sağlık hizmetlerine personel yetiştirmek üzere kurulmuştur. Afyonkarahisar ve Akşehir’de hastanelerimiz var. Öğrencilerimizi hem hastanemizde, hem okulumuzda eğitiyoruz. Bundan sonra sadece bölgenin değil, Türkiye’nin en önemli sağlık meslek lisesi haline geleceğiz. Fiziki donanım, teknik donanım bakımından çok önemli avantajlara sahibiz. Hiçbir sağlık lisesinin hastanesi yok. Bizim böyle bir gücümüz var” dedi.

ALMANYA’DA İŞ İMKÂNI
Özel Park Sağlık Koleji öğrencilerinin yurtdışında çalışma imkanına sahip olduğunu belirten Aktaş, “Almanya’da bir şirket ile temas kurduk. Akdeniz Üniversitesi ile görüşüyorlarmış. Ben yetkili kişiyi buraya getirdim. Burada ailelerle ve öğrencilerle toplantı yaptılar. Buradaki öğrencilerimiz, Almanca dil kursuna gidecek, ki 17 öğrencimiz dil kursunda. Dil kursu bittikten sonra bu firma tekrar gelecek ve işlemleri başlatacaklar. Üç yıl çalışırlarsa sürekli çalışma ve oturma hakkı elde edecekler, 8 yıl çalışırlarsa vatandaş olma hakkı da kazanacaklar.  Bu proje, Türkiye’de sadece bizim okulumuzda var. Erasmus Plus kapsamında, projemiz Ulusal Ajans’tan onaylandı. 15 öğrencimizi Letonya’ya, 15 öğrencimizi Almanya’ya göndereceğiz. Öğrencilerimiz kendi mesleklerinin eğitimini alacaklar” ifadelerini kullandı.
EĞİTİM KADROSU KALİTELİ
Kaliteli bir eğitim kadrosu oluşturduklarını söyleyen Aktaş, “Eğitim kadromuz çok iyi. Ben 32 yıl devlette çalıştım, Sağlık Meslek Lisesi’nden mezunum. Mezunlarımızın tamamı Türkiye’nin birçok yerinde bizler gibi çalışıyorlar. Sağlık Meslek Lisesi’nden çıkan üniversite kazanamaz algısını yıkmamız gerekiyor. Okul müdürü de Sağlık Meslek Lisesi mezunu. Meslek dersleri öğretmenlerimizin 5 tanesi, devletten emekli. Eğitime hâlâ bağlı insanlar” diye konuştu.
70’E YAKIN MEZUN, İŞE BAŞLADI
Okulda her sene belirli bir istikrarı yakaladıklarını kaydeden Aktaş, şöyle devam etti:
“240 civarında öğrencimiz var. Bu sene kayıtlarımız iyi gidiyor. 300-350 öğrenciye sahip olacağız. Bir yıl 200 kayıt yapıp ertesi yıl 50 kayıt yapmak doğru değil. Yatılı öğrenci sayımız geçen sene 150 idi, bu yıl 100 civarında olacak. Çocuklar sabah geliyor, eğitim ve öğretim tamamlandıktan sonra dileyen etütlere kalabiliyor. Hafta sonları da KPSS döneminde KPSS, diğer dönemlerde YGS hazırlık kursu çalışmalarımız devam ediyor. Okul gezileri çok fazla bizde. Gitmediğimiz yer, neredeyse kalmadı. Bu sene diplomasını alan öğrencilerimizden bir kısmı hastanelerde göreve başladı. Afyon ve Akşehir hastanemizde 70’e yakın öğrencimiz göreve başladı.” >> Murat ARISOY’un Haberi

HANGİ BÖLÜMLERDE EĞİTİM VERİLİYOR?
Özel Park Sağlık Koleji’nde şu bölümlerde eğitim veriliyor:
-Hemşire yardımcılığı
-Ebe Yardımcılığı
-Sağlık Bakım Teknisyenliği
-Hemşirelik
-Anestezi Teknisyenliği
-Acil Tıp Teknisyenliği

HER DERSLİKTE
BİR ŞEHİDİMİZİN ADI
Özel Park Sağlık Koleji Genel Koordinatörü Fesih Aktaş, okuldaki bir öğrenci kulübünün projesi doğrultusunda anlamlı bir uygulamaya imza attıklarını söyledi. Aktaş, okulun her sınıfına bir şehidimizin isminin verildiğini belirterek projede emeği geçen öğrencilere teşekkür etti, şehitlerimize de Allah’tan rahmet diledi.

Bakmadan Geçme