Türkiye’nin En Büyük İlçesi Hangisi?

Türkiye'de yüzölçümüne göre büyük farklılıklar gösteren illerin yanı sıra ilçeleri de TÜİK’te yer alan bilgilere göre belirlendi. Peki, Türkiye’nin en büyük ilçesi hangisi? sorusunun cevabı yazımızda.

Milyonlarca vatandaşın merak edip araştırdığı konular arasında yer alan Türkiye’nin en büyük ilçesinin neresi olduğu Türkiye İstatistik Kurumu’nun son yayınladığı verilere göre belirlendi. Peki, bu ilçe hangisi detaylar haberimizde…

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK İLÇESİ HANGİSİ?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK Türkiye’nin en büyük ilçelerini belirledi. TÜİK’in nüfus sıralamasına göre belirlediği listede Türkiye’nin en büyük ilçesi ise İstanbul’da yer alan Esenyurt ilçesi oldu. 983.571 nüfusa sahip olan Esenyurt, bu oran ile Türkiye’nin en büyük ilçesi olarak karşımıza çıkıyor.

Pendik, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda, Marmara Denizi’ne sahili olan ve Kocaeli Yarımadası’nda yer alan bir ilçedir. Güneydoğuda Tuzla, doğuda Kocaeli’nin Gebze ilçesi, kuzeyde Şile ve Çekmeköy, batıda Kartal, Sancaktepe ve Sultanbeyli, güneyde ise Marmara Denizi ile çevrilmiştir.

Haber

TÜİK’in nüfus sıralamasına göre belirlediği listede, Esenyurt’u 942.553 nüfus ile Ankara’nın Çankaya ilçesi takip ediyor.

Liste şu şekilde devam ediyor:

Şahinbey (Gaziantep) ilçe nüfusu: 941.055

Keçiören (Ankara) ilçe nüfusu: 939.279

Osmangazi (Bursa) ilçe nüfusu: 891.250

Şehitkamil (Gaziantep) ilçe nüfusu: 857.167

Küçükçekmece(İstanbul) ilçe nüfusu: 808.957

Seyhan (Adana) ilçe nüfusu: 795.012

Pendik (İstanbul) ilçe nüfusu: 750.435

Bağcılar (İstanbul) ilçe nüfusu: 740.069

Bakmadan Geçme