Türkiye'nin en modern durakları Afyon'da

Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan Özel Halk Otobüsü firması Tureks, Afyonkarahisarlılar için ısıtmalı, internetli, cep telefonu şarj sistemli duraklar kurdu. Durakların tanıtımını ücretsiz çay ve kahve ikramıyla gerçekleştiren Tureks, kısa süre içinde engellilere özel akıllı telefon uygulamasıyla Türkiye'de bir ilke daha imza atacak Afyonkarahisar'ı 'Konforlu Durak' sistemiyle tanıştıran Afyonkarahisar Belediyesi Özel Halk Otobüsü firması Tureks, [&hellip]

Türkiye’nin en modern durakları Afyon’da

Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan Özel Halk Otobüsü firması Tureks, Afyonkarahisarlılar için ısıtmalı, internetli, cep telefonu şarj sistemli duraklar kurdu. Durakların tanıtımını ücretsiz çay ve kahve ikramıyla gerçekleştiren Tureks, kısa süre içinde engellilere özel akıllı telefon uygulamasıyla Türkiye’de bir ilke daha imza atacak

Afyonkarahisar’ı ‘Konforlu Durak’ sistemiyle tanıştıran Afyonkarahisar Belediyesi Özel Halk Otobüsü firması Tureks, Afyonkarahisarlılar için “yok yok” dedirtecek durakları hizmete soktu. Afyonkarahisar’ın 20 farklı noktasında hizmete sunulacak konforlu durakların ilki Afyonkarahisar’ın simgelerinden Anıtpark önüne kuruldu. Yolcuların ısınmasından telefon şarjına, ücretsiz internetten çay ve kahve ikramına kadar pek çok imkan bulunan durakların her biri Tureks’e 20 bin TL’ye mal olacak.
BU HİZMETLER TÜRKİYE’DE İLK
Soğuk havada otobüs bekleyen yolcuların üşümesinin elektrikli ısıtıcılarla engelleneceği konforlu duraklarda, ücretsiz interneti hizmeti de yer alacak. Akıllı telefonların çıkmasıyla en büyük sorunlardan biri haline gelen şarj sorununa da duraklara yerleştirdiği ücretsiz cep telefonu şarj makinesiyle çözüm bulan Tureks, yolculara ücretsiz çay ve kahve ikramı yapmaya başladı. Çay ve kahvelerini alarak otobüs bekleyen Afyonkarahisarlılar’a için hizmetlerinin devam edeceğini açıklayan Özel Halk Otobüsü İşletmecisi Galip Şanlı, engelliler için akıllı telefon uygulamasının da çok yakında hayata geçeceğini söyledi. Tureks duraklarındaki hizmetin Türkiye’de bir ilk olduğunu söyleyen Şanlı, şehir içi yolcu taşımacılığında yeni bir döneme imza atmanın onurunu yaşadıklarını kaydetti.
KONFORLU DURAKLARDAKİ
TÜM HİZMETLER ÜCRETSİZ
Tüm yolcuları kendi yakınları gibi görerek en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını vurgulayan Özel Halk Otobüsü İşletmecisi Galip Şanlı, Afyonkarahisar’ın soğuk iklimli bir kent olduğunu hatırlatarak, konforlu duraklarda bu nedenle ilk olarak ısıtıcı olması gerektiğini düşündüklerini anlattı. Durakların dizaynının kendilerine ait olduğunu ifade eden Şanlı, “Konforlu duraklardaki hizmetlerimiz tamamen ücretsiz. Bu durakları yaparken iklim şartlarını düşündük. Yolcularımızın taşımacılıkta bizleri tercih etmelerine teşekkür etme amacıyla belirli gün ve hafta sonlarında özellikle de yoğunluğun arttığı dönemlerde çay, kahve ikramı yapacağız.” dedi.
GÜNLÜK 5 BİN BARDAK
ÇAY VE KAHVE İKRAMI
Konforlu durak hizmetine Afyonkarahisar Belediyesi’nin de destek verdiğini belirten Galip Şanlı, şubat ayı sonuna kadar duraklarda hangi otobüsün kaç dakika içinde geleceğini gösteren sistemin de yer alacağını anlattı. Duraklarda günlük 5 bin bardak çay ve kahve ikramı yapacaklarını söyleyen Şanlı, “Duraklarımızda yaklaşık 1 ay içinde gelecek bir sistemle de hangi otobüs nerede, ne zaman gelecek bunu görebileceğiz. Bu duraklarımız özellikle yolcu yoğunluğunun fazla olduğu hastane ve üniversite gibi bölgelerde yer alacak. Duraklarımızda ücretsiz internet ve cep telefonu şarjı da bulunuyor. Günlük yaklaşık 5 bin bardak çay ve kahve dağıtmayı hedefliyoruz. Türkiye’de ilk defa konforlu durakları biz yaptık, inşallah vatandaşlar Afyonkarahisar’da üşümeden, internete girerek ve telefonlarını şarj ederek otobüs bekleyecek” diye konuştu.
ENGELLİLERE ÖZEL TELEFON UYGULAMASI GELİYOR
Kısa süre içinde engelliler için akıllı telefon uygulamasının da Türkiye’de ilk kez Tureks’te yer alacağını açıklayan Şanlı, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde bahar döneminin başladığı hafta öğrencileri yeni duraklarla karşılayacaklarını vurguladı. Isıtıcılı durakları ilk günden büyük bir memnuniyetle karşılayan Afyonkarahisarlılar, ücretsiz çay ve kahve ikramına büyük ilgi gösterdi.
(Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme