• Haberler
  • Genel
  • “Türkiye’de politik arıza yaşanıyor” – Kocatepe Gazetesi

“Türkiye’de politik arıza yaşanıyor” – Kocatepe Gazetesi

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyer, Emirdağ ilçesinde yaptığı politik değerlendirmede ülkenin mevcut durumunun milli mücadele öncesindeki imtiyazları hatırlattığını açıkladı. Bozyer: “Türkiye’de maalesef politik arıza yaşanmaktadır.” dedi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyer, partisinin Emirdağ ilçesi programında iktidar politikalarını eleştirirken MHP’ye olan vatandaş ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi.Kongreler heyecanla yapılıyorMHP Genel [&hellip]

"Türkiye'de politik arıza yaşanıyor"

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyer, Emirdağ ilçesinde yaptığı politik değerlendirmede ülkenin mevcut durumunun milli mücadele öncesindeki imtiyazları hatırlattığını açıkladı. Bozyer: “Türkiye’de maalesef politik arıza yaşanmaktadır.” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyer, partisinin Emirdağ ilçesi programında iktidar politikalarını eleştirirken MHP’ye olan vatandaş ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi.
Kongreler heyecanla yapılıyor
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyer, teşkilatların olağan genel kurul toplantılarının Siyasi Partiler Kanununa kapsamında bir zorunluluğu yerine getirmenin yanı sıra yakın gelecekteki üç seçimi omuz-layacak kadroları, mesajları, heyecan, kararlılık ve azmi ortaya koyan toplantılar olduğunu söyledi. Kongrelerin bu anlayışla deruhte edildiğini ifade eden Abbas Bozyer; “Bu anlamda yurt sathında hemen hemen bütün teşkilatlarımızda Emirdağ ilçesinde karşılaştığımız heyecanla kongrelerimizi yerine getirmekteyiz. Kimi zaman tek kimi zaman iki veya üç adayla genel kurullarımız büyük bir sukunet ve suhu-letle şekillenmektedir.” dedi.
Milli mücadele öncesi hatırlanıyor
Abbas Bozyer, seçim dönemi olmamasına rağmen heyecanlı bir süreci idrak etmenin MHP’li kadroların, tabanın ve partiye gönül verenlerin Türkiye’nin içerisinde bulunduğu sıkıntılarla ilgili ortaya koyduğu tepkinin MHP ile buluştuğunu ifade etti. Kongrelerde gördükleri durumun kendilerini memnun ettiğini dile getiren MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyer; “Bilindiği üzere Türkiye 10 yıldan beri kimsenin itiraz edemeyeceği veya sözlerimizi politik bağnazlık, siyasi bir taassup olarak değerledirmeyeceği bir tarzda ekonomik, sosyal sıkıntılar yaşamaktadır. Tabiri caizse milli mücadele öncesindeki imtiyazları hatırlatan maalesef politik arıza yaşanmaktadır. Bu arıza devleti sevk ve idare eden kurumlar arasında çatışmaya dönmüştür. Bu arıza bugün Türkiye’yi idare eden AKP hükümeti eliyle icra edilmektedir.” diye konuştu.
Üniter yapı tehlikede
Abbas Bozyer, aynı topraklarda bin yıldır beraber yaşayan insanların arasına coğrafi, hukuki, siyasi anlamda ayrılık, kutuplaşma, çatışmaya neden olunduğunu dile getirdi. MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyer, bu durumu tetikleyip Türk Milletini parçalara ayırıp, vatan topraklarının taksim edildiği bir anlayışı “arızalı zihniyetin” temsil ettiğini savundu. Bozyer; “Özellikle hukuki ve siyasi coğrafyada bölünmeyi sağlamak için TBMM çatısı altında bunu ifa etmeye çalışıyorlar. Anayasa üzerinde yapacakları değişikliklerle üniter yapımızı, birlik ve bütünlüğümüzü bozacak devlet yapısı üzerinde, milletin bütünlüğü üzerinde vatan toprakları üzerinde kurucu unsur ve iradeyi ortadan kaldırmaya ve onu parçalamaya çalışan bir zihniyet var.” şeklinde konuştu.
