'Türkiye Yüzyılı'nın ilk adımı

Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatük’ün Milli Mücadele Ateşini yakmak üzere İstanbul’dan Anadolu’ya geçişinin 104’ncü yıldönümü. Kutlu olsun…   Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının “Milli Diriliş” amacıyla işgal altındaki İstanbul’dan Anadolu’ya geçtikleri gün bugün… Atatürk’ün “Benim doğum günüm” dediği gün bugün… Kutlu olsun… Mustafa Kemal Atatürk'ün düşman işgaline uğramış Anadolu'da Milli Mücadele'yi [&hellip]

Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatük’ün Milli Mücadele Ateşini yakmak üzere İstanbul’dan Anadolu’ya geçişinin 104’ncü yıldönümü. Kutlu olsun…

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının “Milli Diriliş” amacıyla işgal altındaki İstanbul’dan Anadolu’ya geçtikleri gün bugün… Atatürk’ün “Benim doğum günüm” dediği gün bugün… Kutlu olsun… Mustafa Kemal Atatürk’ün düşman işgaline uğramış Anadolu’da Milli Mücadele’yi başlatmasının üzerinden tam 104 yıl geçti. Geçen zaman içinde Türk milleti, bağımsızlığına yükselen bir bilinçle sahip çıktı. 19 Mayıs’ta Anadolu’da yakılan kurtuluş ateşi, bugün de yürekleri ısıtıyor.
COŞKUYLA KUTLANACAK
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104’ncü yıldönümü Afyonkarahisar’da törenlerle coşkuyla kutlanacak. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104’ncü kutlama töreni yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da bugün sabah gerçekleştirilecek.
Kutlama töreni öncesi Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda bugün sabah saat 10.00’da çelenk töreni düzenlenecek. Atatürk Anıtına Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu tarafından çelenk sunulacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören tamamlanacak. Kutlama töreni saat 11.00’de Prof. Dr. Veysel Eroğlu Salonu’nda başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu yapacak. Öğrencilerin 19 Mayıs konulu şiir ve kompozisyonlarını okuyacakları programda konuyla ilgili açılan yarışmada başarılı olan öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verilecek. Atatürk’ün Gençliğe hitabının okunmasının ardından görsel tanıtım yapılacak. Tören geçişi ile kutlama töreni sona erecek.
Öte yandan Afyonkarahisar protokol üyeleri de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yayınladıkları mesajlarla kutladılar.

Bakmadan Geçme