'Türkiye'ye Örnek Olacak Bir Dernek'

Afyonkarahisar Ruh Sağlığı ve Eğitimi Derneği açılış töreninde Dernek Yönetim Kurulu adına Dr. Pedagog Emrah Şenbabaoğlu açıklamalarda bulundu.


Afyonkarahisar Ruh Sağlığı ve Eğitimi Derneği Yönetim Kurulu adına basın mensuplarına demeç veren Dr. Pedagog Emrah Şenbabaoğlu, “Bugün 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü. Derneğimiz Afyonkarahisar'da faaliyet gösterecek ilk ve tek ruh sağlığı derneği. Ruh sağlığı ve eğitim üzerine çalışmalarda bulunacağız. Afyonkarahisar'daki tüm ruh sağlığı ve paydaşlarıyla beraber faaliyetlerimiz ve çalışmalarımız olacak. Tüm paydaşlarımız ruh sağlığı üzerine çalışmalar yapacak. Derneğimizde gönüllü hocalarımızla beraber topluma yararlı ve faydalı hizmetler ve destekler sunmaya çalışacağız” dedi. 

'Türkiye'ye Örnek Olacak Bir Dernek'

AFYONKARAHİSAR’DA İLK

Dr. Pedagog Emrah Şenbabaoğlu, “Yönetim Kurulumuzu kurarken dikkat ettiğimiz hususlardan bir tanesi tüm paydaşlar eşit şartlarda burada var. Psikolog, psikiyatrist, psikolojik danışman, pedegog, sosyal hizmetler uzmanı, sosyolog ve bununla alakalı çocuk gelişimciler, dil ve terapist uzmanı gibi daha geliştirebileceğimiz süreçler de var. Bunların herbiri derneğimizin üyesi olduğu gibi, derneğimizde gönüllü çalışmalar yapabilecek süreçlerde de bizlere destek olabilecek paydaşlarımız. Afyonkarahisar'da bu bir ilk olacak, hatta Türkiye'ye dahi örnek olmaya gayret gösteriyoruz. Çünkü maalesef ruh sağlığı yasamız yok. Herkes bu konularda söz sahibi; ama hiç kimse ortak çalışma yaparak faaliyetlere destek olmuyor. Biz Afyon'da bunları istiyoruz. Umarım güzel bir dernek ile çalışmalarımızı yürüterek Afyonkarahisar'a, hatta Türkiye'ye örnek olacak bir dernek faaliyetleri oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme