• Haberler
  • Genel
  • 'Türkiye'de sivil toplum güçlenmeli' – Kocatepe Gazetesi

'Türkiye'de sivil toplum güçlenmeli' – Kocatepe Gazetesi

Türk-İş İl Temsilciliği ziyaretinde konuşan CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Türkiye'de sivil toplumun güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Toptaş, sivil toplumun güçlü olmadığı bir toplumda demokrasinin de güçlü olamayacağına dikkat çekti Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ahmet Toptaş, Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu'yu makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Türk-İş'e bağlı sendikaların şube başkanları da hazır bulundu. SÖZLEŞME SÜRECİ [&hellip]

“Türkiye’de sivil toplum güçlenmeli”

Türk-İş İl Temsilciliği ziyaretinde konuşan CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Türkiye’de sivil toplumun güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Toptaş, sivil toplumun güçlü olmadığı bir toplumda demokrasinin de güçlü olamayacağına dikkat çekti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ahmet Toptaş, Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu’yu makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkanları da hazır bulundu.
SÖZLEŞME SÜRECİ TAMAMLANDI
Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, CHP Milletvekili Ahmet Toptaş’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinin büyük ölçüde tamamlandığını belirten Muharrem Uslu, birkaç sendikanın görüşmelerinin kaldığını ifade etti. İşçilerin toplu iş sözleşmesi ile ilgili bir karşıtlığı olmadığını anlatan Uslu; “Türkiye’de ki işsizliğe, asgari ücrete, emekli maaşına bakıldığında işçimizin maaşının eleştirilecek bir maaş olmadığı, imkânlarının daha iyi olduğu görülüyor. Toplu sözleşme süreci orta olumlu yönde. Bir şikâyet yok. Ama çok iyi bir sözleşme oldu diye bir algı da yok.” dedi.
KADERDE VE
KIVANÇTA BİRLİK ŞART
CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, işçi kesiminin de ülke sorunlarının farkında olduğunu, milyonlarca insanın işsizlik gerçeği ile yüzleştiğini söyledi. Taşeronlaşmanın örgütlenme ve emeğin güvence altına alınması noktasında zararları olduğuna değinen Toptaş; “Emekli aldığı maaşla geçinemiyor. Elindeki zanaatı ile aile bütçesine katkı sağlamaya çalışıyor. Emekli 2-3 metrekare yer açıyor, Sosyal Güvenlik Destekleme primi adı altında yüzde 15’e varan bir kesinti yapılıyor. Emeklinin durumunu da görüyoruz. Kader de kıvançta birlik olma sözü aslında bizim toplum için söylenmiş ve bizim toplumumuzun ahlaki, kültürel değerlerine en uygun sözdür diye düşünüyorum.” diye konuştu.
TOPLUMSAL HASSASİYET ÖNEMLİ
Toplumsal barışın önemine değinen CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, kişilerin gösterdiği hassasiyetin toplumun tüm kesimlerince gösterilmesi gerektiğine işaret etti. Toptaş, telefonda milyonları kazananların Türkiye’yi rant ülkesi haline getirdiklerini, ülkenin her tarafını pazar haline getirerek haraç mezat satanların da hassasiyet sahibi olmaları ile sorunların çözüleceğini söyledi. Toptaş; “Toplu sözleşme dönemi hayırlı olsun. Umarım sağlıklı, barış içinde bir çalışma yılı diliyorum.” şeklinde konuştu.
“AFYON’DA İHMALLERİ GÖRÜYORUZ”
Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, sivil toplum örgütü olarak olup bitenleri söyleyerek siyasetçileri göreve çağırdıklarını ifade etti. Sivil toplum örgütü olarak söylediklerinin bir muhalefet partisinin sözü gibi algılanmaması gerektiğini savunan Uslu; “Siyasetin karşılıklı rakipleri var. Onların sözleri bir diğerine rakiptir. Ancak sivil toplum örgütlerinin sözleri bir taleptir. Bunu bu şekilde algılamak gerekir. Bu bir ihtiyaçtır, doğru davranıştır. Afyonumuzda toplumun büyük kesimine ait olan sorunların giderilmesinde gecikmelerin çok daha fazla ihmallerin olduğunu görüyoruz. Sivil toplum örgütü olarak gerçek anlamda üzülüyor bu üzüntülerimizi Afyon’da gerçek anlamda ortaya koymaya çalışıyoruz. Bizim görevimizin de bu olduğunu düşünüyorum. Türk-İş İl Temsilciliği ziyaretinizden memnun olduk. Bunun için teşekkür ederken bu ziyaretlerin, diyalogların artması gerektiğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
“KİM YAPARSA HİZMETE
DESTEK OLURUZ”
CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, kendilerinin vatandaşı temsil etmek, haklarını savunmak, yaşam seviyesini yükseltmek, ülkenin refah seviyesini yükseltmek için milletin iradesi olarak mecliste görev yaptıklarının altını çizdi.
Toptaş şöyle konuştu: “Afyon’la ilgili yapılacak her şey politik çıkar sağlamak için yapacağımız şeyler bunlar bizim görevimizdir. Yakın zamanda Afyon’da MR için Türk-İş’in öncülüğünde bizlerde sözcülüğünü yaparak konu gecikmeli de olsa konulmasına bir faydamız olduysa bundan mutluluk duyarız. Çünkü yarın kimin hasta olup ona ihtiyaç duyacağı belli olmaz. Bunun solcusu, sağcısı olmaz. Afyon’a yapılacak her hizmet için kim yapıyorsa buna destek oluruz. Eksiğin nasıl tamamlatılacağı yönünde hizmet ederiz. Türkiye’de sivil toplum kalmadı. Bir tek sendikalar kaldı. Onlarda yeteri kadar budanarak sınırlandırıldılar. Kendileri yaşam savaşı verir noktaya getirildiler. Biz sivil toplumu güçlendirmeliyiz. Esasen toplumun sesi sivil toplumdur. Sivil toplum kendi alanında uzmanlaşmış insanlardan meydana gelir. Türkiye’de başta sendikalar olmak üzere sivil toplumun güçlendirilmesi gerekiyor. Sivil toplumun güçlü olmadığı bir toplumda demokrasi de güçlü olamaz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme