Türkiye'nin 5 Nüfuslu Hayalet Köyü!

Türkiye'nin 5 Nüfuslu Hayalet Köyü!Türkiye'deki bu köyün nüfusu sadece 5 kişiden oluşuyor

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, göçler nedeniyle nüfusu 5’e düşen ve “hayalet köy” olarak anılan Lübbey köyü, tarihi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini bekliyor. Antik çağlardan beri var olan 1000 metre rakımlı Lübbey Yaylası’nda yer alan köy, Osmanlı Dönemi’nden kalan özgün mimari yapılarıyla dikkat çekiyor.

Lübbey, Ödemiş’in Bozdağlar’a bakan güney yamaçlarında konumlanmış ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde bölgede benzeri bulunmayan bir yerleşim yeri olarak öne çıkmıştır. Köydeki evler, taş, kerpiç ve çamur sıva karışımından yapılmış olup, bitişik düzende inşa edilerek küçük kalelere benzetilmiştir.

“Eşkıya köyü” olarak da anılan Lübbey, Cumhuriyet döneminde kış aylarında 300-400 civarında kişinin yaşadığı bir yerleşim yeri olmuş, ancak son yıllarda sadece 5 kişiye ev sahipliği yapmaktadır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kentsel SİT alanı ilan edilen köyde, 44 sivil mimari örneği ile 4 anıtsal yapı bulunmaktadır. Bu yapılarla birlikte köy, yürütülecek çalışmalarla cazibe merkezi haline getirilmesi hedefleniyor.

Bakmadan Geçme