• Haberler
  • Genel
  • Türkiye’de pazar lideri olduk – Kocatepe Gazetesi

Türkiye’de pazar lideri olduk – Kocatepe Gazetesi

Dijital Dünya ve Microsoft Türkiye, Windows Server 2012’yi Afyonkarahisar’da tanıttı. Gerçekleştirilen tanıtımda Windows Server 2012’nin kurumların hizmetinde olduğuna vurgu yapıldı Windows Server 2012 IT Kampı dün Oruçoğlu Termal Otel’de gerçekleştirildi. Sabah saat 09.00’da başlayan etkinlik akşam saatlerine kadar sürdü. Yeni sunucular ve modern veri merkezleri için yeniden tasarlanan Windows Server 2012 ile geleceğin teknolojisinin bugünden [&hellip]

Türkiye'de pazar lideri olduk

Dijital Dünya ve Microsoft Türkiye, Windows Server 2012’yi Afyonkarahisar’da tanıttı. Gerçekleştirilen tanıtımda Windows Server 2012’nin kurumların hizmetinde olduğuna vurgu yapıldı

Windows Server 2012 IT Kampı dün Oruçoğlu Termal Otel’de gerçekleştirildi. Sabah saat 09.00’da başlayan etkinlik akşam saatlerine kadar sürdü. Yeni sunucular ve modern veri merkezleri için yeniden tasarlanan Windows Server 2012 ile geleceğin teknolojisinin bugünden geldiği ifade edilirken, her ölçekteki kuruma özel ve hibrit bulut çözümlerinden kolayca faydalanma imkânı da sunduğu belirtildi. Yapılan sunumlarda Windows Server 2012’nin maliyetleri azaltarak rekabet avantajı ve esneklik sağladığı da ön plana çıkan konular arasında yer aldı.
YÜZDE 90’IN ÜZERİNDE
PAZAR PAYINA SAHİBİZ
Etkinlikte sunum gerçekleştiren Microsoft Türkiye IT Pro Teknolojileri Sorumlusu Oğuz Pastırmacı, Türkiye’de de birçok kurumun geçen yılın Mart ayından buyana Windows Server 2012 ile çözümler geliştirerek şimdiden büyük başarılara imza attığına dikkat çekti. Pastırmacı; “Windows Server ile Türkiye’de de yüzde 90’ın üzerinde pazar payına sahibiz. Sanallaştırma konusunda da Hyper-V ile Türkiye’de yüzde 41.9’luk pazar payına ulaşarak, bu alandaki en yakın rakibimizi yüzde 3.2 pazar payı ile geçtik ve Türkiye’deki pazar lideri olduk. Pazara sürülen yeni sunuculardaki sanallaştırma oranlarına bakıldığında ise Hyper-V, en yakın rakibinin yüzde 10.6’nın üzerinde olan yüzde 44.7 pazar payına ulaştı. Dünyada Hyper-V’nin liderliğe yükseldiği 11 ülkeden biri olan Türkiye’de hem büyük ölçekli kurumların hem de KOBi’lerin verimliliklerini arttırmak için sunduğumuz çözümler konusunda değerli iş ortaklarımız ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Windows Server 2012 ile pek çok kuruluş, daha ilk uygulamalarda çok büyük kazanımlar elde ediyor. Dünya çapında 70 ilk uygulayıcı şirket arasında yapılan ankette, müşterilerimiz çalışan başına yıllık 15 saat verimlilik süresi tasarrufu beklediklerini ifade ediyorlar. Yine bu ankete göre şirketler sunucu yönetim işgücünde yüzde 91 ve ağ yönetimi iş gücünde yüzde 88 oranında azalma sağlayarak BT işgücü maliyetlerinde yılda 220 bin dolar tasarruf edeceklerini öngörüyorlar” dedi. Sunumda ana konu başlıkları ise Server Management, Storage, Hyper-V 3.0, Networking ve Sistem Server 2012 SP1 ile gelen yenilikler şeklinde sıralandı.
HER ZAMAN ONLARIN YANINDAYIZ
Gerçekleştirilen etkinlik ile ilgili olarak bilgiler aktaran Dijital Dünya Genel Müdürü Şükrü Şensoy; “Bugün burada tanıtımını yaptığımız Windows Server 2012 bunun en güzel örneklerinden biri. Bölgemize müşterilerimizin karlılık ve verimliliğini artıracak yenilikleri taşımaya devam ederek, verdiğimiz danışmanlık ve destek hizmetleriyle her zaman onların yanında olacağız. Bu önemli toplantımızda bizleri yalnız bırakmayan tüm müşterilerimize Dijital Dünya adına teşekkür etmek isterim. Windows Server 2012 eğitiminin Microsoft’un şuanki yeni ürününün tanıtımı ve kullanımı olmak üzere teknik detaylı bir eğitim. Gerçekleştirilen eğitim Ege ve İç Anadolu Bölgesi bilgi işlem daire başkanları düzeyinde yapılan bir eğitim. Bu eğitime Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Eskişehir, Sakarya, Aydın, Isparta, Burdur ve Muğla illerindeki kurumsal firmaların IT ve Bilgi İşlem Sorumluları katıldı. Dijital Dünya burada kurumsal olarak yukarıda saymaya çalıştığımız illerde hizmet vermektedir. Bu tip eğitimleri bölgemizde sık sık yaparak kurumsal firmaları bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bu yapılan toplantılarda üst düzeyde geri dönüş almaktayız. Katılımcı sayısı her toplantıda artarak devam ediyor. Yapılan bu eğitimlerle dünyadaki kurumsal firmalara hem firmamızı hemde Afyonkarahisar’ın tanıtımını yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
KATILIMCILAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ
Microsoft Türkiye olarak gelişmekte olan ve potansiyeli yüksek illere yatırımları arttırdıklarını ifade eden Microsoft İş Ortakları Yöneticisi Aysun Karadal; “Bölgedeki müşterilerimizin talepleri ve ihtiyaçları üzerine son teknoloji ürünlerimizi ve faydalarını bölgedeki iş ortağımız Dijital Dünya ile birlikte organize ettiğimiz seminerlerle aktarmaya çalışıyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz IT Camp ile Windows Server 2012 ürününün faydalarını ve hayatımıza getirdiği kolaylıkları ürün demosu ile birlikte sunma imkanı bulduk. 12 farklı ilden gelen 85 katılımcı büyük ilgi gösterdi. Dijital Dünya ve katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme