• Haberler
  • Genel
  • Türkiye’de başka örneği yok – Kocatepe Gazetesi

Türkiye’de başka örneği yok – Kocatepe Gazetesi

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye’nin en büyük ve modern kapalı pazar yerinin Mart ayı başında Afyonkarahisar’da açılacağını söyledi. Yeni pazar yeri için son derece iddialı konuşan Çoban, bu çalışmanın Türkiye’de başka bir örneği bulunmadığını vurguladı Afyonkarahisar Belediye Başkanı AK Parti Belediye Başkan adayı Burhanettin Çoban, 2009 yılı seçimleri öncesinde mevcut pazar yerinin mutlaka kalıp, şehir [&hellip]

Türkiye'de başka örneği yok

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye’nin en büyük ve modern kapalı pazar yerinin Mart ayı başında Afyonkarahisar’da açılacağını söyledi. Yeni pazar yeri için son derece iddialı konuşan Çoban, bu çalışmanın Türkiye’de başka bir örneği bulunmadığını vurguladı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı AK Parti Belediye Başkan adayı Burhanettin Çoban, 2009 yılı seçimleri öncesinde mevcut pazar yerinin mutlaka kalıp, şehir merkezine de vatandaşın daha rahat gidip geleceği pazar yeri oluşturmak üzere karar aldıklarını belirtti.
KARAR OYBİRLİĞİ İLE ALINDI
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yakın geçmişte merkeze pazar mı yapılır yönünde eleştirilerin yapıldığını hatırlattı. Dünyanın her yerinde pazarların trafik sorununu arttıracağı bilinmenisne rağmen merkezi yerlere yapıldığını kaydeden Çoban; “Dağın başına pazar yeri yaparsanız trafik sorunu olmaz. Çünkü insanlar oraya gitmiyorlar. İşte gitmedilerde. Fuar alanımız 500 bin metrekare. 350 Bin metrekareydi 150 bin metrekareyi biz ilave ettik. Otopark sorunuda dahil hiçbir sorunu yok. Bir iki fiziki eksiklik var. Onlarda tamamlanabilir. Modern bir pazar yeri mi yoksa merkezi yerde bir pazar yeri mi istiyorsunuz dediğimizde Halil Ağa’nın olduğu yerde pazar yeri istendiği söylenmişti. Bu kararı esnaflarımızla birlikte oybirliği ile karar verdik.” dedi.
TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ YOK
Pazar yeri yapım işi ihalesinin bir pürüzden dolayı iptal edilmek zorunda kaldığını anlatan Burhanettin Çoban, bir aylık gecikmenin bundan kaynaklandığını söyledi. Çoban, işin normal seyrinde ilerlemesi halinde pazar yerinin bugünlerde açılmasını planladıklarını ifade etti. Türkiye’nin en büyük kapalı pazar yerinin Afyonkarahisar’da inşaa edileceğini aslını inkar eden olursa ölçmeye hazır olduklarını söyleyen Çoban; “Ege ve Akdeniz bölgelerinin demiyorum Türkiye’nin en büyük kapalı pazar yerini Afyonkarahisar’a yapıyoruz. Tam 12 milyon lira para harcayacağız. Bugüne kadar 10 milyon lirasını harcadık. Öyle bir pazar yeri ki Türkiye’de başka bir örneği yok. Asansörü, yürüyen bandı, merdiveni ve normal yürüyüş rampası var. Hepsi düşünüldü. Önümüzdeki sene Allah nasip ederse çatısını da güneş panelleriyle kaplayıp kendi elektriğini üreten bir pazar yeri haline dönüştüreceğiz.” diye konuştu.
YAZIN SERİN KIŞIN SICAK OLACAK
Yazın serin, kışın sıcak bir pazar yeri yapmayı kendisine görev edindiğini dile getiren Burhanettin Çoban sözlerine şöyle devam etti: “Yazın serin kışın sıcak bir pazar yerini Allah’ın izni ile yapacağız. Kendimize güveniyoruz. Şimdiye kadar hizmet yapan tüm Belediye Başkanlarına canı yürekten teşekkür ediyorum. Ellerindeki imkan ölçüsünde aldıkları destek ölçüsünde güzel hizmetler yaptılar. Hepsinin adına birer park yapacağız. Rahmetli Erdal Akar ismini taşıyan parka 1,5 trilyon lira para harcadık. M. Sami Hancıoğlu için yapıyoruz. Tüm başkanlarımızın adına birer park yapmak niyetindeyiz.”
Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme