Türkiye Sirki büyüledi – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Sirki, Afyonkarahisar'da gösteri yaptı. Atatürk Spor Salonu'nu dolduran Afyonkarahisarlılar, gösteride sahne alanları sık sık alkışladı Türkiye Sirki, Afyonkarahisar'da gösterisiyle nefesleri kesti. Atatürk Spor Salonu'nun tamamını dolduran Afyonkarahisarlıların büyük beğeniyle izlediği sirkte, kesilen ipin birleştirilmesi, kutu içine giren kızın kaybolması gibi oyunlar sergilendi. Şekilden şekile giren elastik kız ise, seyircilerden tam not aldı.Amaçları 'tiyatral sirk'Kültürel [&hellip]

Türkiye Sirki büyüledi

Türkiye Sirki, Afyonkarahisar’da gösteri yaptı. Atatürk Spor Salonu’nu dolduran Afyonkarahisarlılar, gösteride sahne alanları sık sık alkışladı

Türkiye Sirki, Afyonkarahisar’da gösterisiyle nefesleri kesti. Atatürk Spor Salonu’nun tamamını dolduran Afyonkarahisarlıların büyük beğeniyle izlediği sirkte, kesilen ipin birleştirilmesi, kutu içine giren kızın kaybolması gibi oyunlar sergilendi. Şekilden şekile giren elastik kız ise, seyircilerden tam not aldı.
Amaçları “tiyatral sirk”
Kültürel mirasın korunması, modern sirk sanatlarının gelişmesine katkı amacıyla çıktıkları, Türkiye turnesi programında izleyenlere, 21. yüzyılın en büyük görsel sanat dallarından biri olan, Avrupa’da gittikçe yayılan modern sirk dediğimiz “Tiyatral Sirk” ile buluşturuyor.
Türkiye Sirki, yetenekleri ile Türk halkının desteğini, sevgisini kazanmış sanatçıların yanı sıra uluslararası gösterilerde star unvanını almış sanatçıları bünyesinde bulundurmaktadır. Türkiye Sirki, her gösterisi bir öncekinden çok farklı olarak programlanmış olup, hayvan haklarına da duyarlı her insan gibi sirk hayvanlarının işkence ile eğitilerek klasik sirklerde kullanılmasına tepkisini göstermekte, gösterilerinde sevgileri ile eğittikleri hayvanları izleyicileri ile hatıra fotoğraflarında buluşturmaktadır.
Türkiye Sirki, Klasik sirk kültürünü değişik tarzda sunarak modern sirke dönüştürmeyi başarmış, Türkiye’de gösteri sanatlarına görsel anlamda kattığı zenginlik ile sanatseverler buluşturmayı ilke olarak benimsemiştir.

Bakmadan Geçme