'Türkiye'nin en önemli en köklü sorunu işsizlik'

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde, 'Yeni İstihdam Teşvikleri' başlıklı bir seminer düzenlendi. Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şükrü Köse, Türkiye'nin çözüm arayan en önemli ve en köklü sorununun işsizlik olduğunu belirtti. Köse, 'Ülkemizin çözüm arayan en önemli ve en [&hellip]

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde, “Yeni İstihdam Teşvikleri” başlıklı bir seminer düzenlendi. Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şükrü Köse, Türkiye’nin çözüm arayan en önemli ve en köklü sorununun işsizlik olduğunu belirtti. Köse, “Ülkemizin çözüm arayan en önemli ve en köklü sorunlarından birisi de işsizlik sorunundur. Bu sorunun çözümü için her dönemde hükümetler teşvik uygulamaları yapmış ve halen de yapmaya devam etmektedir. İşsizlik, robot teknolojilerinin hayatımıza girdiği bu günlerde dünyanın en önemli sorunların da birisi olmaya devam edecektir” dedi.
10 İSTİHDAMIN 9’U ÖZEL SEKTÖRDEN
Özel sektörün istihdam oluşturmada öncü bir konumda bulunduğunu hatırlatan Köse, “Dünya genelinde arz edilen 10 istihdamın 9’unu özel sektör tarafından arz edilmektedir. Afyonkarahisar’da 4A kapsamında zorunlu sigortalı olarak istihdam edilen yaklaşık 89 bin kişinin 80 bini özel sektörde 9 bini ise kamu sektöründe çalışmaktadır. İlimizde yaklaşık 13 bin 100 işyerinin 12 bin 400’ü özel, 700’ü kamu sektöründe faaliyet göstermektedir. Bu rakamlar Dünya ve Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de özel sektörün istihdam meydana getirmedeki rolünü ortaya çıkartmaktadır” ifadelerini kullandı.
SGK YETKİLİLERİ, SORULARI CEVAPLADI
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şükrü Köse’nin konuşmasının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu İl Denetmen Yardımcısı Murat Doğan, Yeni İstihdam Teşvikleri ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Sunumdan sonra katılımcılar, istihdam teşvikleri hakkındaki sorularını SGK yetkililerine yöneltti.

Bakmadan Geçme