Cezaevlerinde
2,5 milyon insan var
Türkiye’nin sadece kendi içinde vuku bulan siyasi problemleri yaşamadığını, aynı zamanda büyük bir ekonomik dar boğazın içinde olduğunu belirten Abbas Bozyer; “Sadece cumhuriyet hükümetlerinin yapmış oldukları borcu yüzde 125 kadar fazlasını 10 yıl içerisinde yerine getiren bir ekonomik anlayışı yerine getiren bir anlayış var. Bugün milyonlarca toprağı ekmekten vazgeçen çiftçi insanın, her gün dükkanının kepengini kapatan esnafımız var. İcra tatbikatına uğramış yüzbinlerce insanımız var. Cezaevlerinde karşılıksız çek vs kart mağdurları şu anda 2,5 milyona yaklaşmış durumda. Cezaevlerinde toplumda adeta sosyal cinnet geçirip bildirini öldüren insanların yanı sıra ekonomik sıkıntıları meydana getirmiş olduğu ödeyememe sıkıntısı içinde mağdur olmuş insanlarımız var.” ifadelerini kullandı.
Tepki MHP saflarında konuluyor
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyer, Türkiye’de mahcup anneler ve evine ihtiyaçlarını götüremeyen babaların olduğunu dile getirdi. Sözünü ettiklerinin Türkiye gerçekleri olduğunu vurgulayan Bozyer şöyle konuştu: “Türkiye’de nüfusun yüzde 5’i milli gelirin yüzde 50’ne hükmederken, nüfusun yüzde 50’si ise milli gelirin yüzde 20’si ile irtifa etmeye çalışıyor. Zenginlikle fakirlik arasındaki makas gittikçe açılmaktadır. Bu hükümetin vermiş olduğu bilgilerle Türkiye’de 18 milyona yakın insan yoksulluk sınırı içinde yaşıyor. İki milyon insan açlık sınırında yaşıyor. Memurların yüzde 57’si yoksulluk sınırında, yüzde 43’ü ona yakın bir sınırda yaşıyor. İşte Türkiye ortada. Artık sessiz tepki yavaş yavaş sesli tepkiye dönüşüyor. Bugüne kadar ekonomik, siyasi, sosyal mesele-ler karşısında çizgisini bozmayan, dimdik duran MHP saflarında ortaya koyuyor. Hareketlilik bundan kaynaklanıyor.”
Güvenilen tek çatı MHP
Abbas Bozyel, MHP’nin sadece 40 yıllık süreçte partiyi besleyen temel dinamikler olan; vatan, millet, devlet sevgisi ve messuliyetinin dışında parti kong-relerini yaşadığı hareketli süreci mevcut iktidara tepki koymak isteyenlerin güvendikleri tek çatının MHP olmasına bağladı. Siyasi iktidarın aşağıya doğru inişi gizlemeye çalıştığını ileri süren Bozyer şunları söyledi: “Devlet içindeki kurumları çatıştıran zihniyet, devleti parti devletine dönüştüren zihniyet ve yandaşlarını her türlü yolsuzluğun içinde mesafe aldırırken milyonlarca insanı yoksulluğa mahkum eden bu zihniyet inşallah MHP kongrelerinde insanımızın ortaya koyduğu kararlılık ve güçle Allah’ın izniyle sonuca doğru gidiyor.”
Zalimler Ortadoğu’ya taşındı
Türkiye’nin uluslararası ilişkilerde gittikçe yalnızlaşmasından yakınan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyer, iktidarın sıfır sorun polikitasıyla ortaya çıkan anlayışın ülkeyi onlarca yıl komşularıyla kavgalı hale getirebilecek hale dönüştüğünü söyledi. İktidar olma aşamasında mazlumların yanında yer alıp, zalimlerin karşısında olacağını söyleyenlerin zalimleri Ortadoğu’ya taşıdığını iddia eden Bozyer; “Mazlumların kanının dökülmesini sağlamışlardır. Terör azdırılmıştır. İmralı ve Kandil azdırılmıştır. Onların isteklerine yön veren, isteklerini AB müktesabatı altında yerine getiren bir anlayışı tercih etmişlerdir. Bu arada KCK operas-yonu buna benzer operasyonlarla ilgili olarak hedefe gitmek isteyen kurumları engelleyebilecek her türlü karşı tedbiri geliştirerek, maalesef Türkiye’de terörle mücadelenin önünü kesecek yeni bir dönem başlamıştır.” dedi.
Burcu AYDIN

Bakmadan Geçme