• Haberler
  • Genel
  • Türkiye’nin büyümesi devam edecek – Kocatepe Gazetesi

Türkiye’nin büyümesi devam edecek – Kocatepe Gazetesi

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Temsilcisi Mark Lewis, Türkiye’nin son yıllarda gösterdiği ekonomik büyümesinin gelecek yıllarda da devam edeceğine inandığını söyledi Son yıllarda Türk ekonomisinin büyük ivme yakaladığını ve çok başarılı bir performans gösterdiğini belirten Mark Lewis, bunun ardında tek tek il bazında gösterilen başarılı performansın yattığını bildirdi. Lewis, Türkiye’nin son dönemlerde gösterdiği ekonomik büyüme, [&hellip]

Türkiye'nin büyümesi devam edecek

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Temsilcisi Mark Lewis, Türkiye’nin son yıllarda gösterdiği ekonomik büyümesinin gelecek yıllarda da devam edeceğine inandığını söyledi

Son yıllarda Türk ekonomisinin büyük ivme yakaladığını ve çok başarılı bir performans gösterdiğini belirten Mark Lewis, bunun ardında tek tek il bazında gösterilen başarılı performansın yattığını bildirdi. Lewis, Türkiye’nin son dönemlerde gösterdiği ekonomik büyüme, gelişme alanındaki performansını baz alındığında bunun gelecek yıllarda da devam edeceğini, Afyonkarahisar’ın da aynı şekilde bu performansı göstereceğine inandığını kaydetti.
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser’i ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplayan IMF Türkiye Temsilcisi Lewis, Afyonkarahisar’da bulunmaktan büyük onur duyduğunu söyledi.
Üniversitede düzenlenen konferansa katılmak ve şehrin heyecan verici gelişimi konusunda bilgi almak için Afyonkarahisar’a geldiğini aktaran Lewis, Afyon’un ekonomik olarak dinamik bir bölge olduğunu ve çok dinamik bir özel sektöre sahip olduğunu bildiğini bildirdi.
Lewis, “IMF emperyalist ülkelerin sömürü aracı olarak bilinir. Bu konudaki görüşünüz nedir?” sorusu karşısında güldü. Lewis, daha sonra sözlerine şöyle devam etti: “IMF’nin oynadığı rolle ilgili olarak IMF’ye şu anda 187 ülke üye bulunuyor. IMF, bu 187 ülkenin tamamının sahip olduğu bir kuruluş. IMF’nin kurum olarak amaçları da ekonomik büyüme, finansal istikrarve ülkelerdeki fakirlik oranının düşürülmesi ve istikrarın artırılmasıdır. Son küresel krizde de gördüğünüz gibi IMF’ye üye ülkelerin bu krizi atlatmasına yardımcı olmak üzere değişik çaba gösterildi. Yine bu kriz vesilesi ile görüldü ki IMF, ekonomik koordinasyon açısından bir forum niteliği taşıyor.”
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Serteser ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, IMF’nin illere bu tür ziyaretlerde bulunmasının ülkeyi yakından takip etmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Serteser, “Çok değişik sektörlerde lideriz. Mermer ve doğaltaş sektörü en büyük ihracat girdisi sağlayan sektördür. Jeotermal kaynaklı seracılık yeni gelişen bir sektör” dedi. Serteser, Afyonkarahisar’ın 2011 yılında 325 milyon dolarlık ihracatı yakalamasının beklenildiğini belirtti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme