• Haberler
  • Gündem
  • 'Türkiye Yüzyılına Damga Vuracak Nesli Yetiştireceğiz'

'Türkiye Yüzyılına Damga Vuracak Nesli Yetiştireceğiz'

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Cumhuriyetimizin 101'inci yıldönümünde 'Türkiye Yüzyıl'ına damgasını vuracak nesli yetiştirmenin bilincinde olduklarını belirtti.

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, binlerce yıllık şanlı mazide sönmeyen bağımsızlık ateşinin son sözü olan Cumhuriyetimizin 101’inci yıl dönümünü kutlamanın gurur, coşku ve mutluluğunun yaşandığını belirtti.

Sünnetci, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Asırlar boyunca savaşlarla yorulmuş ve yokluk içerisindeki halkımızın tam bağımsızlık tutkusuyla kurduğu Cumhuriyet, yüreği vatanı için titreyenlerin, iradesini milli egemenliğin dışındaki hiçbir güce teslim etmeyenlerin kararlılığının ifadesidir. Cumhuriyet, Türk Milletinin Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde  ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ şiarıyla başlayıp büyük bir zaferle neticelenen İstiklal Harbi'nin tüm dünyaya haykırışıdır. Bu vatanın fertleri olarak bizlere düşen görev atalarımızın büyük mücadeleler ve kayıplarla bizlere emanet ettiği kutlu topraklarımızı daima muhafaza ve müdafaa etmek, Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmaktır. Bu sorumluluk bilincinde ‘Türkiye Yüzyıl’ına damgasını vuracak nesli yetiştirmenin bilinciyle Milli Eğitim ailesi olarak tarihsel hafızamızı, milli ve manevi değerlerimizi daima diri tutarak eğitimden, bilime, sanayiden, teknolojiye tüm alanlarda gelecek nesillerimize daha güçlü bir ülke bırakmak için emin adımlarla ilerlemeliyiz. Bu düşüncelerle 101 yıllık güçlü ve daima genç kalacak Cumhuriyetimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, cennet vatanımız uğruna fedakârlıklarla mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyor; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı yürekten kutluyorum.” 

Bakmadan Geçme