• Haberler
  • Genel
  • 'Türkiye'de cezaevleri dünya standardı üzerinde'

'Türkiye'de cezaevleri dünya standardı üzerinde'

AK Parti Milletvekili Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, komisyon olarak Afyonkarahisar'da yaptıkları cezaevi ve polis merkezleri ziyaretlerinde gözaltı, hükümlü ve tutukluluk gibi süreçleri yerinde incelediklerini belirtti. Yurdunuseven, Türkiye'de cezaevlerinin dünya standardı üzerinde olduğunu vurguladı   Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili, TBMM Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu [&hellip]

AK Parti Milletvekili Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, komisyon olarak Afyonkarahisar’da yaptıkları cezaevi ve polis merkezleri ziyaretlerinde gözaltı, hükümlü ve tutukluluk gibi süreçleri yerinde
incelediklerini belirtti. Yurdunuseven, Türkiye’de cezaevlerinin dünya standardı üzerinde olduğunu vurguladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili, TBMM Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, komisyonun Afyonkarahisar’da yapılan cezaevi incelemelerini değerlendirdi.
POLİS MERKEZİ T1 VE T2 CEZAEVLERİNDE İNCELEME YAPILDI
Komisyon Başkanlığı görevi itibariyle ziyaretlere hız verildiğini belirten Yurdunuseven, “Özellikle Ceza İnfaz Kurumları noktasında tüm dünya cezaevleri göz önünde bulundurulduğunda ülkemizin kurumları dünya standartları üzerindedir. Bunu görmemek imkansızdır. Yeni yasama yılına Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu olarak hızlı bir başlangıç yaptık. Düzenlediğimiz ziyaretler ile ülkemizin her noktasında bulunan Ceza İnfaz Kurumlarında ve polis merkezlerimizde gözaltı, hükümlü ve tutukluluk gibi süreçleri yerinde inceliyoruz. Bu kapsamda Afyonkarahisar’ımızın Milli Birlik Polis Merkezi Amirliği’nde, T1 ve T2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumları’nda incelemelerde bulunduk. Cezaevi yöneticilerimizden ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yetkililerimizden mevcut durum ve uygulamalar hakkında bilgiler aldık. Şunu açıkça ifade etmek gerekir ki Ceza İnfaz Kurumlarımız her yönüyle dünya standartlarının üstünde bir imkan sunuyor. Kurumlarımız sadece hükümlü ve tutukluların barındırıldığı yer değil aynı zamanda hüküm giymiş insanlara meslek kazandırma, hükümlülerin yeniden sosyal hayata adapte olması ve üretim yapması gibi gibi birçok çalışması mevcut.” dedi.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

KOMİSYON ÜYELERİNE MEVLEVİHANE GEZDİRİLDİ
Komisyon Üyesi Milletvekilleri ile beraber Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’i de ziyaret ettiklerini belirten Yurdunuseven şunları kaydetti: “Sayın Valimizi komisyon üyelerimizle birlikte bilgilendirdik. Çeşitli illerimizden Milletvekillerimizle Afyonkarahisar’ımızın kültürel ve tarihi anlamda en önemli mekanlarından biri olan Afyonkarahisar Mevlevihanesi’ni gezdik. Afyonkarahisar’ımız genel anlamda tarihi ve kültürel önemini kendilerine anlattık. Bu vesileyle birkez daha herkesi Afyonkarahisar’ımızı keşfetmeye beklediğimizi belirtmek isterim.”

Bakmadan Geçme