'Türkiye'de 1946 ruhu canlandı' – Kocatepe Gazetesi

SP'nin Afyonkarahisar İl Başkanı Adnan Şenel, gündemi değerlendiren bir açıklama yaptı. İstanbul seçimleri ile alakalı konuşan Şenel, YSK'nın almış olduğu kararın hukuk kurallarının hiçe sayılması olarak değerlendirerek, 'Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul seçimlerine ilişkin vermiş olduğu karar, hukuk kurallarının yanlış yorumlanması değil hukuk kurallarının hiçe sayılmasıdır. Bir faciadır hukukun katledilmesidir. Yüksek Seçim Kurulu'nun alnına vurulmuş kara [&hellip]

SP’nin Afyonkarahisar İl Başkanı Adnan Şenel, gündemi değerlendiren bir açıklama yaptı. İstanbul seçimleri ile alakalı konuşan Şenel, YSK’nın almış olduğu kararın hukuk kurallarının hiçe sayılması olarak değerlendirerek, “Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul seçimlerine ilişkin vermiş olduğu karar, hukuk kurallarının yanlış yorumlanması değil hukuk kurallarının hiçe sayılmasıdır. Bir faciadır hukukun katledilmesidir. Yüksek Seçim Kurulu’nun alnına vurulmuş kara bir leke olarak tarihe geçecektir. Bu durumun kamu vicdanında apaçık bir hak gasbı olduğu kanaati hakimdir. Böyle bir kararın alınmasına neden olanlar da kuşkusuz milletimizin vicdanında mahkûm olmuşlardır.” ifadelerini kullandı.
“1946 RUHU CANLANDI”
Hükümete göndermede bulunan Şenel, Türkiye’nin 1946 ruhuna geri döndüğünü söyleyerek, “AK Parti seçim sürecine girerken 1994 ruhunu döneceğiz demişti. Biz de kendilerine ruh çağırmakla 94 ruhu gelmez demiştik. Nitekim bu dediğimizde haklı çıktık. İktidar 94 ruhuna döneceğiz derken 1946 ruhuna döndü. Tek parti döneminin gayr-i hukuki ve demokrasi dışı uygulamalarını aynen benimsedi. Fakat iktidara şu tarihi uyarıyı tekrar hatırlatmak istiyorum. Ebedi olan hiçbir iktidar yoktur, nice yıkılmaz zannedilen iktidarlar yıkılıp gitmiştir. Bugün izleri bile kalmadı. Emin olun siz de aynı akıbete uğrayacaksınız ve şu tavrınız sebebiyle kuşaklar boyu kötü bir şekilde zihinlerde yer bulacaksınız.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme