• Haberler
  • Genel
  • Türkiye’nin AB’ye katılması için büyük destek veriyoruz

Türkiye’nin AB’ye katılması için büyük destek veriyoruz

Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau, Vali İrfan Balkanlıoğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Büyükelçi Trenteseau, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) katılması için Belçika’nın büyük destek verdiğini söyledi Ziyaret öncesinde Valilik şeref defterini imzalayan Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau’a Belçika Konsolosu Frank Felix ve Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala eşlik etti. Ziyaret sırasında konuşan Vali Balkanlıoğlu, ziyaretten [&hellip]

Türkiye'nin AB'ye katılması için büyük destek veriyoruz

Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Büyükelçi Trenteseau, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) katılması için Belçika’nın büyük destek verdiğini söyledi

Ziyaret öncesinde Valilik şeref defterini imzalayan Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau’a Belçika Konsolosu Frank Felix ve Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala eşlik etti. Ziyaret sırasında konuşan Vali Balkanlıoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yaptı.
“BURADA KONUŞULANLAR
BELÇİKA’DA YANKI BULACAK”
Balkanlıoğlu, “Afyonkarahisar’da göreve başladığım zamanlarda Belçika’ya resmi bir ziyaretim olmuştu. Avrupa Birliği ile alakalı bir toplantı için İçişleri Bakanlığımızca görevlendirilmiştim. Şimdiki İzmir Valisi, ben, Anayasa Mahkemesi Üyesi ve bir Rektör vardı. Belçika’ya gittik, orada çalışan Türk hemşerilerimiz bana ‘hoş geldiniz Sayın Valim’ dediler. Daha bende göreve başlayalı bir ay bile olmamıştı. Daha öncede Bingöl Valisi idim. Beni karşılayanlara beni nasıl tanıdınız dedim. Televizyondan dediler. Yani Brüksel’deki Türkler Afyonkarahisar’dan yayın yapan TV kanalını çok yakında takip eder. Bu açıdan şimdi burada konuşulacak her söz Belçika’da yankı bulacaktır” dedi.
“100 BİN EMİRDAĞLI
BELÇİKA’DA YAŞIYOR”
Yaklaşık üç aydır Belçika’nın Ankara Büyükelçisi olarak görev yapan Marc Trenteseau bize yapmış olduğu nezaket ziyaretlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum diyen Vali Balkanlıoğlu, “Belçika ve Afyonkarahisar sürekli iletişim halindedir. Çünkü Afyonkarahisar için Belçika’nın önemi çok büyüktür. Bunu nedeni de Emirdağ ilçemizden yaklaşık 100 bin kişi Belçika’da yaşamaktadır. Hatta bazı yerlerde kendimi Türkiye’de gibi hissettim. Orada belediye başkanlarımız var, meclis üyeleri, üniversite öğretim görevlileri, memurlar ve hatta bakanımız dahi var. Yani yurttaşlarımız Belçikalı insanlarla kaynaşmış durumdadır. Bu nedenle ben Belçika’ya gitsem kendimi neredeyse vatanımda hissederim. Çünkü 100 bin Emirdağlı vatandaşımız orada yaşıyor. Bu şekilde iletişimin güzel olması son derece önemlidir. Belçika’dan Afyonkarahisar’a siyasiler ve bürokratlar geliyorlar. Hatta bazı çalışmalarını buralarda sürdürüyorlar. Bu nedenle Afyonkarahisar, Avrupa Birliği’ne Türkiye’den daha önce girmiştir” diye konuştu.
“İKİLİ İLİŞKİLER DAHA DA İLERİYE TAŞINACAK”
Belçika’da yaşayan Türklerin çok iyi durumda olmalarından onur ve gurur duyduğunu dile getiren Vali Balkanlıoğlu, “Belçika’da bir çok farklı milletlerden olan insanlar var. Ama Türklere oralarda çalışkanlıkları, yasalara uymaları ve başarılı olmaları nedeniyle diğerlerinden daha önem veriyorlar. İnşallah Ankara Büyükelçisi Trenteseau sayesinde ikili ilişkilerimiz daha da ileriye taşınacaktır. Bu vesile ile buradan yurt dışındaki yurttaşlarımıza Türkiye’den iyi bahsedilmesinde çok büyük katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
“BİRLİK BERABERLİK ARTMALI”
Vali Balkanlıoğlu’na misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau ise, “Avrupa Birliği konusunda Türkiye’nin birliğe katılması için Belçika büyük destek vermektedir. Dileğimiz birlik ve beraberliğin artmasıdır. Belçika’daki Türklerin çok iyi yerlerde olması bizlerin de istediği bir durumdur. Bu durumun bizi mutlu etmesinin yanında onların başarısının daha da artmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Ziyaretin sonunda Büyükelçi Trenteseau Vali Balkanlıoğlu’na ülkesine özgü hediye takdim etmesinin ardından, Vali Balkanlıoğlu’da Büyükelçi Trenteseau’ya günün ve ziyaretin anısına mermerden yapılmış satranç takımı hediye etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme