Türkiye'de 35 bin MS hastası var

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı tarafından Multiple Sekleroz (MS) hastalarına yönelik düzenlenen “MS Nedir?” konulu bilgilendirme toplantısı, Rektörlük Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesinde gerçekleştirildi. AKÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Yaman tarafından MS hastalığı ile ilgili bilgilerin verildiği toplantıya Afyonkarahisar ili ve ilçelerinden MS [&hellip]

Türkiye’de 35 bin MS hastası var

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı tarafından Multiple Sekleroz (MS) hastalarına yönelik düzenlenen “MS Nedir?” konulu bilgilendirme toplantısı, Rektörlük Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesinde gerçekleştirildi.

AKÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Yaman tarafından MS hastalığı ile ilgili bilgilerin verildiği toplantıya Afyonkarahisar ili ve ilçelerinden MS hasta ve yakınları katıldı. MS hastalığının gençlerde, kadınlarda ve sosyokültürel düzeyi yüksek insanlarda daha sık görüldüğünü belirten Doç. Dr. Yaman, MS hastalığının belirtilerinin çok değişken olduğunu ve bir şüphe halinde muhakkak bir Nöroloğa başvurulması gerektiğini söyledi. Doç. Dr. Yaman, dünyada 3 milyon ve Türkiye’de yaklaşık 35 bin civarında MS hastası olduğunu ifade ettiği konuşmasında MS hastalığının kronik bir hastalık olduğunu, ancak tedavisinin mümkün olduğunu da vurguladı. Doç. Dr. Yaman konuşmasında MS hastalığının sık görülen belirtilerinin çift veya bulanık görme, derinlik hissinin azalması, kontrast duyarlılığında azalma, görme alanı defektinde değişkenlik, vücudun bir yarısında ya da bacaklarda güç kaybı, ince hareketlerde beceri kaybı, kas sertleşmesi ve titreme olduğunu söyledi.Doç. Dr. Yaman, AKÜ Rektörlük Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi Nöroloji Kliniği olarak her zaman MS hastalarının yanında olduklarını ve bu kapsamda üç ayda bir Perşembe günleri MS Polikliniğinde düzenleyecekleri toplantılar ile MS hastalarına gereken desteği vereceklerini de sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme