Türkiye'deki Bu Yapı, Ödüle Aday!

2024 Dünya Mimarlık Festivali Ödülleri'ne Türkiye'den bir yapı aday

6-8 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan Dünya Mimarlık Festivali Ödülleri, Singapur’da düzenlenecek tören ile sahiplerini bulacak.

Dünya Mimarlık Festivali (World Architecture Festival, WAF), uluslararası düzeyde en prestijli mimarlık etkinliklerinden biridir. Her yıl düzenlenen bu festival, dünya çapında mimarlar, tasarımcılar, mühendisler ve sektör profesyonellerini bir araya getirir. WAF, mimarlık dünyasında yenilikçi ve önemli projelerin tanıtılması, tartışılması ve ödüllendirilmesi için bir platform sağlar. Festivalin amacı, dünya genelinde çeşitli kategorilerde en iyi mimari projeleri ödüllendirmek, sektörün önde gelen isimlerinin konuşmacı olarak katıldığı konferanslar ve seminerler düzenlemek, finalist projelerin ve diğer önemli çalışmaların sergilendiği alanlarda katılımcıların projeleri yakından incelemesine ve ilham almasına olanak tanımak ve mimarlar ile sektör profesyonelleri için önemli bir networking fırsatı sunmaktır. İlk olarak 2008 yılında düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali, kısa sürede uluslararası mimarlık topluluğu tarafından büyük ilgi görmüş ve önem kazanmıştır. Festival, her yıl farklı bir şehirde düzenlenir ve bu sayede global bir erişim sağlar.

Türkiye’den Bir Mimari Yapı Aday

Konya’nın Karapınar ilçesinde yer alan Karapınar Enerji Santrali Merkezi Kontrol Binası 2024 Dünya Mimarlık Festivali Ödülleri’ne aday oldu. 225 tamamlanmış bina arasında yarışacak olan bina, modern ve yenilikçi bir yapıya sahip. Artık gözler 6-8 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan ödül törenine döndü.

Bakmadan Geçme