Türkiye’de bir ilk: Kitap TIRI

Türkiye’de ilk kez, kitaplar gezici TIR’da satılıyor. Afyonkarahisarlı Fikret Külcüoğlu’nun akıl ettiği Kitap TIRI, Anıtpark önünde hizmet veriyor Afyonkarahisarlı Fikret Külcüoğlu, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bir uygulamaya imza attı. Türkiye’nin 81 ilini TIR dorsesinde kurduğu kitap rafları ile gezmeyi planlayan Külcüoğlu, dorsede kitap satan ilk girişimci oldu. Aynı zamanda www.kitaptiri.com adlı internet sitesinin de tanıtımını [&hellip]

Türkiye'de bir ilk: Kitap TIRI

Türkiye’de ilk kez, kitaplar gezici TIR’da satılıyor. Afyonkarahisarlı Fikret Külcüoğlu’nun akıl ettiği Kitap TIRI, Anıtpark önünde hizmet veriyor

Afyonkarahisarlı Fikret Külcüoğlu, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bir uygulamaya imza attı. Türkiye’nin 81 ilini TIR dorsesinde kurduğu kitap rafları ile gezmeyi planlayan Külcüoğlu, dorsede kitap satan ilk girişimci oldu. Aynı zamanda www.kitaptiri.com adlı internet sitesinin de tanıtımını yapan Külcüoğlu, “internet sitemiz üzerinden de kitap satışına başlayacağız. TIR dorsesinde kitap satan ilk girişimci biz olduk. Cuma gününe kadar Afyonkarahisar’dayız. Cuma gününden sonra öncelikle yakın çevredeki illerden başlamak üzere, Türkiye’deki 81 ili dolaşacağız” dedi.
Pratik bir çözüm
Kitap TIR’ı fikrinin ihtiyaçtan doğduğunu belirten Külcüoğlu, “Biz yaz aylarında, yazlık yerlerde 3-4 aylık fuarlar düzenleyip dükkan açıyorduk. Ancak maliyeti, yoğunluğu ve zahmeti, bizi farklı düşünceler üretmemiz konusunda teşvik etti. Biz de kitapların TIR’da satılması fikrini geliştirdik. Daha önce gezici kütüphaneler kurulmuştu, ama TIR’da satışı ilk kez biz gerçekleştiriyoruz. Yazın terasımız açılıyor. Terasımızda imza günleri yapma imkanımız var” diye konuştu.
“Tüm Afyonluları bekliyoruz”
Külcüoğlu, tanıtım dönemi nedeniyle bazı kitaplarda indirim yaptıklarını, vatandaşların kitap okumasını istediklerini kaydetti. Külcüoğlu, “TIR dorsemizde bin 200 çeşit kitap bulunuyor. Her çeşitten 5-6 adet kitabı raflara koyuyoruz. Ayrıca memurluk sınavlarına hazırlık kitapları ile sözlükler de TIR’ımızda mevcut. Kredi kartı ile de satış yapabiliyoruz. Tüm Afyonkarahisarlıları TIR’ımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme